Thailandsk gresskarsuppe

Proppet full av alskens nydelig smaker og er virkelig en smaks eksplosjon av dimensjoner. Toppet med smakfullt og knaskende godsaker.  Basen er økologisk storfekraft fra en lokal bonde. Og kraft er virkelig supermat for en kropp som trenger litt ekstra støtte, da verdifulle aminosyrer er med å reparerer en eventuell sliten tarm. Både ingefær, hvitløk og gurkemeie er jo også helt super supermat for hele kroppen:)

Denne her er nydelig egentlig hele året, men spesielt perfekt hjertevarmende på en kald høstdag, når vinden uler rundt hushjørnet og regnet pisker på vinduene. Da er det deilig å drømme seg litt vekk til varme Thailandske strender.

 

INGREDIENSER

43148585_173551970198520_2808070221082918912_nTHAILANDSK GRESSKARSUPPE

  • 4 ss ghee
  • 0,6 Liter kraft
  • 3 medium store fedd hvitløk
  • ca 1cmx3cm ingefær
  • tynn x 4 cm lang gurkemeie
  • 1,3 kg gresskar, skrellet og skåret i store biter
  • 4 gulrøtter, skrellet og skåret i biter
  • ca 2 ss Gul curry pulver
  • ca 2-3 ss kokos amino`s (“soyasaus” av kokos) og 2-3 ss med søtning, enten lakanto eller kokossukker
  • ca 0,5 L kokosmelk
  • Sitron eller limesaft, eventuellt 1 dråpe eterisk olje med lime eller sitron
  • Lime skåret i båter, koriander, nøtter og kokt egg som topping
  • Og grovhakket koriander og mango skåret i små terninger som topping.
  • Vi brukte også portulakk salat fra hagen, samt hjemmelaga surkål med eple og ingefær oppå. Og litt salt/søte cashewnøtter.

Start med å koke gresskar, gulrøtter, ingefær, gurkemeie og hvitløk mørt. Hell av vann, ha oppi kraft og en del av kokosmelken. Stavmiks til det er helt smooth. Smak til med gul curry, kokos-amino saus, sitron/lime saft, søtning. Ordne klar tilbehøret/toppingen i ulike skåler slik at alle velger sin egen topping.  Nam!

Og som med all mat egentlig, den smaker enda bedre når man deler den med noen man er glad i <3

Og har du lyst på mer inspirasjon, så kan du jo sjekke ut min oppskriftside 😀

Leave a Reply