fbpx

80 % bedre i leddgikten på 2 måneder

Leddgikt. reverserte. naturlig helse, Silje E Vassøy. Coaching

Hvor mye kan skje på 2 måneder i de leddene som hadde leddgikt?

En deilig sommer med altfor lite sol, men med masse kos og gode øyeblikk med familie til gjengjeld.  Hvis du vil så kan du lese to forrige innleggene om dette temaet her: det første og det andre.
Jeg gleder meg til jeg kan si: Jeg hadde leddgikt!

Og kan jeg, så kan du også!

Hva skjedde egentlig?
Leddgikten kom og nå jobber jeg med å ordne opp

Det startet jo i midten av Mai, at flere ledd i hendene mine begynte å verke. Verre og verre ble det. Og store tydelige reaksjoner kom av matvarer jeg har “alltid” spist.
Jeg måtte kutte ut den ene matvaren etter den andre.

På det verste var det så ille at når jeg skulle gre håret mitt en bustete morgen så klarte jeg ikke det, tårene trillet fritt i armene til mannen min. Da var jeg så lei av smertene at det toppet seg.  Jeg er kjent for min standhaftige stahet og den har fått røynet seg heftig i denne perioden.  

Det har faktisk vært verdt det, det å la være å maskere symptomene med betennelsesdempende medisiner og smertestillende.

Inflammasjon = leddgikt

Silje E Vassøy, livsglad og masse energi

Først så betraktet jeg inflammasjonen i leddene som ei isolert greie, men er jo faktisk slik at inflammasjon (enten det er i tarmen, leddene eller tennene for den saks skyld) er en respons på noe annet ugunstig som skjer i kroppen.

Og som oftest så er opphavet av dette ugunstige i tarmen.

Den lette utveien er jo å gå til legen å få reseptbelagt betennelsesdempende medisin for å ha det bedre
(på utsiden hvertfall).

Men det kan være endel bivirkninger med slike medisiner. Og disse bivirkningen vil gjøre det verre for deg å faktisk bli genuint “på bunnen” frisk.

Hva gjorde jeg for at formen skulle bli så vanvittig mye bedre?

Det jeg gjorde for å føle meg fantastisk mye bedre. Og det handler overhode ikke bare om mat. Mat er en bare bit av puslespillet, dog en veldig stor en.

Jeg var tidlig i prosessen hos en funksjonell medisinsk lege som gikk særdeles grundig til verks; bredt blodprøvepanel, avføringsprøve Cpx3 og puste-Sibo/Bosi prøve.

Svarene er ikke kommet enda, så det blir spennende å få vite om det er noen sorter bakterier jeg mangler eller har for mye av. Eller hvorvidt jeg har for mye av feil bakterier i tynntarmen.

Siden jeg ikke vet svarene på magetestene ennå, så styrker jeg den så godt det lar seg med gelatin, collagen og kraft ++.

Det kan absolutt være lekk tarm eller bakteriell dysbiose.

Behandle leddgikten fra alle vinkler,
også det mentale

For å bli frisk fra noe så synes jeg at det handler vel så mye om det mentale som det fysiske.
Hva velger du å tenke om prosessen du har bestemt deg for å gå gjennom? En restriktiv diett/ piller hver dag, enten det er medisiner eller kosttilskudd.
Jeg tenker alle har ett valg her, enten kan man omfavne muligheten til å ha det genuint mye bedre og få etterhvert en mye høyere livskvalitet eller man kan pessimistisk sett svartmale hele greia og føle at man gjør det av plikt. Og da gjerne med feil grunnverdier i.

Fokuset jeg trenger

Jeg har fokus på å nyte, alt fra deilige solfylte øyeblikk ute til latterkrampe på gulvet med kidsa eller mannens armkrok. Og jeg lagrer de gode øyeblikkene ett mentalt sted hvor jeg lett kan “ta” dem frem ofte.

Jeg har også fokus på søvn og med det så mener jeg både kvalitet og mengde. Søvn er den beste måten å restituere både kropp og hjerne. Bare tenk hvor mye lettere ALT føles når du er uthvilt?

Stress er noe jeg velger vekk så ofte jeg har mulighet. Jeg legger heller opp til å ha god tid, ha tid nok til å lukte på blomstene på vei til barnehagen for å levere mine to minste.

Hva med maten da?

Jeg nærer kroppen min på best mulig måte (ut i fra de midlene jeg har), for at den skal ha mulighet til å lege seg selv. Jeg mener standhaftig at får kroppen det beste for å ordne opp, så vil det ikke være: “Jeg har leddgikt”. Men heller ” Jeg hadde leddgikt”!

Matvarer som har blitt spist mengdevis av disse 2-3 siste månedene er: egg, gelatin og kollagen, rent kjøtt og fisk ( mest økologisk), søtpotet, masse grønnsaker (helst kortreist), smør/ghee, fermenterte grønnsaker i moderat mengde, kraft og talg, kokosmelk, litt bær.

unnam33ed

Som du ser på slideshowen så lides det ingen nød i dette hjemmet, dette er vanlige måltider.

Vi har kjøkkenhage og elsker det. Noe av det beste som finnes er å høste i sin egen økologiske kjøkkenhage. Ferskere og mer smakfullt blir det ikke.


Hva trigger oppbluss i leddgikten?

Det er flere matvarer som dessverre er skikkelig triggere og forårsaker oppbluss i inflammasjon på nivå av en brann inni leddet. Og for meg er dette korn (også glutenfrie), fleste sorter frukt, kokebanan, vanlig potet, cassava mel, sukker.

Det er mye prøving og feiling og til tider en overveldende følelse av 1 skritt frem og 2 tilbake.
Mantraene mine:
Snart sier jeg: jeg hadde leddgikt
Suksess er det eneste resultat!

Hovne ledd i hender. leddgikt. Silje E Vassøy fikset helsen og reverserte leddgikt.

Tilskudd for å dempe leddgikt

Jeg har lest meg opp på egnede kosttilskudd for inflammasjon og lekk tarm.
Og disse funker veldig fint for meg; Quercetin, Curcumin med bioperine, Vitamin C, Vitamin E, Resveratrol, magnesium, b vitaminer utenom folat, selenium, N acetyl Cysteine ( Nac), enzymer og ikke minst kapsler med probiotika.

Men jeg vil understreke at det som fungerte for meg, trenger ikke å fungere for deg. Vi er alle forskjellige.

Avogtil ikke nok bare med mat

Ikke ett eneste vondt ord om fermenterte grønnsaker og drikker, det inntar jeg hver dag. Men det som er så spennende er at nyere forskning viser til at spesifikke sorter med bakterier gjør/påvirker spesifikke “ting” i kroppen. Ett eksempel er Dr. David Perlmutter nevner i sin nyeste bok Brainmaker at bifidobacterium infantis var/er med å gjøre en glad og fornøyd rett og slett.
Dette er forøvrig en vanvittig spennende bok og anbefales på det varmeste. Jeg fordyper meg skikkelig i hva de ulike sorter bakteriene og hva de gjør. Jeg fermentere mye og her er litt bilder fra mine siste fermenterte prosjekter:

Listen med leddgikt-dempende triks vokser

Kalde dusjer har jeg snakket masse om. Superdigg etterpå og ofte varer den ekstremt god`følelsen nesten hele dagen når jeg gjør det om morgenen.  Les mer her

Infrarød badstu har også vist seg å være gull for å dempe kroppens betennelse. Virkelig en deilig pause og kvalitetstid med meg selv og en god bok eller podcast.

For hver uke som går så føler jeg meg mer som meg selv og kjenner at overskuddet øker slik at jeg har mer å gi til både meg selv og mine kjære!

Jeg gjør det jeg gjør, av kjærlighet og respekt for meg selv.
Jeg legger tilrette alle vilkår jeg kan for at kroppen min skal ha eksepsjonell mulighet til å lege seg selv.

Kjøp min bok her og les alle detaljerte stegene i hva jeg gjorde, spiste og tenkte for å fikse meg selv ei helse og overskudd bedre enn jeg kunne drømt om.

Snart kan du og si: Jeg hadde leddgikt! Og nyte livet, overskuddet og energien.

Pr 04/2024 så har jeg allerede hjulpet godt over 150 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

Leave a Reply

Discover more from The Ideal you -Fra kriser og kaos til stabilitet og stødighet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading