fbpx

Lag deg den perfekte kosedrikken; Gresskarlatte

Silje E Vassøy, The ideal you, gresskarlatte

Gresskar kan brukes til så mye forskjellig

Gresskarlatte, drikken du vil komme til å lage deg mye.
Jeg lot meg inspirere på pinterest av ei oppskrift på gresskarlatte. Men det har seg slik at jeg elsker å justere og tilpasse smakene til mine smaksløker. Så dermed ble denne her vilt digge koppen med så god kremete kosedrikk at det føles som om en varm og god klem kombinert med lunt teppe og magiske smaker. Ganske nice, ikke sant?

Gresskar utenom høsten

Gresskar er jo mest i sesong om høsten, men det jeg har gjort når det er i sesong. Kjøper masse, skjærer opp og koker til pure og enten fryser i isbitform eller i små bokser ( til supper og sånn).
Det finnes jo veldig mange forskjellige typer gresskar og du må nesten bare teste ut hvilke du liker best til dette type formål. Jeg liker veldig godt de vanlige store oransje som alle butikker selger før Halloween. Men også de mindre typene, slik som dette på bildet. Erfaringen min er når de litt mindre på størrelse, så er det ofte mer smak.

Silje E Vassøy, The ideal you, gresskarlatte

Gresskar er perfekt til mye kosemat og kosedrikke

Se for deg dette:
Vinden uler rundt hushjørnet, det er kaldt ute. Du har tykke ullsokker på. Barna er lagt for kvelden og du gleder deg til å krølle beina i sofaen under ett herlig teppe, nyte en oppvarmende kosedrikk fra favoritt koppen. Mens du ser på favorittseriene som gir deg en enda bedre følelse inni deg.
Høres ikke det helt perfekt ut? Well, here you go ❤

Gresskar og krydder

Jeg elsker litt tunge drikker med masse smak, enten det er kakao, gullmelk eller andre deilige drikker. Mine favorittkrydder til slike er jo kardemomme, kanel, ingefær, gurkemeie ++ i flere varianter. Jeg har pleid å kjøpe Pumpkin pie spice og apple pie spice på iherb, men ikke nå lenger. Fra nå av lager jeg også dette fra bunn og støtter heller norske butikker.

Silje E Vassøy, The ideal you, gresskarlatte

Oppskrift til 1 stor kopp /2 små kopper

Du trenger:

ca 1,2 dl gresskarpure ( jeg koker masse når jeg først koker, stavmikser til det er smooth, og fryser ned i porsjoner)
ca 1,5 dl kokosmelk
1 ss mct
1-2 ts kokosolje
1 ss ghee
ca 1 teskje med pumpkin pie spice eller andre krydder du har lyst å prøve.
Hemmeligheten for ekstra deilig smak er noen korn med salt, det er virkelig prikken over ien.
Eventuellt litt stevia e.l. hvis du synes den er for lite søt.

Gjør så her:
Varmes til det er drikkevarmt i en gryte, stavmiks til det er fluffy med masse deilig skum.
Hell det i favorittkoppen, sleng beina i sofaen og sett på neste episode på serien din.
Nyyt…

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

5 Comments on “Lag deg den perfekte kosedrikken; Gresskarlatte

    • Hei, jeg bruker fra Rema, en rosa kartong. Kun kokos og vann. ingen fyll eller konserveringsmidler. Er ikke dyr heller. 🙂 Silje

  1. Pingback: Bountyfull - 2 oppskrifter - 2 sunne kokos oppskrifter

Leave a Reply

%d bloggers like this: