Jeg har laga Line Lilalife sin sjokolade og avokado fudge flere ganger og digger de <3
Men før har jeg avogtil reagert på både sjokoladen, men også sukkeret som er i mørk sjokolade. Så jeg bestemte meg for å eksperimentere litt med kakaosmør for å se om jeg kunne lage noe tilsvarende bare uten sjokolade ( og dermed uten en liten mengde sukker og)
Så først laga jeg en med sitrus, magisk nydelig smak på røra. Inn i frysen med den.
Og siden jeg var så godt igang, så laga jeg like greit en til, bare med smak av lakris.
Nam, lakris er nyydeligt <3
Dette trenger du:
150 gram kakaosmør
2 avokado
1 1/2 dl kokosmelk
ca 1 dl kokosmasse/ chiafrø
Ett lite strø salt
2 ss ghee/kokosolje uten smak
1-2 ss søtning, jeg brukte Lakanto
2 ss fiberfin ( resistent stivelse er mat for de gode bakteriene i tarmen)
2 ss kollagen
For lakris smak: Tilsett ca 2-3 ts lakrisrot pulver og 2 dråper Fennel (fenikkel) eterisk olje. På denne blandet jeg inn chiafrø.
For sitrus smak: Tilsett 0,5 ts vaniljepulver, 1 dråpe sitron eterisk olje, 1 dråpe vill appelsin eterisk olje og 2 dråper lime eterisk olje.
Smelt kakaosmøret og ghee/kokosolje på lav varme, helst i vannbad.
Stavmiks avokado og de resterende ingrediensene. Bland sammen, husk å smak deg til. Jeg la litt kokos/chia både over og under massen før jeg satte formen i frysen.
La stå i frysen ca 2 timer, før du skjærer den opp med en skarp kniv. Fremdeles vanskelig å få fine biter synes du? Spyl kniven først i glovarmt vann og det vil gå som en lek 😉
Del disse godsakene med noen du er glad i og de smaker enda bedre <3
Silje