fbpx

Å prioritere seg selv? Nei, ikke en myte

Det er på tide at mødre heller skal føle seg godt istedenfor tidvis utslitte (Prioriteringer)

Altfor lenge har det nesten vært programforpliktet å prioritere alle andre foran seg selv og se hvor det har ført oss hen? Hvorfor er det slik at omtrent på barsel med nyfødt baby i ermene, svetteflekker overalt, blå ringer under øynene av søvnmangel og sårt underliv at vi får ett usynlig skriv som fratar oss selv retten til å ta vare på oss selv.

Hvor lenge kan du holde på slik du gjør? (Å prioritere deg nesten til sist?)

Før enten helsa sprikker eller du går på tidenes smell. Vi er heldige som har kropper som er enormt tilpasningsdyktige, men samtidig så er vi uheldig fordi den er så ettergivende. Den prøver først å gi beskjed med ett lite hviskende hint, deretter en prat. Om du da heller ikke hører etter (slik som desverre er vanlig)

Da øker kroppen volumet og frekvensen på når den gir beskjed. Eksempelvis; sykdom, lidelser, vondter ++

Spille på lag med kroppen eller imot?

Nylig var jeg hos fastlegen med en skadet fot etter jeg fallt på sykkel. Skamslått bein hvor hele leggen var regnbuens farger og en hevelse større enn jeg noen gang har sett. Beskjeden jeg fikk av legen var som følgende:

Silje, du MÅ ikke lytte til kroppen, du må heller ta så mye smertestillende slik at du ikke kjenner noenting og kan bare gønne på. Det er bare bra!

Fastlege som ble byttet ut på dagen

Det er faktisk ikke rart at altfor mange mødre i Norge + ute i verden er utslitt, syke, trøtte og leie. Når det er vanlig å få slike beskjeder av sin fastlege. Når jeg delte dette i vantro og sjokk på sosiale medier, så ramlet det inn på meldinger om andre som hadde fått høre liknende utsagn i varierende grad av sine leger.

Hvordan i huleste kan man bli frisk når man fornekter kommunikasjonen fra kroppen sin?

Du er dine barns største idol og forbilde

Barna dine observerer alt det du gjør og vil sansynligvis følge i dine spor når de blir voksne. Så vil du da at de skal kopiere å gå i utslitte, nedtråkkede fotspor som er litt nedfor, fordi at de har sett deg som mor slite deg ut på å gjøre ALT for alle andre.

Eller vil du gå foran som ett sunt og stødig eksempel som tar vare på seg selv. Som har innsett at selv om man har barn og mye dreier seg om de. Så roterer ikke planetene rundt barna. Barna er ikke livet, men en del av livet.

“Jeg klarer ikke å prioritere meg selv”

I min praksis som coach så er min spesialitet slitne, trøtte mødre med dårlig helse. Og akkurat denne problemstillingen som jeg beskriver her i denne posten her, møter jeg på hos nesten alle 60 + damene jeg allerede har hjulpet. Og derfor har jeg skapt ett fantastisk kurs som addresserer dette, som gir deg som mor verktøy for å ta bedre vare på deg selv, forenkle alt som kan forenkles og strategier slik at du dekker dine behov i større grad, slik at du har det bedre, er en enda bedre mamma og at familien fungerer bedre.

Du kan lese mer om kurset her

En ny prioritering, en vane, en mamma og en familie om gangen

Jeg er overbevist om at mødre i både Norge og ute i verden har det bedre med seg selv, i sin egen kropp og med en bedre helse, så blir ringvirkninger så store og smittende at verden blir ett bedre sted.

  • FMOM nettkurs for trøtte mødre The ideal you Silje E Vassøy
  • FMOM nettkurs for trøtte mødre The ideal you Silje E Vassøy
  • FMOM nettkurs for trøtte mødre The ideal you Silje E Vassøy

Leave a Reply

%d bloggers like this: