fbpx

Helsereise

Du søker inspirasjon og informasjon til din egen helsereise. En reise hvor du enten har kommet igang eller du vil starte men vet ikke hvordan..

Din reise er bare DIN! Og det kan være veldig likt min historie eller komplett ulikt. Hovedpoenget er jo at du vil nå gjøre noe med denne utfordringen din. Du vil lære, både av andre og faktisk av deg selv. Slik at du gjør det bedre for deg selv og fremtiden din.

En helsereise har egentlig ganske mange likhetstrekk med ett tradisjonellt eventyr. Flere kapitler, motstand og utfordringer. Du er heltinnen. Du har gode hjelpere og ikke minst noen som kanskje har ett snev av ondskap i seg (de som er redd for endring i ditt liv).

Her deler hva jeg har gjort for å reversere en sykdom som jeg “lett” kunne hatt resten av livet.
Slik som mange leger sa til meg. Silje, du må finne en måte å leve med denne sykdommen for resten av livet. Jeg ble først oppgitt over beskjeden jeg fikk og så desto mer giret og engasjert i å legge mitt livs viktigste puslespill.

LET`S GOOOOOOOO!
Vi starter på begynnelsen av helsereisen..

Helsereise fra leddgikt

Forhistorie

Det første innlegget om helsereisen min er dette, her tar jeg for meg litt av forhistorien og konkrete tiltak som har blitt gjort. Det er en oppsummering for hva som hadde skjedd og blitt gjort før leddene begynte å ulme. Så skjedde det ting i månedene mellom Februar og Mai 2017. Hverken jeg eller noen leger viste sikkert hva som har forårsaket hva som dukket opp.

Juni 2017

Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom.

Neste innlegget i min helsereise er dette fra Juni 2017,  om leddene mine som ble brutalt gradvis verre. Jeg følte meg alene i fortvilelsen om hvorfor jeg plutselig ikke kjente igjen min egen kropp.
Jeg var som ett stort spørsmålstegn;
Hva skjedde nå?
Hvor kommer dette i fra?
Hvordan kan dette skje med meg?
Hvilken type betennelse er dette?
Vil jeg ta skolemedisin?
Hva kan jeg gjøre for å reversere?


Juli 2017

Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom.

Neste kapittel i min helsereise, er dette innlegget hvor jeg hadde kommet godt igang og hadde løst endel av gåten(e), men ikke hele sulamitten.

(Det tok mye lengre tid enn jeg hadde forespeilt meg, men jeg er i mål).

Dette innlegget tar for seg mulige årsaker; lekk tarm og stress. Og med konkrete tiltak jeg gjorde og justeringer som måtte til underveis.

Menneskelig prøvekanin anno August 2017

Silje E Vassøy. Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom.

Jeg følte meg som en menneskelig prøvekanin, alt jeg kom over som resonnerte, det testet jeg. Noe funket ikke, noe fungerte og noe var helt magisk.

En dag gikk det opp for meg at hvor vannvittig mye bedre jeg er, så bare måtte jeg skrive dette innlegget.

Så viktig å feire alle skrittene i riktig retning i helsereisen. Selv om de er aldri så små..


Kan jeg se målstreken der borte? November 2017

Målstreken føltes nærmere og innen rekkevidde. Jeg var faktisk inne på noe og det var virkelig noe å feire! Tenk at jeg holdt på å fikse noe som legene sa at gikk ikke an. Da tenkte jeg at det sansynligvis kun var en brikke igjen av puslespillet mitt, fikse opp i en dysbiose. Det kan du lese om her. I ettertankens tid, så var jeg inne på noe. Men det var nok mer enn 1 brikke igjen i helsereise – puslespillet.

Dysbiose protokoll, hva er det? Desember 2017

Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom. Dysbiose i tarmen. Spesifikk probiotika

Ett eget innlegg om dysbiose protokollen og hvordan det gikk, finner du her.
Hva er dysbiose?
Hva er en protokoll?
Hva gjør man da? og hvordan fungerer det?

Dett er ett av viktigste stegene i min helsereise fysisk sett. Å ordne fysisk opp i kroppen og legge til rette for at kroppen fikser opp selv.

Erklærte meg frisk og hva skjedde så? Februar 2018

Hva kan skje når man har erklært seg frisk? er det lett å gå på en smell?
Les her hva jeg lærte om tiden etter at jeg erklærte frisk.
Jeg er garantert ikke alene om å gjøre for mye… Verdifullt tilbakeslag i min helsereise.

Jeg var på ett punkt der jeg var 100% frisk så lenge jeg spiste akkurat det jeg måtte. Men jeg ønsket jo litt frihet og fleksibilitet. Så da tok jeg rett og slett saken i egne hender og satte sammen min egen protokoll (Planlagt behandling)

Med utgangspunkt i det som jeg lærte av det første opplegget som han legen skreddersydde til meg, og to fantastiske bøker. Denne og denne. Og det jeg lærte av studie på Tunsberg medisinske skole. Og en solid mengde kunnskap fra før.

August 2018 – Målstreken forflytter seg!!!

Dette helsereise innlegget var fyllt med oppdatering og en konstantering ovenfor meg selv over at jeg faktisk ikke så frisk som jeg faktisk ville være. Og hva tenkte jeg for tiden videre finner du her. Jeg ga meg ikke, selv om møtte på mange utfordringer og tilbakeslag. Man kan tro, tenke og håpe hvordan det blir. Men faktum er at det kanskje ikke slik man krysser fingrene for. Den eneste måten å komme i mål på er å ikke gi opp. Ta pause, hvil deg og reise deg opp og fortsett!

Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom. Dysbiose i tarmen. Spesifikk probiotika. Silje E Vassøy

Protokollen jeg satte sammen ble ikke helt likt som va beskrevet i bøkene. Jeg justerte det etter hvordan jeg trivdes best å spise.

September 2018 – Første fase i microbiome diet

Og dette er det første innlegget fra mitt eget opplegg (microbiome diet).  Har det virka?

Jeg var skikkelig spent på hvordan det kom til å gå. Jeg satset med alt jeg hadde. Dette var det siste forsøket. Jeg var satt på å klare det! Jeg gikk inn i prosessen undrende, nysgjerrig og lærende og jeg gikk ut triumferende med den beste første premien jeg kunne ha drømt om.

Jeg klarte det! Jeg hadde faktisk klart min drøm, mitt ønske og store mål. Helsereisen min begynner å bli ferdig…

Oktober 2018 – Den andre rapporten fra microbiome diet

Leddgikt i fingerledd. Betennelse. Reversere sykdom. Dysbiose i tarmen. Spesifikk probiotika. Silje E Vassøy

Dette skrev jeg i det andre innlegget om min protokoll;

Bare for å si det slik Anna synger det i Frost filmen: For første gang på lenge… Kroppen min har ikke hatt det så fantastisk bra som den har nå for tiden, og det blir stadig bedre og bedre. Selv om jeg har lest teorien bak og forstår det jeg har lest. Så er det liksom litt uvirkelig at tarmen min er frisk nå og det gjenspeiles i en sabla frisk kropp uten inflammasjon.

Fy flate tenker jeg når leser tilbake. Jeg er så stolt av det jeg gjorde. Her kan du lese hele innlegget.

Tusen takk for dette året! Desember 2018

På tampen av året 2018 så oppsummerte jeg, med stor glede, enorm takknemlighet og en fantastisk stor stolthet. Det jeg har klart er ikke småtteri. Og du kan lese hva jeg oppnådde og hva som var best her.

Jeg tenker at alt er mulig. Så selv om du har kanskje har strevd med helsa di lenger enn ei lita stund. Og ja da vil det kanskje være mer komplisert å ordne komplett opp i alt, men det vil alltid være mulig å gjøre det bedre slik at både formen og livskvaliteten blir betraktelig bedre <3

Helsereisen din er nettopp din. Det er kun du som kan gå disse skrittene til hva som er riktig og magisk fantastisk god helse og form for deg. Jeg kan hjelpe deg på veien, med alt det jeg kan bidra som coach, men det er du som gjør jobben og kommer seirende ut av det.

Jeg ønsker deg all lykke, mot og styrke på din helsereise.
Om du trenger hjelp, støtte, sparringspartner, en litt streng men veldig omsorgsfull bestevennine som har gått veien før deg, så hjelper jeg deg mer enn gjerne som Coach.

Andre som har klart å ordne opp i sine helseutfordringer er blant annet disse:

Andreas, min gode kompis. Han har ikke lenger grusom migrene slik som før.
Carolyn, ordnet opp i sin leddgikt omtrent på samme måte som jeg gjorde.

Kjøp min oppdaterte bok her og les alle detaljerte stegene i hva jeg gjorde, spiste og tenkte for å fikse meg selv ei helse og overskudd bedre enn jeg kunne drømt om.

Jeg tilbyr ulike 1:1 pakker for coaching, mentorskap og hjelp slik at du også ved å prioritere deg selv, sette helsefrihet på agendaen og får det mye bedre. Steg for steg til et oppgradert liv som du elsker.

Ta vare på deg selv og dine.  Silje

%d bloggers like this: