Nydelig leverpostei uten melk eller vanlig mel

Veldig gøy at så mange ønsker oppskrift på leverposteien jeg laga forleden dag og postet bilder av på instagram.

 

Jeg skrev ingen notater underveis, dessverre. Så de fleste målene er ca mål.
Jeg bruker mitt viktigste redskap og det er tunga/smakspalettet.

Jeg velger økologisk på alt egentlig, sålenge jeg har mulighet til det; både det å skaffe det og å ha råd til det.  I ❤ økoLOGISK

Ett lite levertips er at lever generelt er enklere å skjære når den er halvfrossen.
Ett annet tips er å legge bitene av lever i vann i flere timer og eventuelt bytte vann underveis for enda mildere smak. Men jeg hadde ikke tid til det denne gang, men det kan være at jeg jeg gjør det neste gang.

Digg leverpostei

Jeg laga av dette: (men det er mange porsjoner, så kan fint skaleres ned)

ca 2 kilo kalvelever, renset for hinner og årer og kuttet i kuber
4 store kepaløk kuttet i halvsmå biter
200g bacon skåret i små biter

2 egg
ca 5 ss Cassavamel
ca 7 dl gelatinrik kylling og lammekraft ( kjøleskapskald eller romtemperert)
ca 2,5 dl ghee

Krydder: kanel, hvitløkspulver, salvie og allehånde, salt og pepper, smak deg til.
ca 1,5 liten scoop stevia ( scoopen som følger med) Grunnen til at jeg har søtt oppi er for å runde av og gjør den enklere for barn å like den. 2 av 3 kids i vårs hus digga den.

Du starter med:
-Varm jernpanne med ghee i, stek baconbitene til de begynner å bli brune, ha løken oppi og stek til de er blanke, ha oppi leverbitene og stek til de er begynt å bli brune på de fleste sidene. Sett til side.
– Kjøkkenmaskin med S knivblad i; Siden det er såpass store mengder og med begrenset kapasitet, så kjørte jeg ingrediensene i en to gang.  Ha oppi ( halvparten av) alle ingrediensene utenom kraft og cassava mel og kjør det til det er en  jevn og tykk blanding, jevn med cassava mel og spe med krafta til det blir en smooth blanding med konsistensen som en grøt/tykk suppe.

Når du har hatt massen i ønskede former, så har du har du to valg: enten steike alt i vannbad 180 grader i ca 1 time. Eller fryse ned rått i passelige porsjoner.

006

Nydelig smak og digg konsistens altså 🙂

 

Håper leverposteien faller i smak om du lager den ❤

Og nå fortsetter jeg å skrive på stress-tips innlegget mitt. Jeg ble bare litt avbrutt av en superdigg leverpostei.

Og for flere digge oppskrifter, sjekk ut oppskriftssiden min 🙂

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s