Er kaos nøkkelen til suksess?

Går det an å snu komplett kaos om til suksess?

Innvendig kaos slik som vi alle har innimellom!

Tanker, sinne, frustrasjon, skam, skyld, følelse-overload, for mange utfordringer på en gang. Når livet føles overveldende og du ikke aner hvordan du skal få hodet over vannet?

Både med helsa og med selvutvikling, så bunner det ofte eller alltid ut i hvordan vi tenker. Altså; tankesett, hva vi sier til oss selv osv.

Når du står opp i den lapskausen av kaos & utfordringer og du tenker:

  • Hvor fucka jeg opp?
  • Hva har jeg gjort for å fortjene dette?
  • Du føler at du gjør alt riktig. Men allikvel er livet verre, hvorfor?
  • Jeg er ett dårlig menneske når DETTE skjer mot meg.

Det er faktisk ikke noe galt med deg. Det går faktisk din vei, men perspektivet til egoet ditt, så går ikke det riktig. For ifølge komfortsonen din og egoet ditt som har jobb å holde deg sikker. men den delen av deg som er mer i samsvar med den du har potensialet til å være, den er ett stykke i fra egoet.

Kaos = riktig vei ?


Hvordan kan du forvente at det er plass til ditt nye tankesett når du ikke har kvittet deg med ditt gamle?

Du kjøper ny bil, fancy bil.
Rett og slett drømmebilen.

Men vent, den gamle bilen står jo i garasjen slik at det er ikke plass til den nye bilen og garasjen din har kun plass til en bil.
Hva gjør du da?

Jo du blir kvitt den gamle bilen for å få plass til den nye bilen.

Du skaper rom, du fjerner dritt, rusk og rot og hva en som måtte ligge i veien, bryte noe ned for å enklere kaste det ut ( av livet ditt) for å kunne bringe inn noe nytt i livet ditt.

Og ofte når det handler om helsa, så må man kræsje og møte veggen. Og det kan være enten i form av ledd som sørger for midlertidige ubrukelige kroppsdeler. Eller en hel haug av andre kjipe sykdommer eller lidelser.

Se for deg dette:
Du har kjøpe verdens flotteste tomt, men den nydeligste utsikten. Herligste frukthagen, boltreplass til barna. Men du synes huset er grusomt. Enkelt og greit ei rønne.

Og da vet du at det faktisk vil koste en del å komme dit du vil, både energi, tid og penger på å rive, kaste, lage fundamentet og deretter bygge det nye huset som du drømmer om.

Underveis i prosessen så kan alt virke rett og slett for mye, at det er der de aller fleste gir opp. Og tenker jaja, det der er ikke for meg. Her vil jeg understreke at det å holde ut er mega-viktig.


Utvikling i alle mulige former er ikke en linear prosess, den er rotete, forvirrende til tider uforståelig. Som en skikkelig krusedull. Langt i fra ei pil rett opp.

Det å være forvirra er ikke noe negativt, det betyr egentlig kun at du har opplevd eller tenkt noe nytt. Og er i prosess med å finne ut av ting. Og vi alle vet jo at noen ganger kan det ta lenger tid enn vi skulle ønske.

Så ja, etter høstens utfordringer og komplett kaos (les her). Så kan jeg skrive under på at kaos er en av nøklene til suksess. Etter timevis med tenking, fundering og hjertestyrt intuitivt arbeid så vet jeg jo at jeg er akkurat der jeg skal være og jeg kjenner det i hver eneste celle i kroppen.

Leave a Reply