fbpx

Din enkle veiviser til glutenfri Danmarksferie

Danmark er et tradisjonelt land med sine velsmakende godbiter, som ofter inneholder hvete/gluten.
Mange klør seg i hodet og lurer på om hvor de kan finne mat som er glutenfri og helst velsmakende?

Jeg elsker Danmarksferie ❤

Men jeg elsker ikke hvor vanskelig det er å finne glutenfri digg mat. Derfor skriver jeg denne veiviseren her til deg, som også er på jakt etter gode alternativer både å handle inn, for å lage, men også å spise ute.

Danmark er for meg saktere tempo (med motsatt på motorveien), strand, bading, frihet, bevegelse, lesing, gode råvarer og veldig mye bra økologisk å finne rundt i både store og små butikker.

Glutenfri vennlige spisesteder i Danmark

The Ideal you, danmarksferie,

Happie Cafe i Hjørring:

Østergade 46, 9800 Hjørring

Nydelig mat, glutenfri flødeboller var en søt hit blant alle 5 egentlig. Noe stive priser, men kvalitetet, jentene som driver og plassen forsvarer det.

Vi hadde salat med kylling og bacon, nachos med kylling og sandwicher, noen kjekser, flødeboller og kaffe.

Jeg tenker samlet terningskast 5!

Hjørring er forøvrig en koselig liten by ganske nord på Jylland. Koselig handlegate og god stemning.

Cafe Fika i Århus
Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus


Dette er en stor favoritt. Masse glutenfri å velge mellom. Her kan jentene stortsett velge hva enn de vil. Og det er sjeldent. Alt smaker nydelig og veldig bra at de har nesten 100% økologisk. (Guldmerket)

Vi hadde salat, sandwicher med kylling og Oddvar hadde en brunch + noen juicer. Her er de veldig gode på ekstra smakfull mat, flere nytenkende og overraskende smakskombinasjoner.

Prismessig så er cafe Fika i den rimeligere enden av skalaen. For oss er et besøk her ett absolutt must når vi er i Århus.

Definitivt terningkast seks. Lett.

Vegg i vegg finner du også den beste helsekost/økologisk dagligvarer med et enormt utvalg på alt inkludert glutenfritt ( Ren kost og kropp) Dette tror jeg er min favorittbutikk i HELE Danmark, tenk det.

 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri
 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri
 • The Ideal you, Danmarksferie, glutenfri

We Feat i Aalborg
Boulevarden 12, 9000 Aalborg, Denmark

På kjøretur nordover når vi plutselig ikke kunne bo i et særs skittent hus i Hobro, så stoppet vi i Ålborg på vei til vårt nye feriehus og spiste middag her på We feat. Nydelige bowls og salater. Ingen å påpeke som negativt. Enkelt og veldig digg.

Terningkast 5

Palæo i København
I torvehallene og i Pilestræde

Noen år siden jeg har spist på noen av disse. Men ALL mat vi/jeg har hatt her har vært fantastisk.
Og disse spisestedene er selvskreven besøk på listen om turen går til København.

Husker rikeslige deilige porsjoner og gode valuta for pengene.

Terningskast 6

Butikker med godt utvalg av økologisk og glutenfri mat

De større butikkene har somregel et bedre utvalg innen glutenfrie matvarer og ingredienser.
Se etter SuperBrugsen, Netto, Rema 1000, Kvickly eller Føtex.

Mine favoritter på Jylland, der vi har vært:
– Helsam Gaia helsekost i Randers.
– Føtex i Randers
– SuperBrugsen i Glesborg
– Føtex i Ebeltoft
– Netto i Grenaa
– Ren kost og krop i Århus

Danmarksferie tips

 • Miksene til Funksjonell mat, spesielt brødmiksene var å finne nok plasser til at det hadde jeg ikke trengt å ta med.
 • Jeg tok med det som jeg visste vi kom til å trenge og ikke vil bruke nevneverdig med tid for å få tak på. Blant annet tapioka mel, søtning, 2 pk digg glutenfri pasta.
 • Reisen ned dit er også en del av ferien, så jeg lager og prepper for sunn og digg reisemat.
  I år var det flere flasker med smoothie, Lutealkjeksene, crunchy kuler og litt rester fra det som var i kjøleskapet.
Økologisk handel rett fra bonden

Vi har faktisk 2 stk eletriske kjølebokser i bilen. Fordi vi også stopper innom en økobonder og kjøper masse digg kjøtt og grønnsaker rett fra bonden. (Lille Østergaard Økologi) Som ligger utenfor Brønderslev sør for Hirtshals.

Skal og nevnes at jeg er en ferie-prepper og jeg liker ikke å steke i ødelagt teflon, skjære nydelig grønnsaker med sløve smørkniver eller bruke ineffektive stavmikser/blendere.
Så vi tar faktisk med stavmikser, RAW blender, favoritt kokkeknivene, jernpanne, liten presskanne og min egen luksus kaffe. samt isformer for å lage min egen is. Vi har plass i bilen, selv uten takboks. Og det gjør ferien hyggeligere og enklere.

Skal du også ha Danmarksferie?

Skal du på ferie til Danmark i år? Husk å sjekk opp på forhånd hvilke butikker og spisesteder som finnes rundt deg. Jeg bruker flittig google maps og tripadvisor. Del dette innlegget videre med andre som også spiser glutenfritt på ferie. Bokmerk det, slik at du har det til neste gang du planlegger din Danmarksferie.

Ps: Sjekk ut alle oppskriftene mine, om det er noe du har lyst å lage før avreise for å ha med deg som reisemat.

Fornøyde jenter med is kjøpt på Ren kost og krop i Århus.

Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten

Den hviskende stemmen overdøvte

Vanligvis så føler jeg meg mer enn god nok, fin nok, sterk nok. Ja nok i hele tatt.
Men innimellom så er det en liten stemme som hvisker om en annen beskjed.

Og idag tenker jeg at istedenfor for å bare avfeie disse følelsene så skal jeg føle på de.
Jeg skal skrive om de, for jeg tenker i sårbarhetens åpning at det er kanskje flere enn meg som har tenkt og hatt det slikt.

Å føle seg fysisk større som jente: The fat girl in the class

The Ideal you, Silje Vassøy, større fysisk, men følte meg liten

Jeg har så lenge jeg kan huske vært en stor jente. En litt fysisk større jente. En sterk og robust jente. En litt bredere jente enn de fleste vanlig tynne jentene i klassen på barneskolen min. Og det at jeg kom veldig tidlig i puberteten med hofter og pupper gjorde heller ikke ting enklere. Jeg husket jeg lengtet etter å være slik som de andre jentene. Mer vanlig liksom. Mer akseptert. Mer verdifull.
Flere kvelder håpet jeg å våkne perfekt slik de andre var morgenen etter. Sårt som bare det, nå når jeg tenker tilbake.

Mor sa sine trøstende ord som til en viss grad gav mening. Hun sa at når jeg ble eldre, så ville guttene/mennene synes at hofter og former var fantastisk. Men det var ikke nok til at jeg godtok meg selv. Og når i ettertid har sett bilder av meg selv på denne tiden, så er jeg virkelig ikke der jeg trodde jeg var, tjukk, ulikbar og skilte meg ut med mine brede hofter.

Hva kan jeg gjøre for å bevise at jeg er god nok?

Som om jeg prøvde å dekke over at jeg følte meg fysisk større. Jeg forsøkte på alle måter jeg kunne å bevise at jeg var god nok, fin nok, tynn nok. Husker flere former for snåle slankekurer og tanker om at jeg ikke var god nok fordi X / Y / Z.

idag så jeg meg selv i speilet i det jeg hadde nettopp tatt på en bikini og følte meg som en hval med valker. Den egenkjærligheten og tryggheten jeg vanligvis har, hadde forsvunnet som dugg for solen. Som om et nytt fælt instagram filter var installert i min innvendige harddisk. Og jeg bestemte meg for å faktisk kjenne på disse følelse. Istedenfor for å bare avfeie de, slik som før.
Og slik jeg kjenner best på de, er å skrive. Pulsen dundrer med tunge slag i årene mine. Jeg blir klam i hendene. Men jeg har bestemt meg for å skrive meg gjennom dette, med åpent hjerte.

Fra mitt helt vidåpne hjerte til de hjertene der ute som trenger å lese dette. Kanskje ditt?

Tanker innpakket i innpakingspapir

For vær du sikker, disse tankene har jeg hatt innimellom før. Men da har jeg sporenstraks pakket de inn i et kjipt innpakningspapir av en unnskyldning om syklus, hormoner, spist noe som fikk meg til å bli oppblåst, +++ Men nå altså, nå

Nå er det f*en meg på tide

Nå er det nok å føle slik i over 30 år. Jeg pustet ikke ned i magen fordi da virket den og jeg mye større. Jeg ville jo bli mindre. Jeg ønsket å hevde meg for å vise at jeg dugde, og det gjorde jeg best med å bli flink pike. (Og brant meg ut flere ganger på grunn av dette) Jeg observerte andre sine kropper og følte at demmes tynnere og mer perfekte kropper var på en eller måte mer verdt. Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten og mindre viktig. Jeg hadde enormt behov for å føle meg godtatt og godkjent som en av gjengen.

Selv om jeg var fysisk større, så følte jeg meg liten

Mange år med selvutvikling og gransking

Jeg vet at den jobben jeg har gjort til nå inni meg selv har vært uvurdelig og klargjørende for at jeg nå er klar for å starte denne delen av jobben i meg selv. Neste steg på et vis. Og det jeg har funnet ut i alle de andre dalene jeg emosjonellt har vært i, er at jeg kommer alltid opp.
Jeg kommer ut på andre siden.
Akkurat nå når tårene pipler opp i øyekanten så er det vanskelig å se at jeg kommer ut på andre siden, men jeg klamrer meg til at jeg har klart alle de andre rundene. Så da klarer jeg nok denne og.

Den eneste måten å komme på andre siden

Er å føle seg gjennom det, fordøye og prosessere det. føle alle følelsene. Gråte, hyle, skrive, snakke og bearbeide. Se og annerkjenne etterhvert at det er en læring og innsikt i det. Sånn heftig jobbing som dette er hardt arbeid, men jeg vet av erfaring at det er verdt det. Dessuten så har jeg også veldig lyst at dette stopper med meg, og lar vær å gå videre til mine jenter.

Vær så snill å del dette videre med de du vet har et anstrengt forhold til sin kropp, for det kan være motsatt og. Det er ikke slik at jeg holder det å være større som det verste. Jeg omfavner og innser at dette er en problemstilling veldig mange er oppi. Det å ikke føle seg gode nok.
På sett og vis er dette veldig tett relatert til fikse leddgikt historien og, som du kan lese her.
Ønsker du å finne ut om jeg kan hjelpe deg som coach, så kan du sjekke ut denne siden.

Luteal: Nydelige chocolate chips cookies

Det er de små tingene

De små tingene som gjør at du nyter livet enda litt mer. De små tingene kan være å nyte tekopp alene i solen. Rusle deg en tur uten mål om å brenne hundreogfjorten kalorier. Men de kan også være å smile til ditt eget speilbilde. Kle deg i ordentlige klær selv om du skal “bare” være hjemme.
Ringe en venninne bare for å si hei. Kjøpe blomster fordi du har lyst på.

Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy
De små tingene som gjør at hverdagen har et snev av ferie

For når livet består av mange slike små ting, så slapper man mer av. Lever mer, nyter mer.
Ja, rett og slett er mer. Jeg prøver å fylle dagene med så mange slike små ting som jeg kan.
Jeg observerer den grønne naturen, blomstene, solstrålene, sommerfuglene. Men jeg hører fuglekvitter, barnelatter (selv om “kremt” det skjer barnegråt, selv og på ferie). Barfot i gresset, bade i sjøen. Slappe av uten dårlig samvittighet. Lage kjeks, spise og se dyrepasserne etter leksene var gjort. Minsta på snart 7 år synes det var den beste kveldsmaten noensinne og koste seg gjennom 4 stooore kjeks til stor glede og smeltet sjokolade rundt munnen.

ps: Etter alle hadde spist kjeks til kveldsmat og var storfornøyde med det, så er det kun 6 stk igjen til matboksen imorgen.

Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy

“De små tingene” kjeks får du oppskrift på her:

Du trenger:
2 bokser kikerter, tilsvarende ca 500g kikerter uten lake
2,7 dl peanøttsmør
0,8 dl sirup (Jeg bruker sukrin sirup)
1,5 dl sukrin gold eller kokossukker
0,5 ts malt vanilje
3-4 eggehvitter
1 ts bakepulver
1 plate (100 g mørk øko sjokolade) kuttet i småbiter
Bittelitt salt

Gjør så her:
 1. Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Skyll kikertene veldig godt i et dørslag og ha de rett oppi en kjøkkenmaskin med S knivblad.
 3. Pulsèr i 10 sek.
 4. Ha deretter oppi eggehvittene, sirup, sukrin gold, peanøttsmør, vanilje pulver, bakepulver og saltet.
 5. Kjør til det er helt jevnt og har en fin konsistens.
 6. Ta ut knivbladet og bland i sjokoladebitene.
 7. Legg en spiseskje mengde med godt mellomrom på bakepapir oppå stekebrett, jeg fikk ett helt brett og et nesten helt brett på denne mengden, ca 18-20 stk. Stek i ca 17 min. De skal være litt “understekte for da blir de best og saftigst når de er kjølnet litt.
 8. Nytes enten med ett glass med din favorittmelk eller kaffe. Jeg hadde decaf fra Little`s til og det var rett og slett smekkert.
Luteal kjeks, det er de små tingene. Silje Vassøy

Disse kjeksene

Hvis disse kjeksene kan bidra med bitte litt sånn “de små tingene” følelse for deg. Så er det virkelig Mission accomplished for min del. Livet består av mange små øyeblikk, som er smertelig enkle å ikke se fordi vi er så travle. Ja til enda flere fine øyeblikk fylt med de små tingene.

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Melkefri melkesjokolade is med lakris

Melkefri melke sjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Sjokolade is som magen smiler av

Denne isen ble til med en såkalt “tilfeldighet”. For å være helt ærlig så er det lenge siden jeg faktisk trodde det var tilfeldigheter. Men jeg sto med en boks av denne i hånden og hadde lyst på is. Nettopp hadde jeg smeltet sjokolade i vannbad for å dyppe andre is i. Tankerekken ble fullført og hjernen min sa formelig: DING DING DING!

Jeg ville lage en lys sjokolade is som var kremet med et hint av lakris. Lakris og sjokolade er jo bestevenner. så yum yum. Og disse isene er latterlig enkle å lage. Så din lave investering i forhold til den store og smakfulle avkastning, er akkurat der vi liker den best.

Du trenger dette for å lage ca 12-14 ispinner med sjokolade og lakris

Sjokolade is, Melkefri melkesjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Gjør så her:

 1. Smelt sjokolade på lav varme/vannbad
 2. Spe sjokoladen med kokosmelken med små mengder om gangen, pisk godt.
 3. Pisk inn resterende ingredienser og pass på at det er homogent
 4. Fyll opp i isformer + pinner.
 5. Frys i minimum 6 timer
 6. Nyyyyt
 7. Når isene er ferdig frosne, så tar jeg alle ut og har de i en stor boks i frysen. De rekker ikke å tørke ut her hvertfall. Alle 4 jentene her digger hjemmelaga is.

Hjemmelaga is VS butikk kjøpt is

Jeg elsker is, hvertfall is som både smaker digg og gjør godt for kroppen. Når du lager is hjemme så har du full kontroll på hva som er i. Mange is kjøpt på butikken har så mange rare ingredienser på ei så veldig lang liste, at man undrer på hva man egentlig putter i kroppen når man spiser denne isen. Siste årene har jeg kjøpt butikkis i Norge kanskje 2 ganger. PÅ ferie i danmark har jeg kjøpt økologisk is fra Hansen is flere ganger, veldig ren og med fine ingredienser.

Du kan putte i din hjemmelaga is; frukt, grønnsaker, bær, ferske urter, tørka og malte urter. juice, fløte, te, melk, nøtter, sjokolade, proteinpulver med god smak, ribose, gode saker for tarmen, ekstra fettsyrer i form av mct, kokosolje, ghee, stevia eller annen søtning,

The Ideal you. Ikke slite deg ut. 1 time til hormonell balanse

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Du er ikke her for å slite deg ut

Det er en annen måte å leve på, hvor du ikke trenger å slite deg ut

The Ideal you, Silje E Vassøy, 1 time til hormonell balanse

Du er her for å være deg, Du er her på jorden for å bidra med noe som bare du kan.
Du klarer ikke det når du brukt opp alt, fordi du har satt de fleste andre foran deg selv.
Og en av de tingene du kan gjøre er å nettopp spille mer på lag med kroppen din.

Du sliter deg ut, når du ikke spiller på samme lag som kroppen din

Listen er nesten uendelig lang over det som det kan resultere i, utslitthet, gå på smeller, sykdommer, skader. Topp det med PMS, mens-smerter fra helvete, altfor kort lunte og en gnagende dårlig samvittighet som kirsebæret på toppen.

The Ideal you, Silje E Vassøy, 1 time til hormonell balanse

Så hva kan du gjøre da?

The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse

Mitt aller enkleste, beste og rimeligste tips er å benytte deg av mitt nærende kurs. Det vil gi deg all informasjonen du trenger å vite om å få hormonell balanse på under en time. For det er masse du kan gjøre. Men det som gir mest effekt er å bygge opp med noe som gir langvarig avkastning (Resten av ditt fertile liv).

Selv om du er helt utslitt nå, så vil læringene og tipsene inne i 1 time til hormonell balanse kurset være med å bygge deg opp igjen. Sakte men sikkert går du skrittene i riktig retning. Mot balanse, trygghet i at du kan stole på kroppen din og du lar vær å slite deg ut.

 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
 • The Ideal you, sliter deg ut. hormonell balanse
The Ideal you. Ikke slite deg ut. 1 time til hormonell balanse

Pr 05/2022 så har jeg allerede hjulpet over 90 damer med å virkelige oppgradere både helsen,
livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Stress & Syklus – ett coachingopplegg for damer

Hva er egentig Stress & Syklus?

Omtrent så lenge jeg kan huske har jeg strevd med stress. I ulike former. Allerede før jeg ble mor i 2010 så hadde jeg vært utbrent 2 ganger. Altså gått på skikkelig smeller, slik at det sang i lang tid etterpå. Men når jeg ble gravid og mor for første gang så ble det enda verre. For da hadde jeg jo ansvar for noe som var “større” enn meg selv.

Stressa flink pike

Flink pike som jeg var, tok jeg på meg den programforpliktelsen som nesten ligger i kortene når du blir mor, at du skal sette dine egne behov laaaangt bak i køen. Alt annet var jo egoistisk.
Helsen og energien dalte etterhvert som årene gikk. og når jeg som 3barnsmor fikk leddgikt iløpet av få uker, så fikk jeg den oppvåkningen jeg trengte for å skjønne at jeg kan ikke være sist i min egen kø. Om jeg skulle forbedre livet mitt.

Jeg fikk den oppvåkningen jeg trengte for å skjønne at jeg kan ikke være sist i min egen kø.

Hva har syklus med stress å gjøre da?

Kroppen har ikke adskilte system, selv om avdelingene på sykehusene tilsier at det er slik.
Alle de ulike systeme i kroppen har innflytelse ( god og mindre god) på hverandre. Din kvinnelige syklus har veldig mye med hvordan du har det, føler deg, energien din. Og ikke minst hvordan du håndterer stressbelastningen i livet ditt.

Den utrolig potente effekten av Stress og syklus sammen

Det jeg har gjort inne i coachingopplegget Stress & Syklus er å slå all min visdom, kunnskap, erfaringer og forståelse om både Stress og syklus sammen. Synergieffekten er større enn jeg trodde når jeg laget rammene til dette balanserende gruppecoaching opplegget.

Der du har fokus, der får du en endring

Iløpet av de første 4 ukene av totalt 12 ukene som den første runden var på, så var det flere av deltakerene som allerede begynte å merke stor forskjell på hvordan de sto i det som livet kastet i fanget demmes. Som før kurset hadde vippet de av pinnen.

 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching
 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching
 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching
 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching
 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching
 • The Ideal you, Silje Vassøy, Stress og syklus, coaching

Prøving og feiling innen både stress og syklus

Hele livet mitt har jeg prøvd, feilet, prøvd igjen og heldigvis lært. Og alt jeg lærer videre er nødvendig ikke malen for alle. Ikke one size fits all. I min praksis som helhetlig coach for primært damer/mødre i over 2 år, med snart 100 kunder, så har jeg sett store fellestrekk.
Og det er nemlig at:

Får du kontroll på både stress og syklus så har du gjort uendelig mye godt for deg selv, helsen din og resten av livet ditt.

Detaljer om Stress & Syklus:

10 nydelige uker, hvor 1 av de 10 er refleksjonsoppgave på egenhånd. I de andre 9 ukene så treffes vi på zoom. Det er passelig små grupper hvor takhøyden og ærligheten er stor. Vi har ulike tema for uke. Læringssessionen består av 3 deler: En runde hvor damene deler hvordan livet har vært siden sist gang, forteller om refleksjon på oppgaven og hva de er takknemlig for. Deretter “foreleser” jeg. Så er det spørsmål, svar, refleksjoner og tanker. I de fleste timene gir jeg en liten oppgave som skal gjøres til neste gang.

De første 5 ukene har vi primært om stress, deretter vinkles det fra ett dypere perspektiv innen syklus. Hvordan du som kvinne/mor kan leve livet ditt ut i fra syklus. Både i form hva du spiser, hvordan du trener, jobber ++. Og de kraftfulle effektene ut av det.

Nytt i runde 2: Det er åpnet for damer som ikke er mødre også. Også som en bonus så får du muligheten til å booke rabatterte coachingtimer.

Har du spørsmål eller vil sette deg på venteliste, så får du beskjed først når påmeldingen er åpnet, send epost til siljevaase@gmail.com

The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening

Pr 05/2022 så har jeg allerede hjulpet over 90 damer med å virkelige oppgradere både helsen,
livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli mer trygg i din egen kropp, uten å slanke deg

Det er mulig å bli mer trygg i egen kropp

Det er vanligvis ikke kroppen din som holder deg tilbake, men hvordan du tenker om kroppen,
som faktisk holder deg tilbake.
Tenk deg at du er på en strand i la oss si; Hellas.
Hvor mange % av alle hundrevis av personene som er på den stranden som faktisk tenker på hvordan din kropp er og ser ut?
Veldig lav prosent. Vet du hvorfor? Jo fordi de aller fleste er opptatt av sin egen kropp.

The Ideal you, Silje E Vassøy, Trygg i egen kropp, coaching

Alle har en kropp, la oss nyte livet med trygghet

The Ideal you, Silje E Vassøy, Trygg i egen kropp, coaching

Har du lyst å føle deg mer trygg i din egen kropp denne sommeren (2022)?

I min coachingpraksis så har jeg 2 hoved coachingpakker og den ene av de kjører jeg ett magisk sommertilbud på, fordi jeg vil så gjerne bidra til at flere damer nyter mer av sommeren med å ha mindre negativt fokus på kroppen sin , slik at den holder henne mindre tilbake.

Liten coachingpakke inkluderer: 2 små coaching timer i måneden som er på ca 45 min pr gang. Selv om vi jobber i mindre skala (tid og frekvens), så er det samme helhetlige fokuset som i både den store coachingpakken og mentorshipèt.

Vanlig pris er 2220,- pr måned. Men jeg har crazy nok skrudd prisen ned frem til skoleferien er igang til 1440,-

Jeg har satt ned prisen fordi jeg vil gjøre det tilgjengelig for flere å gå imøte en sommer med bedre forhold til deg selv. ⁠

The Ideal you, Silje E Vassøy, Trygg i egen kropp, coaching

Fra en utilpass tilskuer til en trygg deltaker i moroa

Med mer rak ryggrad, stolthet i gå bikini selv om du ikke har gjort noe for å “lage” en bikinikropp. Med en friere følelse i kroppen din. Hvor du kan nyte mye mer alt det som en deilig sommer har å by på. Uten å kverne på de samme negative tankene, ei heller oppleve at helsen din blir verre fordi du stresser mer. ⁠

Med en herlig blanding av kunnskap om den fysiske kroppen, tarmen, tankesett, motivasjon, human design og en god dæsj intuisjon, så hjelper jeg deg der du er. I retning av der du vil komme. ⁠

En trygg endring som starter innerst inne og som smitter utover… ⁠

Om du kjenner at dette resonnerte, så sender en mail til siljevaase@gmail.com for å benytte deg av dette stolt-i-bikini-tilbudet.. (Obs begrensede plasser)⁠

 • The Ideal you, Silje E Vassøy, Trygg i egen kropp, coaching
 • The Ideal you, Silje E Vassøy, Trygg i egen kropp, coaching

Pr 05/2022 så har jeg allerede hjulpet over 90 damer med å virkelige oppgradere både helsen,
livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.#theidealyou #coaching #sommerkroppen #kroppendin #usikkerhet

Spis for syklus: Luteal marokkansk gryterett

Hvorfor spise ulikt gjennom syklusen?

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift

Jeg synes det er så fantastisk å spise måltider hver dag som vil på sikt bedre den hormonelle balansen. For det har seg jo slik at når hormonene vårs er mest mulig i balanse, så vi har også det best mulig. Og den kvinnelige biologien trenger ulikt i løpet av syklusens 4 ulike faser. Derfor er det slik at det er noen matvarer som er veldig lure å spise i en/flere av fasene.

Alle familiens fem medlemmer slukte denne ned på høykant. Denne oppskriften vil jeg tro er nok til 8 personer. Så halver den gjerne.

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift

Oppskrift:

2 ss ghee/olje til å steike i
2 løk
1 stor søtpotet
3 gulrøtter
1-2 persillerot
3-4 fedd hvitløk
1 ss spisskummen
1 ss gurkemeie
1 ss malt ingefær
1/4 ts cayenne pepper
1 ss kanel
1 boks kikerter
3 dl kraft eller 4 ss med kraftpulver fra Ur kraftmat
800g karbonade/kjøttdeig (gjerne økologisk)
2-3 bokser hakka tomater

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift
 1. Kutt opp alle grønnsakene i små biter, søtpoteten i litt større biter.
 2. Varm gheen i ei stor gryte, ha oppi løken og varm den på medium varme til den blir gjennomsiktig.
 3. Rør inn grønnsakene, krydderne, saltet og hvitløken.
 4. Ha oppi kikerter, kjøttdeig, kraft og de hakkede tomatene.
 5. La det putre i ca 15 min.
 6. Dekk bordet, tenn gjerne et lys og nyt. Smaker aller best sammen med andre ❤

Husk å sjekk opp de resterende oppskriftene på oversikten (aka kokeboken min)

Stor klem fra meg

Det er ikke nok med kun en morsdag i året

Mor, du fortjener mer ❤

The ideal you, Silje E Vassøy, mammakroppen

Klapp deg selv på skulderen
Sett deg ned, mor
Slapp av
Prøv å vri hjernen din rundt det at du er faktisk mer enn god nok allerede
Du trenger ikke å presterere
Eller bevise for noen at du er ei god mor eller et bra menneske.

Våkenetter, kolikk og gulp

Det var bare starten på et livslangt forhold med deler av hjerte ditt utenfor kroppen.
Tanken du tenkte når du var gravid om du kom til å bli ei god mor, er blitt til blaff som er blåst bort for lengst blant melkespreng, bleieskift og trøttheten.
Du har innfunnet deg med at du gjør det som trengs.
Det som trengs for babyen din og eldre søsken.
For hushold, hygiene, ernæring og logistikk

Mor, hva med sjelen din?

The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Om du allerede ikke har spurt sjelen din hva den trenger.
Så er dette din eksterne påminnelse
Om å spør internt om hva sjela di trenger, for å føle seg som deg?

Det er ikke nok med kun en morsdag i året. Du fortjener mye mer.

Gratulere med morsdagen, mor, mamma og medsøster ❤

Hvis du har lyst å delta på min februar konkuranse, så kan du lese mer om den og melde deg via her.

Ingen lekkasjer og bedre orgasmer

The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening

Jeg trodde aldri jeg kom til å skrive orgasme i en tittel

Men her er jeg, jeg har skrevet orgasme i tittelen. Jeg er kanskje både over gjennomsnittet opptatt av både ingen lekkasjer og best mulig orgasmer. Og fellesnevneren er nemlig Hyoppressiv trening.
For å gjøre mine hypopressive øvelser litt hver dag, har gitt meg så masse nydelige effekter.

Her kan du lese om hva hypopressiv trening er, Jeg har trent av og på i flere år. Men det var først når jeg gjorde det konsekvent over tid at jeg virkelig kjente forskjell. Jeg har skrevet om hypopressiv trening og kvinnehelse her før.

Flere og bedre orgasmer for mødre

Selv om du er blitt mor, du har født barn. Og i en periode var du kanskje matstasjonen, meieriet+++. Og mye av fokuset ( om ikke enda mer enn mye) dreier seg om å dekke behovene til babyen. Kroppen din er liksom ikke din egen akkurat nå.

Så trenger ikke denne fasen å vare lenger enn den faktisk må.
Du er ikke en dårlig mor, selv om du begynner å tenke på deg selv. Ei heller om du skyver deg selv lenger opp på prioriteringslisten.

Silje fikk meg til å innse: at det er ikke egoistisk å ta vare på deg selv, det er nødvendig ❤

En av Siljes mange fornøyde kunder
The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening
Alene eller sammen med partner, uansett så er det med kjærlighet

Ett sprekt sexliv for mødre, yey or nay?

Soleklart stemmer jeg for ett rugende YEY! Men ofte så vi har tanker om at sexlivet vårs ikke kan/skal/bør være sprekt etter man har blitt mor. Fordi da har man liksom tatt en annen rolle.
Men det at mor tar vare på sitt eget forhold med seg selv og sin egen seksualitet er et virkelig stort tegn på sunnhet. Du trenger ikke å akseptere ett middelmådig sexliv, om du har lyst på noe mer?

Det som du lærer på 12 ukers kurset hos Sadie i Hypopressiv trening Norge. Kan gjøre det samme for deg som allerede har gjort for meg. Og det unner jeg virkelig alle damer. Jeg elsker at jeg ikke har kronisk vondt i ryggen lenger, som jeg har lært henger sammen med delte magemuskler (diastase). Jeg har ikke lenger tisseuhell når jeg nyser, hopper, løper og nyser. Du kan se denne videoen som jeg og Sadie spilte inn om du har lyst høre mer detaljer.

Hvordan få bedre orgasmer?

Slik jeg har forstått det, så aktiveres nervebaner som muligens har ligget litt i dvale og at den faktisk funksjonen i musklene + alt annet fungerer bedre. Jeg unner alle damer slike orgasmer som får tærne dine til å krølle seg og sende en stor bølge av nytelse gjennom ALLE cellene i kroppen din. Sadie fortalte at mange damer har på sett og vis godtatt at sexlivet som mor er mindre enn tilfredstillende.

Kroppen din er din. Også selv om du er mor. For at familien skl ha det best mulig, så gagner det veldig at mor har det genuint best mulig. Og orgasmer er med å hjelpe til der.
Har du fremdeles ikke meldt deg på 12 ukers kurset til Hypopressiv trening Norge? Så bør du gjøre det nå. Bruk rabattkoden THEIDEALYOU for å få 1150kr i rabatt ❤

There is no better time then now

Enda flere ressurser til deg som mor som har lyst på bedre kontakt med deg selv og din egen seksualitet:
Veileder og Healer Kristina Vince
Kristina Merete, psykisk og seksuell helse
Alexa Bowditch, sex coach
Og selvfølgelig Hypopressiv trening Norge med Sadie Lawler i spissen.

The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening

Takk 2021, kjærlighetens og akseptens år

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Året som viste meg hva som betydde mest (Kjærlighet)

Noen ganger trengs det litt “harde” tider og motgang for at vi skal finne ut hva som er viktigst. Og slik følte jeg det var i 2021. Og som du sikkert skjønner så liker jeg veldig godt å se tilbake for å reflektere om hva 2021 var for meg. For uansett om det er bøttevis med utfordringer og kjipe tider, så er det alltid læringer under, inni der en plass. Du har kanskje bare ikke funnet de enda.

Når livet slår litt kollbøtte på meg, så har jeg 2 ting jeg spør meg selv, og det virker alltid. Det hjelper meg til å leite etter løsninger og snu perspektivet.

Perspektivet er nøkkelen

 1. Jeg spør meg selv; hva jeg kan lære ut av dette?
  – Det kan innimellom vært nesten helt umulig å finne læringen i noe skikkelig kjipt, grusomt og fælt. Men den er der en plass. Om det føles umulig, så kan du heller tillate deg til å være åpen for at det er en læring, selv om du har ikke funnet den enda.
 2. Så spør jeg meg selv om: Hva godt kan komme ut av dette?
  – Det å miste noe, noen eller en brå endring. En stor overraskelse/sjokk kan virkelig røske med fotfestet ditt. Og da synes jeg det er så fint å jorde meg i meg selv, med å fokusere på hva kan dette skape rom for i livet mitt. Som det gjerne ikke var plass til før. Du kan få klarhet, fokus, inspirasjon og motivasjonen ++ av at livet senker deg midlertidig i knestående. Du reiser deg igjen med en større klarhet om X/Y.

Kjærlighet vs frykt

Samfunnet splittet seg mer og mer i løpet av 2021. Enten du som leser er på den ene siden eller den andre, så vet jeg at du har sett det du og. I løpet av året som snart har gått så har jeg personlig gått fra å vært en del drevet av frykt for “den andre” siden. Til å heller ha en grunnlinje av kjærlighet for alle, samme hvilken side av streken du står på.

Etter mitt perspektiv så kommer du ikke særlig langt om du frykt er det som driver deg mest.
Frykt er den følelsen som er veldig fra i motivasjon. Du flykter ifra mentalt sett. Du stenger deg inne, det er vanskeligere å kjenne på ekte menneskelig kontakt og gode, meningsfulle connections.
Siden jeg fikk meg ett heftig gjennombrudd og innså at hjerte mitt hadde vært nesten helt stengt hele livet, så lovet jeg meg selv at fra nå av så lever jeg med hjerte åpent. Og derfor er det så ekstra viktig for meg å fortsette å leve med åpent hjerte, selv om en majoritet av verdens befolkning lever i frykt.

tar du ansvar for livet ditt, The ideal you. Silje E Vassøy

Frykt vs kjærlighet (#2)

For det første så er jo ikke frykt en god følelse å ha lenge. For det andre, så sørger frykt for å gjøre noen mindre gode fysiologiske endringer i kroppen din.

 1. Frykt skaper stress og da skiller binyrene dine ut kortisol og adrenalin. Fordi du “liksom løper fra en sabeltiger” i snart 2 år.
 2. Immunforsvaret ditt går ned i effekt.
 3. Balansen i tarmbiotaen din forskyves til å mindre god når du føler på mye frykt og er redd på daglig basis.
 4. Når du er redd, så aktiveres frykt-senteret i hjernen din. Og du kan ta deg i å gjøre og si ting som du aldri ville ha gjort eller sagt om du hadde vært med dine fulle fem.
 5. Blodtrykket ditt går opp.
 6. Evnen til å fordøye maten på en god og skikkelig måte, går ned. Kroppen har delegert blod og fokus til de delene av kroppen som trengs for å løpe i fra den derre hersens sabeltigeren.
 7. Når du er redd og stresset, så har du ikke tilgang til den mer langsiktige tankegangen og prosessene fordi hovedfokuset ditt er å kun overleve. Ikke trives eller blomstre. Bare overleve.

Skjønner du hvorfor jeg velger heller å leve i baselinje av kjærlighet?

Kjærlighet til meg selv, kjærlighet til familien min, vennene mine, andre kjente og kjære. Kjærlighet til naturen. Kjærlighet til mulighetene, energier, læringer, visdom, erfaringer og til ekte dype connections.

kjærlighetens, The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens oppturThe ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Aksept i kjærlighetens ånd

2021 har gjort det klinkende klart for meg å velge å bruke min energi på det som jeg har kontroll over. Og akseptere det som jeg ikke kan gjøre noe med. Netopp som det det er. Noe som ikke verdt å bruke energi på. Jeg har funnet hva min gylne middelvei er for meg. Du må finne ut av det samme for deg. For jeg er ganske så ikker at det trenger ikke å være likt min. Selv om vi er ulike, mener ulikt og står for forskjellige verdier. Så aksepterer og respekterer jeg deg.

Jeg vil heller fremme inkludering, nestekjærlighet og aksept. Kontra splittelse og segregering pakket inn i frykt.

Det er ikke vi mot dem.
Det er oss. punktum

Egenkjærlighet i en tid hvor det kollektive veier tyngst

Mange ganger har jeg fått kjeft av både folk i “real life” og enda flere ganger av folk på nett, hvor de gjemmer seg bak ett fake profilbilde og navn og en skjerm. Fordi jeg jeg promoterer det å være egoistisk. Fordi om alle skulle ha gjort det som jeg tilsynelatende sier at alle MÅ gjøre, så ville ikk verden ha gått videre. Jeg står stødig på min sti og i mine egne erfaringer og visdom. Det handler jo ikke om å gjøre alt for å være egoistisk, men handler jo om å ta bedre vare på seg selv i første omgang. Vil du høre om alt det andre som jeg elsker, digger og har fått så stor effekt av i 2021? Så kan du sjekke ut mine to siste episoder på podden min.

Til slutt vil jeg ønske deg en fredfull romjul og ett godt nyttår! Vær god med deg selv og våg å still kritiske spørsmål.

kjærlighetens, the ideal you

Kilder:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323492#The-question-of-phobias
https://www.takingcharge.csh.umn.edu/impact-fear-and-anxiety
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3595162/

Skuffelsens opptur

The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Alltid være på tilbudssiden til andre,
hvem skuffer du da?

Til deg som har med letthet sagt ja til det meste for å hjelpe andre med stort og smått. Som har brukt opp energien før du rekker å dekke dine egne behov. Nå er det på tide at perspektivet justeres.

La meg forklare. Jeg var i mange år redd for å skuffe andre. Livredd. Jeg ville helst bli likt, godtatt og elsket av alle. Noe av det verste jeg kunne finne på var å nettopp si nei og skuffe noen.
Og på veien så forsvant det lille jeg hadde igjen av ett godt selvbilde, helsa mi dalte og utfordringene ballet på seg. Etter jeg fikset leddgikten min i 2016, så har læringene, ahaène og kunnskapen kommet dalene. sammenhenger som jeg ikke viste om.

Skuffende å ikke fikse biffen

Du har helt sikkert kjent på den synkende følelsen når du er den som skuffer noen andre.
Nesten som om mellomgulvet faller ned noen centimeter. Pulsen går opp.
Du vil jo helst ikke skuffe noen andre. Det er jo menneskelig å ha lyst å gjøre alle til lags.
Alltid være på tilbudssiden og være den som fikser biffen. Uansett.

Men du kan ikke fikse alt og/eller være “alt” for alle andre. På veien dit, er det stor sjangs for at du mister deg selv.

The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Hvem skuffer du?

Men for hver gang du sier ja eller tilbyr deg. Og du i forkant ikke har tatt tilstrekkelige vare på deg selv. Så frarøver du deg selv en gyllen mulighet til å heller si ja til deg og dermed skuffe de/den som spør.

Velg dine ja med omhu og vær rausere med nei.

Tåle ett nei – en del av skuffelsen

Jeg har blitt skuffet mange ganger av at personer sa nei til min forespørsel. Men i det siste så har jeg også blitt skikkelig glad og stolt over at folk sier nei. For jeg vet hva som ligger bak.

Når du sier ja til 1 ting, så sier du dermed nei til minst 5 andre ting du kunne ha brukt den tiden og energien på. Men på den andre siden så når du sier ja til deg og nei til andre. Så gir du deg selv den gaven å ha det bedre, slik at du møter andre og ikke minst deg selv på en bedre måte.

La meg skuffe deg
Fordi det er da jeg tar best vare på meg selv

Den beste versjonen av deg

Skuff meg
Og jeg blir ordentlig glad fordi jeg vet at du prioriterer deg selv høyere.

Min beste versjon ser din beste versjon og annerkjenner hvor du kommer ifra
The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens oppturThe ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

En skuffelse er ikke bare en skuffelse

Oppturen som ligger etter skuffelsen er kraften i det å se forbi den første bølgen av skuffende følelser og heller ha fokus på at egne grenser er satt og vedlikeholdt.

Jeg sendte en sms å spurte om ei skikkelig god vennine ville være med å gå tur. Jeg ville så gjerne gå en koselig og sosial tur i fin natur. Hun svarte og sa at det passa ikke, hun orket ikke.

Min første tanke var: Åh, det var veldig dritt, fordi jeg “trengte” å gå denne turen. Men med nærmere (hjertestyrt) ettertanke så er jeg heller glad for at hun vernet om sin energi og passet på sine grenser.

Kvalitet over kvantitet

Tenk og kjenn etter over hva som er kvalitet for deg. For meg er kvalitet tid og energi brukt på det som fyller på sjelen min; ekte, dype og ærlige samtaler, vende fokuset innover og muligheter til å vokse/ lære mer/ forstå mer.
Kvantitet for meg å se en hel sesong med eksempelvis paradise hotel eller Kardashians. Det vil kanskje være gøy og underholdende i den stunden jeg ser på det. Men hva godt førte det med seg?
Likeså for meg er sladder, helfabrikat mat og pretisje.

Tid og energi er den valutaen som verdsettes høyest verden rundt. Når du bruker masse tid og energi på noe som du egentlig ikke vil langsiktig. Så vil det tappe deg, enn å fylle på. Selv om du gjør det er for å la være å skuffe noen andre.

Si ja til det som du kjenner er kvalitet for deg i ditt liv og si mere nei til det som faller inn under kvantitet. Og fra nå av vit at oppsiden av å skuffe noen andre er at du prioriterer deg selv høyere.

Likte du dette innlegget? Leg gjerne en kommentar igjen og del med meg hva dine tanker er.
Del det gjerne med alle du kjenner og om du deler på instagram, så tagg meg på @siljeevassoy

Varm klem fra meg