fbpx

Hvorfor du skal gidde å gjøre det ukomfortable

Det er nok mange barn i verdens historien som skulle ønske at de vokste opp med puter under ermene og fødselen skjedde faktisk med sølvskje i munnen. Og livet var lett. Alt gikk fint, ingenting å klage på. Men blir man egentlig et robust og kjærlig menneske da?

Jeg tror alle mennesker faktisk trenger en viss porsjon motgang. Slik som med barn som vokser opp i en søskenflokk, alt de lærer av å være flere søsken. Krangling og uenigheter skaper faktisk voksne som kan delta i konfliktløsning, som også vet hvordan man argumentere for sin sak og hvordan fred skapes. Slik er det med i bunn og grunn alle mennesker og. Vi trenger å føle på motstand, utfordringer som på et tidspunkt kan virke umulige å fikse og motgang.

Den deilige følelsen av at livet er i mot deg

The Ideal you, Silje Vassøy. Større fysisk, men følte meg liten

Den følelsen er jo ikke deilig i øyeblikket. Langt der i fra. Men i ettertid så ser du tilbake på at det var et historisk øyeblikk som formet deler av din egen livshistorie.
Slik som han gikk i labyrinten som en gutt og kom ut som en mann. (Jeg kan ha sett Harry Potter nylig) Eller hun gikk inn i møte som en usikker ung dame og gikk ut som en dame med spenst i skrittene som hadde sagt i fra at nok var nok.

I det makrosekundet du innser og omfavner at nå står du oppi et svart helvete av gjærme og store følelser som oppleves som umulig å navigere i. Jeg har stått der noen ganger nå de siste årene og mitt beste råd er å tillate deg å føle på ALT. Føl på hvor svart, umulig, grusomt, skrekkelig, trist, hårreisende, fryktelig og jævligt det kjennes ut. Hyl, slå i en pute, skrik, gråt og kjenn etter om det er metode for deg å få ut disse følelsene. For det å tillate og å romme ALLE følelsene gir deg nemlig en slags snarvei inn i neste del.

Hvordan i huleste kan jeg ordne dette?

Du tørker den foreløpige siste tåren på kinnet, skuldrene føles lavere. Du trekker pusten. Og føler deg mer avslappet, landa og jorda når du slipper pusten ut. Du har kjent på det, du har akseptert at slik er det. Og nå er du kommet hit hvor du speider etter potensielle løsninger? Jeg har jo mine favorittspørsmål som jeg i fullt alvor spør meg selv; Hva kan jeg selv gjøre? Hva godt kan komme ut av dette? Hva kan jeg lære av dette? Men kanskje du har andre spørsmål som du kjenner er mer riktige å reflektere over.
Disse spørsmålene har jeg brukt i mange ulike anledninger, blant annet disse:

 • Når to av tre jenter hadde eksem som ikke gikk bort med vanlig medisinsk behandling.
 • Når jeg fikk leddgikt og beskjeden fra legene var at jeg måtte finne en måte å leve med dette på
 • Når jeg som gravid med siste fikk bekkenløsning fra helvete og fikk beskjed av den beste manuellterapeuten jeg visste om, at det var ingenting som kunne gjøres, og at jeg måtte tilbringe de resterende 5 månedene av svangerskapet på sofaen.
 • Når jeg som fersk trebarns mor var vilt sliten, kjente ikke igjen min egen kropp.
 • Når vår leieboer hadde så store psykiske problemer og ødela leiligheten med “ubevisst” vandalisme, samtidig som Norge stengte ned og hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage. Ja, det var veldig mye på en gang og jeg følte jeg holdt på å drukne.
 • Når jeg fikk vite at jeg hadde Lipødem. Fikk masse svar, men også en føring om at man kan ikke fikse dette.

Livet skjer for deg, ikke i mot deg

Livet endrer seg radikalt når du skifter posisjon fra offer til å eie det som du står i. For når du har inntatt offerrollen og omfavner dens attributter, så har du på sett oig vis overlatt førersete til en vilkårlig person som ikke har sertifikatet i å styre livet ditt. Du lar eksternt bestemme over deg, livet ditt og påvirker valgene du skal ta. Se på det som å lene seg inn mot utfordringen, istedenfor å være som en struts, å unnvike problemet.

Du finner ut om du har inntatt offer-rollen når du svarer ja, på spørsmålene:
Synes du synd på deg selv?
Synes du andre skal synes ynd på deg?

Nei, ikke dra meg ut av komfortsonen. Det er så fint her.

Det kan diskuteres om å prate om komfortsonen er en oppbrukt klisje, men jeg vil allikevel ta det med. Fordi det er utenfor komfortsonen magien skjer. Fordi det er når du gjør noe nytt, at du får de nye resultatene/følelsene/opplevelsene som du innerst inne har lengtet etter.

Som eksempelvis du er lei av å prøve å ordne hormonell ubalanse og aner ikke hvordan du skal begynne med å gi slipp på vekt. Du vet at det har vært på høy tid allerede ganske lenge.

Om du kjenner deg igjen i dette siste utsagnet her, så kan jeg med glede dele at Stress & Syklus blir oppgradert med læringer som spesifikkt går på det å gi slipp på vekt og centimeter på en lett måte. Fordi du lærer å spille på lag med kroppen.
I tillegg til ekstra oppfølging (Ukentlig treff, læringer, heiing, samhold, motivasjon).
Det er oppstart i uke 34. Altså ikke så lenge til. Og vil du sikre deg din plass i den lille og fine gruppen som begynner å fylles opp, så må du henge i og melde deg på.

Våg deg ut av komfortsonen

Om Stress & Syklus ikke er litt aktuellt for deg, så se deg om etter hvor i livet du kan gå ut av komfortsonen. For å oppleve nytt, fordi du gidder å gå utenfor komfortsonen og gjør nye ting.
Så husk; Du trenger motgang for å bli robust og stødig. Øyeblikkene som former livet ditt, selv om de er harde, så er de verdt det. Hvordan du kan lene deg i mot utfordringene og får et fortrinn. Livet skjer for deg, ikke i mot deg. Ei rotet ditt som en mester, ikke la det eie deg som ett offer.
Så du, våg deg ut av komfortsonen. Du har kun å vinne på det.

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Synes du det er slitsomt å være mor?

Utad føler du deg forpliktet til å være kun takknemlig for å være mor. Det er jo trossalt det fineste i livet å bli mor, ikke sant? Og når tanken streifer innom hjernebarken din, så avfeier du den kjappere enn Lucky Luke skyter sin egen skygge. For slik er vel ikke innafor å tenke?
Har du noen gang tenkt:

Disse barna sliter meg ut

The Ideal you, Silje Vassøy, større fysisk, men følte meg liten

Og kanskje du spør deg selv: Er det meningen at jeg skal bli så stresset og utslitt av det å være mor? Eller er det jeg som er en dårligere mor, fordi jeg blir så fort sliten?

Om du har tenkt eller spurt deg selv dette, så vil jeg at du skal vite at du er ikke alene. Jeg har inntrykk at det relativt vanlig å tenke, men ikke å si høyt til noen.

Må morsrollen inkludere dårlig samvittighet og en følelse av skam?

Når jeg ble mor i 2010 så følte jeg nesten at det lå integrert i selve fødselen og dannelsen av morskapet for min del, at det å ha dårlig samvittighet var en vanlig del av det å være mor. Og alle tingene det går an å ha dårlig samvittighet for, både ovenfor barnet ditt, partneren din, og ikke minst jobben din, venninene og deg selv.

Google forteller at dårlig samvittighet er den vonde følelsen som kommer hvis du for eksempel har sagt noe sårende, eller gjort noe du angrer på ovenfor en venn. Eller at du ikke føler du presterer godt nok. Stort sett har vår dårlige samvittighet en sosial funksjon.

Jeg tror det er utrolig viktig å differensiere mellom når vi faktisk har gått på tryne å gjort noe dumt. Lær av det, si unnskyld og la det ikke skje igjen. Men den dårlige samvittigheten vi har for alt det andre, som vi ofte kan ikke kan gjøre noe med, er noe som virkelige ikke gjør morskapet vårs bedre, tvert imot.

Bruke energi på noe du faktisk ikke kan gjøre noe med, gjør det mer slitsomt å være mor

Se på all energien du har til rådighet som en kake. Og du har lyst å bruke en del av denne energikaken til å generere mer energi, slik at du ikke går tom. Potensen og kraften pr del i denne kaken kan endres både opp og ned avhenger av hva du gjør i livet ditt. Men om du har jevnlig dårlig samvittighet for ting og deler i livet du faktisk ikke kan styre, så bruker du av din energi-kake på nettopp det som du ikke kontrollere/styre. Er du med så langt? Noen eksempler

The Ideal you, Silje Vassøy. Større fysisk, men følte meg liten
 • Å tenke på hva andre mener om deg og hvordan du oppdrar barna dine
 • Å forsøke å være perfekt
 • Å prøve å gjøre alle til lags
 • Være et utpreget JA menneske
 • Endre hvordan noen føler om noe du har sagt eller gjort
 • Å gjøre det på en måte, fordi noen andre mente at det var beste måten for deg
 • Avvike fra det du kjenner er riktig for deg og din familie, fordi det er mer normalt med “nye” måten
 • Å ha dårlig samvittighet for at du ikke er så god mor som du skulle ønske
 • Å forsøke å ha magasin-ryddet hjem hele tiden, selv med barn hjemme

Og når det dukker opp følelser som inneholder skam, fordi du ikke strekker til på alle måter og på alle arenaene som mor, som får deg til å føle deg mislykket, udugelig eller umoralsk.

Men det er ikke meningen at vi mødre skal klare alt alene, perfekt. Hverken at vi skal klare alt selv, ei heller at det trenger å være perfekt.  

Skal det ikke være rosenrødt å være mor?

Den kjærligheten en mor føler for sitt barn er større enn de uten barn kan ofte forestille seg. Og det er virkelig ikke den jeg setter spørsmåltegn med heller. Men det vil påpeke med to streker under er at du kan elske dine barn himmelhøyt, SAMTIDIG som du mener og sier høyt at du er utslitt av å være mor. Den ene utelukker ikke den andre.

Familie kommer først. motivasjon
 • Du er like god mor, selv om du er sliten innimellom
 • Du er like god mor, selv om du knekker sammen i utslitt og gråter foran barna dine
 • Du er like god mor, selv om du stresser med tur-forberedelser og er utslitt før dere har kommet frem
 • Du er like god mor, selv om du ønsker og trenger en ferie uten barna
 • Du er like god mor, selv om du innimellom ser på jobben din som en pause fra stress, kjas og mas med barna
 • Du er like god mor, selv om du avogtil blir kjempe sint

Det ene utelukker ikke det andre

Det er plass til begge deler, samtidig. Se på som om du holder begge “rollene” i hendene dine, en i hver hånd. Du kan romme begge deler. Og det er fantastisk fint når du sier høyt hvordan det er når du føler deg som en oppvridd kjøkkenklut. Fordi det er en del av livet, helt på ekte. Og vi trenger mer ekte.

Del videre til alle mødrene du kjenner. For blant de mange tingene vi trenger å prate mer om, så er dette en av de. Slik at det blir mindre skam og dårlig samvittighet blant mødre, og heller mer tilfredshet og en visshet om at de er gode nok og senker skuldrene mer.

Ønsker du å jobbe direkte med meg, så er det en juni-kampanje på den lille coaching og mentorpakken. Jeg har spesialiert meg innen syklus, stress, forholdet til deg selv, motivasjon, store endringer i livet og nå det siste; overvekt og lipødem. Og pakken vil inneholde det du trenger.
Foretrekker du å jobbe og lære selvstendig, så er kanskje kurset mitt Stress & Syklus, akkurat det du trenger?

Lipødem; Oddsene er stablet i mot meg

Hva, er jeg ikke bare tjukk? Jeg har en sykdom

Før påske fikk jeg svar på noe som egentlig har gnagt og kvernet i store deler av mitt voksne liv.
Nemlig både mitt tidvis veldig strevsomme forhold til kroppen min. Men også hvorfor den ikke responderte på alt det gode jeg gjorde for den. Jeg hadde en fantastisk gjest på podden. Nemlig Ida med lipødem. I utgangspunktet så tenkte jeg egentlig at denne informasjonen måtte ut. Ikke at jeg hadde lipødem. Men så prater vi jo litt utenom selve opptaket og så innser jeg at burde få bli undersøkt av fagperson. Og joda, Han konkluderte veldig kjapt med at jeg har lipødem.
Jeg har type 2 og 4, stadie 1. Jeg ble fortalt om hva som han har sett fungerte i praksis for de andre lipødem damene, både av kosthold (helst ketogent) og faste.

Har jeg gjort noe feil? For lite eller for mye? Er dette min skyld?

Jeg har nok hatt lipødem helt siden jeg var en liten jente. Jeg kan huske på tidlig barneskolen at jeg var annerledes og større enn de andre jentene. Og jeg følte meg utenfor på mange måter. Jeg var vel rundt 11 år når jeg prøvde for første gang å “slanke” meg. Når det var snakk om vekt, så skjønte jeg i tidlig alder at det tallet jeg hadde, var en del høyere. Så da var det best å lyve om tallet eller snakke det bort. Alle tre svangerskapene gjorde det verre, og hvertfall det første i 2010. Ordene jeg tenkte inni meg når jeg så meg selv naken i speilet, var så lite hyggelige at det grøsser i meg når jeg tenker tilbake på det. Men tilbake til spørsmålene i ingress tittelen her. Nei, jeg har ikke gjort noe feil. Jeg har heller ikke gjort for lite eller for mye av noe. Og nei det er ikke min skyld.

Hva er lipødem?

The Ideal you, Silje Vassøy, Lipødem

Lipødem er en sykdom som gjør at kroppen min overtolker veldig glukose-belastningen som kommer fra det jeg spiser og forsåvidt fra stresset jeg opplever. Fordi når jeg spiser noe med karbohydrater, så blir det brutt ned til glukose. Og når det er glukose i blodet så sender bukspyttkjertelen ut insulin. Og insulin fungerer som en slags dørvakt, samtidig som det blir omtalt som fettlagringshormonet. Insulinet`s jobb er å sørge for at det er minst mulig fritt glukose i blodet.
Og når man har lipødem så overtolker kroppen insulinets “mengde”/ kraft. Slik at man legger fryktelig lett på seg og vil slite enda mer med å gi slipp på kilo. Og syke lipødem fettceller er helt annerledes enn vanlig hvite fettceller. Jeg har lest og blitt fortalt at dette er en sykdom du ikke blir kvitt og at lipødem fettet, det klumpete og harde fettet vil alltid være der. Men så er det jo slik at jeg fikset leddgikten min selv om legen mine mente at det skulle ikke gå an.

Diagnosen var satt, men hva nå da?

Jeg hadde mine tanker og forutanelser før jeg gikk inn til den spesialist utdannet fysioterapeuten. Og det var aller mest fint å få det bekreftet. Før det så hadde jeg spillet poker uten å vite hvilke kort jeg hadde på hånd. Vanskelig å vinne runden da. Jeg trengte noen uker på å fordøye, prosessere og navigere denne nye retningen. Når jeg kjente at jeg landet litt i det, så delte jeg på instagram og facebook. Jeg vil alltid velge åpenhet, selv om det er noe som kan bli oppfatta som tabu, noe som ikke skal snakkes om eller skambelagt.

Jeg har en kronisk sykdom som er/kan være utrolig vanskelig å behandle, for det finnes ingen kur. Ikke en skikkelig norsk diagnosekode en gang. Eneste sorgen jeg har er om arvelighet. At det er 50% sjanse for at mine jenter får dette. Men da igjen. Det er meg de har til mor. Staheten selv, detaljorienterte, nerdete og forskende.

The Ideal you, Silje Vassøy, Lipødem

Forskerhatten på; jeg skulle forstå fett og lipødem

Egentlig ganske sporenstraks etter jeg gikk ut fra kontoret hans så begynte forskningsprosjekt overvekt og lipødem. Podcaster, masse bøker, artikler, masteroppgave, pub.med studier og rapporter. Og etterhvert som jeg fordypet meg i dette kaninhullet så skjønte jeg at dette må jeg dele videre. For etterhvert som jeg leste, forsto. Så testet jeg . Jeg ble min egen prøvekanin. Og selv om det er ganske smalt referansegrunnlag med en person. Så har det vært viktig for meg å dele både underveis. 3 av bøkene jeg leste + all den andre informasjonen og kunnskapen jeg tilegnet meg ble til en bonus i den nye og oppgraderte verjsonen av Stress & Syklus. For jeg innså utrolig tidlig at dette er en kun enda “en gren” på det hormonelle treet. Og det er hormoner til syvende og sist som bestemmer alt. Og dess mer jeg lærer om kroppen, dess mer blir bekreftet med:

Alt henger sammen med alt i kroppen, ingen system er komplett separat

Ambivalent forhold til vekta på badet

Derfor bestemte jeg tidlig for å bruke målebånd for å se hvordan kroppen endrer seg. Og første måling var 3 april. Jeg var med godt mot, tillot meg selv til å “føle” meg frem i de nye rutinene, med spisemønster, trening før sen frokost ++. Jeg sa tidlig i prosessen også, at jeg gir meg selv ett år.
For å se hva jeg får til på den tiden. Fordi jeg vet tålmodighet er den viktigste ingrediensen. Og siden jeg vet så mye om kroppen og syklusen, så vet jeg også veldig godt når jeg skal måle og når jeg ikke skal. Derfor ble neste måling 26/4 og da hadde jeg gitt slipp på 35 centimeter fordelt rundtom på kroppen. Jeg var utrolig glad, men hadde merket det på klærne at de ble romsligere ganske tidlig.

Så var min mann og jeg på ferie på kreta en uke, masse sunn og digg mat, masse sol, masse bevegelse og avslapning. Vanene var egentlig så innarbeidet at vi fortsatte med rutinene selv på ferie. Jeg var veldig spendt når jeg skulle måle på morgenen 17/5. Dagen etter vi kom hjem. Og ytterligere 29 centimeter siden den 26/4 hadde forsvunnet. Til sammen 64 centimeter er jeg blitt mindre på 6 uker.

Okay, dette fungerer faktisk!

The Ideal you, Silje Vassøy, Lipødem

Målene lyver ikke. Jeg har krympet mest rundt brystkasse, midje og hofter. Men også en hel del rundt lårene, som etter hva jeg kan se og kjenne har mest lipødem fett.

Men det jeg også har lest og fått høre er at kroppen i en slik prosess som jeg er i nå, vil først gi slipp på det vanlige hvite fettet. Deretter en eller annen gang gå over til lipødemfettet, såfremt jeg har knukket “koden”.

Jeg fikk virkelig bekreftet at det er riktig å ha med disse læringene og konkrete strategiene som bonusen til stress og syklus inneholder. Fordi de kan gjøre en så enorm forskjell for damener som strever både med kropp, hormoner, helse og vekt. Lipødem eller ei.

Jeg elsket kroppen min selv som stor

Etter altfor mange år hvor jeg hatet i varierende grad min egen kropp og definerte min egen verdi alt etter hvordan jeg så ut eller hva tallet på vekten sa. Så selv om jeg var på mitt største på flere år rett før lipødem reisen startet, så kan jeg med hånden på hjerte si at jeg ELSKET kroppen min. Alt den har gitt meg, all nytelsen den har gitt og vil fortsette å gi. Jeg elsker hvert strekkmerke og alle synlige tegn på at kroppen min har vært gjennom det den har vært gjennom.

Jeg gikk inn i lipødemreisen med KJÆRLIGHET som fundament.

Vil du være med i Stress & Syklus og lære det som trengs for å virkelig spille på lag med kroppen din? Da melder du deg på her. Earlybird pris ut mai. Inne i Stress & Syklus så venter mange oppgraderende læringer, bonuser og et herlig samhold og fellesskap på deg. Kurset gir deg kunnskapen og forståelsen for hva du kan og vil gjøre for å både få bedre helse, mer energi og hormoner i balanse.

4 grunner for at du vil hoppe av hamsterhjulet

Stå opp, jobb, henting i barnehagen, trøtte barn, middag, halvhjertet forsøk på trening, oppvask, legge barn, legge deg selv. Og Repeat.
Når dagene blir så like, så trenger du ikke å tenke eller være bevisst på alle sjatteringene, altså autopilot.

Har du spurt deg selv om det er meningen at livet skal inneholde flest slike dager hvor du går på pur autopilot?

Den derre autopiloten

Hamsterhjulet er en måte å være bevisst på. Eller snarere tvert imot; manglende bevissthet.
Forstå meg riktig: Du går glipp av så mye fordi du har tatt deler av ditt liv for gitt. Autopiloten frarøver deg å være i øyeblikkene her og nå. Så det blir utvilsomt punkt nummer en av de fire grunner.

Spol livet ditt litt tilbake og se på hvor mange ting gjør du faktisk på autopilot? Er du ekstra modig, så skriver du tallet i kommentarfeltet.

Frakoblet kropp

Se nedover kroppen din, se hvor langt nedover beina dine går. Og erkjenn hvor bredt “vingespenn” du har, når du strekker armene så langt du kan til sidene. Du er rå. Fyll lungene med luft og kjenn at hjertet ditt slår. Kanskje det rumler i magen din?

Kroppen din har en iboende kraftfull visdom og intelligens som er ganske vanlig å ignorere. Fordi hodet vet liksom best. Hodet kan tenke og reflektere seg frem til den riktige avgjørelsen. Høres det kjent ut?
Når hodet har øverste mandat i ALT, så går du glipp av nudgene, dragningene og resten av den rike visdommen som kroppen sitter “på”. Derfor må dette være punkt to av de fire grunnene. Fordi du når du kobler deg på din egen syklus, så kobler du deg også på i samme slengen på din egen kropp og åpner deg opp for å “være” i og bruke denne visdommen og kroppslige intelligensen.

Stop and smell the roses

smell the roses

Vi omgir oss faktisk med magi. Magien er overalt og når du løper med høy puls i hamsterhjulet, fordi du skal som vanlig rekke alt.

Så går du glipp av all denne magien som er rett utenfor døren din. Uansett hvor i verden du befinner deg. Naturen følger sin syklus og er i endring hele tiden. Du som kvinne er også i konstant endring på grunn av din syklus.


Målet med livet er ikke å komme i mål. Hvert skritt, hver eneste aksjon, hver svetteperle, hver gang du har gått ut av komfortsonen er det som danner reisen din. Og det er det som er målet. Ikke målstreken, men selve prosessen som tar deg dit du vil. Eller hvertfall nærmere.
Om tankene dine stadigvekk er “der borte”, Når du har kommet dit, Når du har fått til X. Da går du glipp av rikdommen som er foran øynene dine, hele tiden.

Du er egentlig en superheltinne
uten å være klar over det

Men nå skal jeg gjøre mitt aller best for å gjøre deg bevisst på at du er en superheltinne, helt fra den dagen du ble født.
Er ikke det fantastisk?
Det at du ble født jente gjør deg AUTOMATISK til en superheltinne. Og kanskje har du levd store deler av livet som en anti-helt? Vel, nå skal jeg hjelpe til å justere deg inn på rett spor. Nemlig super-sporet. Der du omfavner dine fantastiske og magiske superkrefter.

Din kvinnelige syklus har innebakte superkrefter, og det at du har en syklus, gjør deg til den perfekte utøveren av disse magiske superkreftene. Men samfunnet og kondisjoneringen har dessverre sørget for at vi damer prøver å passe inn, vi føler kanskje vi må jobbe ekstra hardt for å yte like mye som en mann i samme jobb.

Det blir som å forlange at en tomat skal prøve å passe inn som agurk. Sammenlikningsgrunnlaget er særdeles dårlig. Du kan ikke sammenlikne en tomat og agurk og kjefte på tomaten, fordi den er en dårlig agurk.

Menn er menn (Og utvilsomt fantastiske på sin måte)

Men kvinner er skjulte superheltinner

Og du lærer hvordan du blir kjent med din egen superheltinne og å omfavne din egen syklusmagi inne i Stress & Syklus. Earlybird priser er tilogmed 11/1 og vi starter den magiske reisen 23 januar.
Under her kan du kikke på video hvor jeg tar deg gjennom det som ble stress og syklus.

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Å heve standarden

Er ikke kun synonymt med å bli utslitt, utbrent og hoppe inn i den berømte veggen.
Denne posten her vil åpne deg opp for hvordan du kan heve standaren i ditt liv som virkelig gjøre både forholdet til deg selv, helsen din og livet ditt bedre.

The Ideal you, Silje E Vassøy, 1 time til hormonell balanse
Let`s goo

For om du hever standarden i hvor perfekt du er, hvor perfekt barna dine er, hvor perfekt ryddet og stylet hus du har til enhver tid. Eller hvor perfekt du trener og holder kroppen din. Hvor perfekte karakterer du fikk på universitet og alle sekserne du har i vitnemålet ditt.

I call this the BIGGEST BULLSHIT

Du lever en enormt stor løgn. Som en slags ballong og før eller siden så vil den sprekke. Livet er ikke perfekt. Perfekt er en løgn. Perfekt finnes ikke. Meningen med livet er ikke perfekt.
Meningen med livet er råhet, ekte, autensitet, connecte, åpenhet og sårbarhet. Men også kjærlighet, glitrende, ekstastisk og gledesfylt. Og alt innimellom. Men perfekt er det ikke.

Higen etter perfeksjon er å leve livet på andres premisser. For da lever du ikke for deg selv.

Hvem lever du livet ditt for?

Silje E Vassøy, coach, høstkos

Om du har stoppet opp og spurt deg selv dette spørsmålet? Så sender jeg deg en mental klapp på skulderen. For det er mye råere og ærligere måte å leve på enn veldig mange andre.

Standarden er det laveste nivået av forventing du holder deg selv til.

Er standarden din å kun få seksere i vitnemålet, så gjør du ALT du kan for å få det til. Koste hva det koste vil.

Hev standarden i de områdene som betyr aller mest

Hva ser du for deg om du hever standarden i hvordan du lytter til deg selv ? Eller hvordan du blir mer og mer din egen bestevennine?

 • Hvordan ser livet ditt ut om du har hevet standarden i egenkjærlighet?
 • Hva kan ringvirkningene bli om du hever standarden i å tillate og romme alle følelsene i følelsesregisteret ditt?
 • Å heve standarden i ta bedre vare på deg selv. Hvordan kan det se ut i ditt liv?
 • Men også heve standarden i å “call out my own bullshit”. Du veit de gangene hvor du har lyst å ta den enkleste veien, den som er inne i komfortsonen. Den veien som bare i praksis holder deg tilbake. Selv om du kjenner en dragning mot å gå ut av komfortsonen, så lar du være.
 • Men også; romme syklusen din mer, grensesetting, tilgivelse for det du gjør som mor, som du ikke er stolt av. (Den er stor) og i vennskap, partner-relasjon ++. Men det kommer ofte av seg selv, fordi du har hevet standarden til og for deg selv.

Hvordan vil du heve standarden i livet ditt?

Erfaringen min er at det er lurest å starte med der som du kjenner det er sårest og størst potensialet fra der det er i dag. I DMène på instagram så pratet jeg og en dame om hvordan hun hadde lyst å forbedre livet sitt. Hun ønsket seg både bedre helse og bedre livsstil. Jeg svarte at kanskje det lurt å starte med å bygge opp livsstilen steg for steg. Som vil gi bedre helse. Og når helsen er bedre, så gir det rom for å bedre livsstilen enda mer. Og slik går spiralen oppover✨

Kurset Stress & Syklus 2.0 vil faktisk hjelpe deg med dette. Slik at du skjønner og aksepterer deg selv bedre og blir bedre, steg for steg å være din egen bestevennine. Årets siste runde går av stabelen den 19/9. Og du kan fremdeles melde deg på her.

Jeg vil elske å få tilbakemeldinger på denne posten. Så kommenter gjerne med dine tanker og refleksjoner. Klem fra meg

The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Lutealfasen`s samlende og oversiktelige magi

The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading

Lutealfasen “Hva trenger jeg nå?”

Lutealfasen: Dagene etter eggløsningen så glir jeg over i en mer tilbaketrukket og oversiktelig energi. Som om jeg faktisk tar to steg tilbake fra mitt eget liv.

Det er lettere å se hva som trengs, hva som skal skje. Hvilke avtaler jeg må lage. Hvordan jeg kan fortsette å jobbe for det jeg kjenner er mest riktig, men fra en mer tilbaketrukken vinkel. Det føles lett!


Eggløsningsdagene som var, er som en kulminasjon av utadvendthet, maskulin energi i retning av Go Go Go + en dæsj sommer oppgløddhet og økt libido for livet.


lutealfasen. hormonell balanse, the ideal you, Silje E Vassøy

Lutealfasen`s to trinn

Lutealfasen er vanligvis ca 14 dager. Som er de 14 siste dagene av en gjennomsnittlig 28 dagers syklus. Den første uken av nettopp lutealfasen er en fin glidende overgang. Og her ligger det gaver som blir oversett og glemt. Derfor skriver jeg dette innlegget her til deg.

Du tar med deg litt av den deilige energiske følelsen videre fra eggløsning og kanbruke den sammen med den startende luteal energien til å virkelig få oversikt, klarhet og perspektiv på livet, i form av de neste ukene, månedene og kanskje tilogmed året.

Bruk denne kombinerte energien i lutealfasen til:
 • Se over hverdagen, logistikk, skoleoppstart, fritidsaktiviteter og andre elementer i hverdagen.
 • Planlegg med raushet og kjærlighet.
 • Sette deg ned og få et overblikk over livet ++ når du er mett, uthvilt. Lag deg en god kopp te og tenn et fint lys.
 • Send de mailene som skal sendes.
 • Lag de avtalene som trengs. Bestill/Handle inn det du mangler.
 • Len deg inntil utofrdringene og møt de med nysgjerrighet om hvordan du kan møte de og løse de.
 • Kjenn etter hvordan du ønsker at de vanlige, men veldig fine hverdags-dagene skal være. Og reflekter litt hvordan du kan forberede deg og tilrettelegge.
 • Gjør deg klar for overgangen som kommer. Eksempelvis at ferien er ferdig og skolen begynner igjen.
 • Rydd i skoleklær, yttertøy, matbokser. Sjekk at sekk ++ er i orden. Rydd, kast og selg det som kan. Start med det som er mest aktuelt i forhold til hvilken overgang du nærmer deg.
 • Sjekk størrelser på sko til gym ++

Lutealfasen er fasen for å kjenne en dragning mot å ligge litt i forkant (hvertfall den første delen). Og det er fantastisk å bruke den integrerte energien til å føle deg litt mer ajour i livet. Helt ajour kommer vi nok aldri og det er helt ok.

Lutealfasen`s andre del

De siste 5-7 dagene før blødningen begynner er energien din innovervendt og lavere. Du blir mer trett og trenger mer hvile. Orker mindre stress, uro og kaos. Heller trekke deg helt inn i din egen lille hule, hvor et deilig mykt pledd, favorittserie på netflix og kakao står sentralt. Det er HELT OK og burde nesten vært på resept.

Samtidig så ser du lettere og irriterer deg lettere over det som ikke er i orden/ryddet/på plass. Det er fordi du skal få litt langsiktig energi og motivasjon til å gjøre noe med det. Eksempelvis når energien øker på dag 4 i blødningen så vet du hva du skal gjøre for å “komme” videre.

Vil du vite mer om din egen syklusmagi og hvordan bruke deni livet ditt, så kan jeg veldig varmt anbefale å bli med på høstens runde av det fantastiske kurset; Stress og Syklus.

The ideal you, Silje E Vassøy, trygghet

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Din enkle veiviser til glutenfri Danmarksferie

Danmark er et tradisjonelt land med sine velsmakende godbiter, som ofter inneholder hvete/gluten.
Mange klør seg i hodet og lurer på om hvor de kan finne mat som er glutenfri og helst velsmakende?

Jeg elsker Danmarksferie ❤

Men jeg elsker ikke hvor vanskelig det er å finne glutenfri digg mat. Derfor skriver jeg denne veiviseren her til deg, som også er på jakt etter gode alternativer både å handle inn, for å lage, men også å spise ute.

Danmark er for meg saktere tempo (med motsatt på motorveien), strand, bading, frihet, bevegelse, lesing, gode råvarer og veldig mye bra økologisk å finne rundt i både store og små butikker.

Glutenfri vennlige spisesteder i Danmark

The Ideal you, danmarksferie,

Happie Cafe i Hjørring:

Østergade 46, 9800 Hjørring

Nydelig mat, glutenfri flødeboller var en søt hit blant alle 5 egentlig. Noe stive priser, men kvalitetet, jentene som driver og plassen forsvarer det.

Vi hadde salat med kylling og bacon, nachos med kylling og sandwicher, noen kjekser, flødeboller og kaffe.

Jeg tenker samlet terningskast 5!

Hjørring er forøvrig en koselig liten by ganske nord på Jylland. Koselig handlegate og god stemning.

Cafe Fika i Århus
Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus


Dette er en stor favoritt. Masse glutenfri å velge mellom. Her kan jentene stortsett velge hva enn de vil. Og det er sjeldent. Alt smaker nydelig og veldig bra at de har nesten 100% økologisk. (Guldmerket)

Vi hadde salat, sandwicher med kylling og Oddvar hadde en brunch + noen juicer. Her er de veldig gode på ekstra smakfull mat, flere nytenkende og overraskende smakskombinasjoner.

Prismessig så er cafe Fika i den rimeligere enden av skalaen. For oss er et besøk her ett absolutt must når vi er i Århus.

Definitivt terningkast seks. Lett.

Vegg i vegg finner du også den beste helsekost/økologisk dagligvarer med et enormt utvalg på alt inkludert glutenfritt ( Ren kost og kropp) Dette tror jeg er min favorittbutikk i HELE Danmark, tenk det.

 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri
 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri
 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri

We Feat i Aalborg
Boulevarden 12, 9000 Aalborg, Denmark

På kjøretur nordover når vi plutselig ikke kunne bo i et særs skittent hus i Hobro, så stoppet vi i Ålborg på vei til vårt nye feriehus og spiste middag her på We feat. Nydelige bowls og salater. Ingen å påpeke som negativt. Enkelt og veldig digg.

Terningkast 5

Palæo i København
I torvehallene og i Pilestræde

Noen år siden jeg har spist på noen av disse. Men ALL mat vi/jeg har hatt her har vært fantastisk.
Og disse spisestedene er selvskreven besøk på listen om turen går til København.

Husker rikeslige deilige porsjoner og gode valuta for pengene.

Terningskast 6

Butikker med godt utvalg av økologisk og glutenfri mat

De større butikkene har somregel et bedre utvalg innen glutenfrie matvarer og ingredienser.
Se etter SuperBrugsen, Netto, Rema 1000, Kvickly eller Føtex.

Mine favoritter på Jylland, der vi har vært:
– Helsam Gaia helsekost i Randers.
– Føtex i Randers
– SuperBrugsen i Glesborg
– Føtex i Ebeltoft
– Netto i Grenaa
– Ren kost og krop i Århus

Danmarksferie tips

 • Miksene til Funksjonell mat, spesielt brødmiksene var å finne nok plasser til at det hadde jeg ikke trengt å ta med.
 • Jeg tok med det som jeg visste vi kom til å trenge og ikke vil bruke nevneverdig med tid for å få tak på. Blant annet tapioka mel, søtning, 2 pk digg glutenfri pasta.
 • Reisen ned dit er også en del av ferien, så jeg lager og prepper for sunn og digg reisemat.
  I år var det flere flasker med smoothie, Lutealkjeksene, crunchy kuler og litt rester fra det som var i kjøleskapet.
Økologisk handel rett fra bonden

Vi har faktisk 2 stk eletriske kjølebokser i bilen. Fordi vi også stopper innom en økobonder og kjøper masse digg kjøtt og grønnsaker rett fra bonden. (Lille Østergaard Økologi) Som ligger utenfor Brønderslev sør for Hirtshals.

Skal og nevnes at jeg er en ferie-prepper og jeg liker ikke å steke i ødelagt teflon, skjære nydelig grønnsaker med sløve smørkniver eller bruke ineffektive stavmikser/blendere.
Så vi tar faktisk med stavmikser, RAW blender, favoritt kokkeknivene, jernpanne, liten presskanne og min egen luksus kaffe. samt isformer for å lage min egen is. Vi har plass i bilen, selv uten takboks. Og det gjør ferien hyggeligere og enklere.

Skal du også ha Danmarksferie?

Skal du på ferie til Danmark i år? Husk å sjekk opp på forhånd hvilke butikker og spisesteder som finnes rundt deg. Jeg bruker flittig google maps og tripadvisor. Del dette innlegget videre med andre som også spiser glutenfritt på ferie. Bokmerk det, slik at du har det til neste gang du planlegger din Danmarksferie.

Ps: Sjekk ut alle oppskriftene mine, om det er noe du har lyst å lage før avreise for å ha med deg som reisemat.

Fornøyde jenter med is kjøpt på Ren kost og krop i Århus.

Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten

Den hviskende stemmen overdøvte

Vanligvis så føler jeg meg mer enn god nok, fin nok, sterk nok. Ja nok i hele tatt.
Men innimellom så er det en liten stemme som hvisker om en annen beskjed.

Og idag tenker jeg at istedenfor for å bare avfeie disse følelsene så skal jeg føle på de.
Jeg skal skrive om de, for jeg tenker i sårbarhetens åpning at det er kanskje flere enn meg som har tenkt og hatt det slikt.

Å føle seg fysisk større som jente: The fat girl in the class

The Ideal you, Silje Vassøy, større fysisk, men følte meg liten

Jeg har så lenge jeg kan huske vært en stor jente. En litt fysisk større jente. En sterk og robust jente. En litt bredere jente enn de fleste vanlig tynne jentene i klassen på barneskolen min. Og det at jeg kom veldig tidlig i puberteten med hofter og pupper gjorde heller ikke ting enklere. Jeg husket jeg lengtet etter å være slik som de andre jentene. Mer vanlig liksom. Mer akseptert. Mer verdifull.
Flere kvelder håpet jeg å våkne perfekt slik de andre var morgenen etter. Sårt som bare det, nå når jeg tenker tilbake.

Mor sa sine trøstende ord som til en viss grad gav mening. Hun sa at når jeg ble eldre, så ville guttene/mennene synes at hofter og former var fantastisk. Men det var ikke nok til at jeg godtok meg selv. Og når i ettertid har sett bilder av meg selv på denne tiden, så er jeg virkelig ikke der jeg trodde jeg var, tjukk, ulikbar og skilte meg ut med mine brede hofter.

Hva kan jeg gjøre for å bevise at jeg er god nok?

Som om jeg prøvde å dekke over at jeg følte meg fysisk større. Jeg forsøkte på alle måter jeg kunne å bevise at jeg var god nok, fin nok, tynn nok. Husker flere former for snåle slankekurer og tanker om at jeg ikke var god nok fordi X / Y / Z.

idag så jeg meg selv i speilet i det jeg hadde nettopp tatt på en bikini og følte meg som en hval med valker. Den egenkjærligheten og tryggheten jeg vanligvis har, hadde forsvunnet som dugg for solen. Som om et nytt fælt instagram filter var installert i min innvendige harddisk. Og jeg bestemte meg for å faktisk kjenne på disse følelse. Istedenfor for å bare avfeie de, slik som før.
Og slik jeg kjenner best på de, er å skrive. Pulsen dundrer med tunge slag i årene mine. Jeg blir klam i hendene. Men jeg har bestemt meg for å skrive meg gjennom dette, med åpent hjerte.

Fra mitt helt vidåpne hjerte til de hjertene der ute som trenger å lese dette. Kanskje ditt?

Tanker innpakket i innpakingspapir

For vær du sikker, disse tankene har jeg hatt innimellom før. Men da har jeg sporenstraks pakket de inn i et kjipt innpakningspapir av en unnskyldning om syklus, hormoner, spist noe som fikk meg til å bli oppblåst, +++ Men nå altså, nå

Nå er det f*en meg på tide

Nå er det nok å føle slik i over 30 år. Jeg pustet ikke ned i magen fordi da virket den og jeg mye større. Jeg ville jo bli mindre. Jeg ønsket å hevde meg for å vise at jeg dugde, og det gjorde jeg best med å bli flink pike. (Og brant meg ut flere ganger på grunn av dette) Jeg observerte andre sine kropper og følte at demmes tynnere og mer perfekte kropper var på en eller måte mer verdt. Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten og mindre viktig. Jeg hadde enormt behov for å føle meg godtatt og godkjent som en av gjengen.

Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten

Mange år med selvutvikling og gransking

Jeg vet at den jobben jeg har gjort til nå inni meg selv har vært uvurdelig og klargjørende for at jeg nå er klar for å starte denne delen av jobben i meg selv. Neste steg på et vis. Og det jeg har funnet ut i alle de andre dalene jeg emosjonellt har vært i, er at jeg kommer alltid opp.
Jeg kommer ut på andre siden.
Akkurat nå når tårene pipler opp i øyekanten så er det vanskelig å se at jeg kommer ut på andre siden, men jeg klamrer meg til at jeg har klart alle de andre rundene. Så da klarer jeg nok denne og.

Den eneste måten å komme på andre siden

Er å føle seg gjennom det, fordøye og prosessere det. føle alle følelsene. Gråte, hyle, skrive, snakke og bearbeide. Se og annerkjenne etterhvert at det er en læring og innsikt i det. Sånn heftig jobbing som dette er hardt arbeid, men jeg vet av erfaring at det er verdt det. Dessuten så har jeg også veldig lyst at dette stopper med meg, og lar vær å gå videre til mine jenter.

Vær så snill å del dette videre med de du vet har et anstrengt forhold til sin kropp, for det kan være motsatt og. Det er ikke slik at jeg holder det å være større som det verste. Jeg omfavner og innser at dette er en problemstilling veldig mange er oppi. Det å ikke føle seg gode nok.
På sett og vis er dette veldig tett relatert til fikse leddgikt historien og, som du kan lese her.
Ønsker du å finne ut om jeg kan hjelpe deg som coach, så kan du sjekke ut denne siden.

Luteal: Nydelige chocolate chips cookies

Det er de små tingene

De små tingene som gjør at du nyter livet enda litt mer. De små tingene kan være å nyte tekopp alene i solen. Rusle deg en tur uten mål om å brenne hundreogfjorten kalorier. Men de kan også være å smile til ditt eget speilbilde. Kle deg i ordentlige klær selv om du skal “bare” være hjemme.
Ringe en venninne bare for å si hei. Kjøpe blomster fordi du har lyst på.

Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy
De små tingene som gjør at hverdagen har et snev av ferie

For når livet består av mange slike små ting, så slapper man mer av. Lever mer, nyter mer.
Ja, rett og slett er mer. Jeg prøver å fylle dagene med så mange slike små ting som jeg kan.
Jeg observerer den grønne naturen, blomstene, solstrålene, sommerfuglene. Men jeg hører fuglekvitter, barnelatter (selv om “kremt” det skjer barnegråt, selv og på ferie). Barfot i gresset, bade i sjøen. Slappe av uten dårlig samvittighet. Lage kjeks, spise og se dyrepasserne etter leksene var gjort. Minsta på snart 7 år synes det var den beste kveldsmaten noensinne og koste seg gjennom 4 stooore kjeks til stor glede og smeltet sjokolade rundt munnen.

ps: Etter alle hadde spist kjeks til kveldsmat og var storfornøyde med det, så er det kun 6 stk igjen til matboksen imorgen.

Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy

“De små tingene” kjeks får du oppskrift på her:

Du trenger:
2 bokser kikerter, tilsvarende ca 500g kikerter uten lake
2,7 dl peanøttsmør
0,8 dl sirup (Jeg bruker sukrin sirup)
1,5 dl sukrin gold eller kokossukker
0,5 ts malt vanilje
3-4 eggehvitter
1 ts bakepulver
1 plate (100 g mørk øko sjokolade) kuttet i småbiter
Bittelitt salt

Gjør så her:
 1. Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Skyll kikertene veldig godt i et dørslag og ha de rett oppi en kjøkkenmaskin med S knivblad.
 3. Pulsèr i 10 sek.
 4. Ha deretter oppi eggehvittene, sirup, sukrin gold, peanøttsmør, vanilje pulver, bakepulver og saltet.
 5. Kjør til det er helt jevnt og har en fin konsistens.
 6. Ta ut knivbladet og bland i sjokoladebitene.
 7. Legg en spiseskje mengde med godt mellomrom på bakepapir oppå stekebrett, jeg fikk ett helt brett og et nesten helt brett på denne mengden, ca 18-20 stk. Stek i ca 17 min. De skal være litt “understekte for da blir de best og saftigst når de er kjølnet litt.
 8. Nytes enten med ett glass med din favorittmelk eller kaffe. Jeg hadde decaf fra Little`s til og det var rett og slett smekkert.
Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy

Disse kjeksene

Hvis disse kjeksene kan bidra med bitte litt sånn “de små tingene” følelse for deg. Så er det virkelig Mission accomplished for min del. Livet består av mange små øyeblikk, som er smertelig enkle å ikke se fordi vi er så travle. Ja til enda flere fine øyeblikk fylt med de små tingene.

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Melkefri melkesjokolade is med lakris

Melkefri melke sjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Sjokolade is som magen smiler av

Denne isen ble til med en såkalt “tilfeldighet”. For å være helt ærlig så er det lenge siden jeg faktisk trodde det var tilfeldigheter. Men jeg sto med en boks av denne i hånden og hadde lyst på is. Nettopp hadde jeg smeltet sjokolade i vannbad for å dyppe andre is i. Tankerekken ble fullført og hjernen min sa formelig: DING DING DING!

Jeg ville lage en lys sjokolade is som var kremet med et hint av lakris. Lakris og sjokolade er jo bestevenner. så yum yum. Og disse isene er latterlig enkle å lage. Så din lave investering i forhold til den store og smakfulle avkastning, er akkurat der vi liker den best.

Du trenger dette for å lage ca 12-14 ispinner med sjokolade og lakris

Sjokolade is, Melkefri melkesjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Gjør så her:

 1. Smelt sjokolade på lav varme/vannbad
 2. Spe sjokoladen med kokosmelken med små mengder om gangen, pisk godt.
 3. Pisk inn resterende ingredienser og pass på at det er homogent
 4. Fyll opp i isformer + pinner.
 5. Frys i minimum 6 timer
 6. Nyyyyt
 7. Når isene er ferdig frosne, så tar jeg alle ut og har de i en stor boks i frysen. De rekker ikke å tørke ut her hvertfall. Alle 4 jentene her digger hjemmelaga is.

Hjemmelaga is VS butikk kjøpt is

Jeg elsker is, hvertfall is som både smaker digg og gjør godt for kroppen. Når du lager is hjemme så har du full kontroll på hva som er i. Mange is kjøpt på butikken har så mange rare ingredienser på ei så veldig lang liste, at man undrer på hva man egentlig putter i kroppen når man spiser denne isen. Siste årene har jeg kjøpt butikkis i Norge kanskje 2 ganger. PÅ ferie i danmark har jeg kjøpt økologisk is fra Hansen is flere ganger, veldig ren og med fine ingredienser.

Du kan putte i din hjemmelaga is; frukt, grønnsaker, bær, ferske urter, tørka og malte urter. juice, fløte, te, melk, nøtter, sjokolade, proteinpulver med god smak, ribose, gode saker for tarmen, ekstra fettsyrer i form av mct, kokosolje, ghee, stevia eller annen søtning,

The Ideal you. Ikke slite deg ut. 1 time til hormonell balanse

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Du er ikke her for å slite deg ut

Det er en annen måte å leve på, hvor du ikke trenger å slite deg ut

The Ideal you, Silje E Vassøy, 1 time til hormonell balanse

Du er her for å være deg, Du er her på jorden for å bidra med noe som bare du kan.
Du klarer ikke det når du brukt opp alt, fordi du har satt de fleste andre foran deg selv.
Og en av de tingene du kan gjøre er å nettopp spille mer på lag med kroppen din.

Du sliter deg ut, når du ikke spiller på samme lag som kroppen din

Listen er nesten uendelig lang over det som det kan resultere i, utslitthet, gå på smeller, sykdommer, skader. Topp det med PMS, mens-smerter fra helvete, altfor kort lunte og en gnagende dårlig samvittighet som kirsebæret på toppen.

The Ideal you, Silje E Vassøy, 1 time til hormonell balanse

Så hva kan du gjøre da?

The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse

Mitt aller enkleste, beste og rimeligste tips er å benytte deg av mitt nærende kurs. Det vil gi deg all informasjonen du trenger å vite om å få hormonell balanse på under en time. For det er masse du kan gjøre. Men det som gir mest effekt er å bygge opp med noe som gir langvarig avkastning (Resten av ditt fertile liv).

Selv om du er helt utslitt nå, så vil læringene og tipsene inne i 1 time til hormonell balanse kurset være med å bygge deg opp igjen. Sakte men sikkert går du skrittene i riktig retning. Mot balanse, trygghet i at du kan stole på kroppen din og du lar vær å slite deg ut.

 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
The Ideal you. Ikke slite deg ut. 1 time til hormonell balanse

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Stress & Syklus – Det kurset for damer som vil spille mer på lag med kroppen sin

Hva er egentig Stress & Syklus?

Omtrent så lenge jeg kan huske har jeg strevd med stress. I ulike former. Allerede før jeg ble mor i 2010 så hadde jeg vært utbrent 2 ganger. Altså gått på skikkelig smeller, slik at det sang i lang tid etterpå. Men når jeg ble gravid og mor for første gang så ble det enda verre. For da hadde jeg jo ansvar for noe som var “større” enn meg selv.

Stressa flink pike

Flink pike som jeg var, tok jeg på meg den programforpliktelsen som nesten ligger i kortene når du blir mor, at du skal sette dine egne behov laaaangt bak i køen. Alt annet var jo egoistisk.
Helsen og energien dalte etterhvert som årene gikk. og når jeg som trebarnsmor fikk leddgikt iløpet av få uker, så fikk jeg den oppvåkningen jeg trengte for å skjønne at jeg kan ikke være sist i min egen kø. Om jeg skulle forbedre livet mitt.

Jeg fikk den oppvåkningen jeg trengte for å skjønne at jeg kan ikke være sist i min egen kø.

Hva har syklus med stress å gjøre da?

Kroppen har ikke adskilte system, selv om avdelingene på sykehusene tilsier at det er slik.
Alle de ulike systeme i kroppen har innflytelse ( god og mindre god) på hverandre. Din kvinnelige syklus har veldig mye med hvordan du har det, føler deg, energien din. Og ikke minst hvordan du håndterer stressbelastningen i livet ditt.

Den utrolig potente effekten av Stress og syklus sammen

Det jeg har gjort inne i kurset; Stress & Syklus er å slå all min visdom, kunnskap, erfaringer og forståelse om både Stress og syklus sammen. Synergieffekten er større enn jeg trodde når jeg laget rammene til dette balanserende gruppecoaching opplegget.

Der du har fokus, der får du en endring

Iløpet av de første 4 ukene av totalt 12 ukene som den første runden var på, så var det flere av deltakerene som allerede begynte å merke stor forskjell på hvordan de sto i det som livet kastet i fanget demmes. Som før kurset hadde vippet de av pinnen.

 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs
 • The Ideal you, Stress & Syklus, kurs

Prøving og feiling innen både stress og syklus

Hele livet mitt har jeg prøvd, feilet, prøvd igjen og heldigvis lært. Og alt jeg lærer videre er nødvendig ikke malen for alle. Ikke one size fits all. I min praksis som helhetlig coach for primært damer/mødre i over 2 år, med snart 100 kunder, så har jeg sett store fellestrekk.
Og det er nemlig at:

Får du kontroll på både stress og syklus så har du gjort uendelig mye godt for deg selv, helsen din og resten av livet ditt.

Detaljer om Stress & Syklus:

10 nydelige uker, hvor 2 av de 10 er refleksjonsoppgave på egenhånd. I de andre 8 ukene så treffes vi på zoom. Det er passelig små grupper hvor takhøyden og ærligheten er stor. Vi har ulike tema for uke. Læringssessionen består av 3 deler: En runde hvor damene deler hvordan livet har vært siden sist gang, forteller om refleksjon på oppgaven og hva de er takknemlig for. Deretter “foreleser” jeg. Så er det spørsmål, svar, refleksjoner og tanker. I de fleste timene gir jeg en liten oppgave som skal gjøres til neste gang.

De første 5 ukene har vi primært om stress, deretter vinkles det fra ett dypere perspektiv innen syklus. Hvordan du som kvinne/mor kan leve livet ditt ut i fra syklus. Både i form hva du spiser, hvordan du trener, jobber ++. Og de kraftfulle effektene ut av det.

Nytt i runde 2: Det er åpnet for damer som ikke er mødre også. Også som en bonus så får du muligheten til å booke rabatterte coachingtimer.

Har du spørsmål så send epost til siljevaase@gmail.com

Tilbakemeldingene fra runde 1 blåste meg av banen og rørte meg ned i hjerterota

 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
 • The Ideal you, Stress & Syklus 2.0, tilbakemeldinger
The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)