fbpx

Mild håndkrem

Håndkrem som nærer og reparerer huden

Er det en ting Kåråna har medført seg utenom skummelt mange munnbind slengende rundt omkring, ensomhet, manglende klemmer, så er det mange tørre, såre hender og hud. Etter ei drøy uke med “mild” såpe i barnehagen, så klaget min yngste datter på vondt på hendene. Jeg bøyer meg ned for å se, bretter opp de litt for lange ermene og ser store tykke røde ringer av hissig, flassende sprukken hud. Like tørt og sprukkent var det oppå hendene.

Morshjerta synker og jeg spør henne om vi skal lage gode krem som hun kan smøre seg med?

Er det lurt å vaske hendene så mange ganger?


Jeg er helt enig at det er viktig å vaske hendene ekstra godt og ofte i denne tiden. Men jeg ser jo på hendene hennes at den såpen som brukes er ikke akkurat mild.

Så etter middagen var konsumert, så bretter vi ermene opp (bokstavlig talt) og laget en håndkrem som er supermild, feit slik at den nærer og smører tørr hud. Toppet med nyttige og oppbyggende base og eteriske oljer for nettopp huden. Den trekker godt inn og varer lenge (med mindre du må vaske hendene med en gang igjen)Håndkrem kan bli harsk, så ikke lag altfor mye

Før har jeg laget for stort kvanta slik at kremen ble harsk før vi fikk brukt den opp. Så denne gangen laget vi ikke for masse, alle 4 jentene fikk en liten krukke i sekken/barnehagen og en som står på badet som vi bruker etter at vi har tørket hendene slik vi gjør sånn ca minst 100 ganger hver dag. haha.

Oppskrift slik at du også kan lage din egen deilige mykgjørende håndkrem
(som forøvrig funker glimrende på andre steder på kroppen og altså) kommer nå:

Mild håndkrem

Ca 370 gram shea eller mango smør smeltes på lav varme, helst i vannbad
4 toppete ss av doterra sin hand &body nøytral krem
3 ss Ringblomst olje
2 ss Argan olje
1 ts E vitamin olje
5 dråper Romersk kamille
5 dråper Geranium

Når shea eller mangosmøret er smeltet, så ha oppi alt det andre. stavmiks ( triks) det til er jevnt og homogent. Hell det oppi krukker og la det avkjøle seg i romtemperatur.

Da gjenstår det viktigste og det beste, smør, smør, smør og smør. Nyt mykere hender.

3 dager tok det før rødheten og det verste sårheten er borte tiltross for at hun vasker hendende ofte. Men ikke like ofte som i barnehagen. Og nå etterpå så er mjuke smidige hender vanlig her, for vi har alltid ei krukke av denne vidunderkremen stående.

Har du lyst på ett hefte som jeg laget og solgt mange eksemplarer av før, men nå vil jeg gi det til deg. Det er alt vi gjorde for å fikse eksem på alle 3 jentene. Vi byttet rett og slett ut kortison med behandling innenifra og utenpå samtidig. Så trykk her <3

Send gjerne linken til dette innlegget til en venn eller fem som sliter med tørre hender. Denne oppskriften her er nesten så god at jeg kan ha garanti på den. hehe. Takk for du er med å sprer budskapet om helhetlig helse! Også sunn, mjuk hud på hendene -og resten av kroppen.

1 Comment on “Mild håndkrem

  1. Pingback: Hvorfor gjør vi slik vi gjør? del 1 -

Leave a Reply

%d bloggers like this: