fbpx

Hvordan du setter deg bedre og mer effektive mål

Bare en drøm? Eller virkelighet og?

Ønsker du at drømmen din skal bli virkelig? (les videre i såfall)
Dette er innlegget for deg som har lyst å oppnå det som du drømmer. Du er skita lei av å drømme og deretter prøve alt du kan for å få det til. Du har nok en hel del smeller av drømmer som knuste og mål som ikke ble oppnådd. Slik som meg og veldig mange andre. Men det er annen måte å gjøre det på. Det er fullt mulig at drømmer blir virkelige.

Make your life beautiful, whatever it throws at you.

Perspektivet ditt avgjør for hvordan du ser på livet ditt..
aurelien-dare-pixel-240194

Å virkeliggjør drømmen krever endringsvilje (ikke endringsvegring)

For å lettere få din drøm til å bli din virkelighet, så trengs det dette:
Endringsvilje er noe jeg som coach er i grunn ganske opptatt av. Det finnes ett annet ord for det og: Coachable. Og for meg betyr det at du som er min kunde er åpen for at det er flere veier til Rom. Du er villig til å prøve det som jeg foreslår indivduellt til deg. Du stoler på meg og jeg kjenner deg godt. Slik jeg gjør med alle coaching kundene mine.
Du kan ha endringsvilje totalt uavhengig om du har en coach eller ei.
Det er en nysgjerrighet, åpenhet og en ” hva om det går an” mentalitet.

Ett annet ord jeg vil også belyse for deg, som jeg liker veldig godt i denne sammenheng:
Endringsledelse. Jeg gir deg den absolutte tillatelse til å være en leder i din egen endring.
Endring, utvikling eller progesjon, du bestemmer hva du skal kalle det. Men det er samme grunnmetoden: Hva kan jeg gjøre for å ha det bedre/ gjøre det bedre?

drøm til virkelighet, the ideal you, silje e vassøy

Hvor mye har tankene dine å si i forhold til hva du drømmer om?

La meg si (skrive) det som er:
Du er din egen interne landskapsarkitekt. Hva og hvordan du tenker om deg selv og den utfordringen du står foran er faktisk helt avgjørende om du oppnår de resultatene du ønsker.  Det er enorm forskjell fra positive tanker og solfylt frodig landskap til ett negativt, dystert, pliktbelagt grått og dødt landskap.
Hvor gror de gode ideène og løsningene best?

Hva er drømmen som du lengter at skal bli virkelig?

Tenk og kjenn etter, hva er det du tenker på ofte i løpet av dagen. Hvilken tanke gjør at du får mer energi og hjerte banker litt ekstra raskt? Kanskje det er å bli frisk fra en sykdom eller lidelse, ta av x antall kilo eller få minst en B på eksamen? Eller noe så enkelt, men allikevel komplekst som å bli lykkelig..

Nivåene opp til drømmen: What got you here, does not get you *there*

drøm til virkelighet, the ideal you, silje e vassøy

Summen av alt det du er, opplevd, erfart, observert, lært ++ har jo også dannet grunnlaget for hvordan du har respondert på livets uungåelige utfordringer. Og du skal være fantastisk takknemlig for ALT som har ført deg til der du er nå. Men i livets trapp med alle de ulike trinnene og nivåene, så er det slik at skal du oppleve noe nytt ( nytt trappetrinn/nytt nivå) så trengs det å gjøre noe nytt.

Fra mine kurs i NLP coaching så er en av grunnreglene basert på fleksibilitet, så hvis metode A ikke gir deg ønsket resultat, så prøver du metode B. Og du, for å stige opp ett trinn i din realisering av drømmen. Så er det stor sansynlighet for at du må prøve flere ganger før du finner ut hva som tar akkurat deg til neste nivå.

Hva er mine beste tips da for å virkeliggjøre din drøm?

Dette innlegget er egentlig redigert innlegg fra 2017, da nevnte jeg Smart mål som det beste metoden å sette mål som du oppnåddde. Over 4 år har gått og jeg har lært og erfart masse om hvorfor det ikke er den beste måten. Ulempen med SMART mål er blant annet tidsperspektivet. Selv om det er totalt lov å justere underveis, så er det noe med å låse fast datoen xx.xx.200x. At da skal du ha oppnådd det som hjertet ditt lengter etter. Men hva tenker du da på autopilot om du ikke klarer det? Første respons er å bebreide deg selv og snakke deg selv ned. Du er ikke god nok, ikke flink nok, ikke strukturert nok, ei heller nok viljesterk.

Det er en annen måte å oppnå din drøm

Først må en intensjon fra hjerte på plass. Vi alle har lett for å tenke på hva vi burde gjøre i forhold til hva andre mener. Eller hva alle gjør. Hva er sosialt akseptert?

Alle venninene mine blir sykepleiere, så da blir jeg og det, selv om jeg lengter etter å jobbe som fisker på det åpne hav og kjenne sjøsprøyten i ansiktet.

What is keeping you safe, will not get you were your heart desires to go

Drømmen har en grunnmur av klar intensjon

Når hjertets intensjon er tydelig og klar. Hvordan ser du for deg livet ditt når dette er din virkelighet?
Hvordan har du det inni deg? Hvilket tankesett har du? Hvordan er helsen og energien din?Hvordan ser du ut? Hvordan oppfører du deg mot andre? Hva er viktigst fpor deg når du tar avgjørelser. Hvor bor du? Hva jobber du med? Hvordan ser miljøet ditt ut? Hvem jobber du med?

Gjerne svar på alle disse punktene i skriftlig form og kjenn etter, hva kan du allerede adoptere som din sannhet allerede i dag? Dess flere punkter du kan krysse av, dess enklere er det å realisere din drøm.
De som jeg begynte med: Tankesett, helse, energi, oppfører meg mot andre og hva jeg jobber med.

Så begynn allerede idag og lev ut deler av din drøm.

Takknemlighet legger tilrette for drømmen din

Siste punktet på denne vidunderlige listen til deg er rett og slett å være takknemlig fra bunnen av ditt hjerte for at det som du drømmer om, allerede er på vei til deg.

13053628_m

Hva er din drøm?

Om du likte dette innlegget skikkelig godt, så håper jeg at du deler det med så mange som du ønsker. For det å sette seg mål trenger ikke å være en kjip affære. Det kan være lett og gøyalt.
Hvis du likte dette innlegget så vil du også garantert like serien som starter med denne.
Har du lyst på enda mer innput av denne type deilig informasjon, så kan besøk siden til en av mine mentorer.

2 Comments on “Hvordan du setter deg bedre og mer effektive mål

  1. Pingback: Hvordan sette nyttårsforsetter du ikke klarer å holde

  2. Du skriver så godt Silje! Tar med meg innlegget ditt inn i
    Mandagen min ❤️ Klem G

Leave a Reply

%d bloggers like this: