Egg, mel og melkefrie lefser og rundstykker

Det er ikke til å stikke under en stol, at det er innmari greit med noe å ha pålegget på.
For variasjonens del så settes det veldig stor pris på fra denne fronten i hvertfall. Noen ganger er det innmari praktisk med en kjapp løsning, med å ha slike lefser/rundstykker liggende klar i kjøleskapet. Bare smør de, sleng på litt sauerkraut, salat og digg pålegg (slik som fenikkelsalami fra Ask <3) Så er det virkelig bare å sette tennene i «wrapen»  og nyte de gode smakene.

Så når jeg la ut bilde på snap, at jeg hadde laga lefser/wraps uten egg, melk og vanlig mel, som var stødige og fleksible. Ja så ramlet det inn på med meldinger om at jeg «pleeeeease kunne legge ut oppskriften på denne»  Den batchen jeg laga forsvant på få dager. Herlig enkelt å lage dem og nydelig smak. Jeg kan tenke meg at de funker også som bunn i «lompepizza». De kan også helt sikkert søtes opp og bli søte lefser/pannekaker.

Og idag fikk jeg ett innfall om at det måtte gå an å lage digge, «chewy» rundstykker, disse inneholder egg da, men er fri for melk og vanlig mel. Og ja, det gikk an. Det gikk kjempe fint. 8 åringen spiste fornøyd en og sa at det smakte akkurat like godt som eplekake, bare uten epler, hihi.  Jeg spiste en lunken nesten rett fra ovnen, delt i to, smurt med smør og ett lite strø med salt, som en del av middagen. Og det var rett og slett nydelig digg 😀

41719368_1945676285725891_5211641994186588160_n

Wraps/Lefser: 8 stk

4 ss fiberhusk
1 cup finmalt kokosmel uten klumper ( bruk en sikt om du er i tvil)
2 cups lunkent vann
2 ss smeltet kokosolje uten smak ( eventuellt ghee)
1/2 ts baking soda
1/2 ts uraffinert havsalt

Ha det tørre oppi først i en bolle, sjekk at det er klumpefritt. Bland så i det våte. Rør med en slikkepott først også bruk hendene. Juster med litt mer kokosmel eller vann om det er helt feil konsistens. Deigen skal bli som en halvfast ball. Del denne i 8 like biter. Rull de til en ball og kjevle de ut mellom to lag bakepapir.
Stekes på semitørr jernpanne ( det vil si at jeg hadde litt ghee på en medium varm panne. Passet på at hele flaten var dekket før jeg helte av det overskytende)  Stekes 3 minutt på den første siden og max 2 minutt på den andre siden.

41721399_847407442129118_3042189043006701568_n

Grove rundstykker uten mel og melk, ca 8-9 stk

Du trenger:

Det tørre:
100g kokosmel
4 ss fiberhusk
1 ts baking soda
2 ss sesamfrø
2 ss solsikkerfrø
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
1 ts uraffinert havsalt
1 ts hvitløkspulver/ annet krydder/urter, sikkert helt nydelig med småhakkete ferske urter.

Det våte:
2 hele egg
3 eggehvitter
2 ss eple sider eddik
5 ss smeltet kokosolje uten smak/ghee på lav varme

Og i tillegg: 10 ss kokende vann

Først må du skru på ovnen din på 180 grader varmluft.

Mix det tørre i en bolle og det våte i en annen bolle. Ha det våte oppi det tørre, bland godt. Ha så oppi det kokende vannet, en spiseskje om gangen, rør det godt inn. Du ser at det sveller litt opp og deigen blir tykk.  Form med fuktede hender 8 jevne boller. Stekes i ca 25-30 min, litt avhengig av ovnen. Test med en stekepinne, kommer den ut uten deig, så er de ferdige. La de avkjøle seg 10 minutt-ish før du smaker.

 

Og føler du deg eventyrlysten, så er det fritt frem til å eksperimentere med urter, krydder og andre varianter enn de som jeg har beskrevet her.

Og er du nysgjerrig på hvilke andre godsaker jeg har oppskrift på, på denne bloggen, så sjekk ut oppskriftene mine.
Silje ❤

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s