fbpx

Takk 2021, kjærlighetens og akseptens år

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Året som viste meg hva som betydde mest (Kjærlighet)

Noen ganger trengs det litt “harde” tider og motgang for at vi skal finne ut hva som er viktigst. Og slik følte jeg det var i 2021. Og som du sikkert skjønner så liker jeg veldig godt å se tilbake for å reflektere om hva 2021 var for meg. For uansett om det er bøttevis med utfordringer og kjipe tider, så er det alltid læringer under, inni der en plass. Du har kanskje bare ikke funnet de enda.

Når livet slår litt kollbøtte på meg, så har jeg 2 ting jeg spør meg selv, og det virker alltid. Det hjelper meg til å leite etter løsninger og snu perspektivet.

Perspektivet er nøkkelen

 1. Jeg spør meg selv; hva jeg kan lære ut av dette?
  – Det kan innimellom vært nesten helt umulig å finne læringen i noe skikkelig kjipt, grusomt og fælt. Men den er der en plass. Om det føles umulig, så kan du heller tillate deg til å være åpen for at det er en læring, selv om du har ikke funnet den enda.
 2. Så spør jeg meg selv om: Hva godt kan komme ut av dette?
  – Det å miste noe, noen eller en brå endring. En stor overraskelse/sjokk kan virkelig røske med fotfestet ditt. Og da synes jeg det er så fint å jorde meg i meg selv, med å fokusere på hva kan dette skape rom for i livet mitt. Som det gjerne ikke var plass til før. Du kan få klarhet, fokus, inspirasjon og motivasjonen ++ av at livet senker deg midlertidig i knestående. Du reiser deg igjen med en større klarhet om X/Y.

Kjærlighet vs frykt

Samfunnet splittet seg mer og mer i løpet av 2021. Enten du som leser er på den ene siden eller den andre, så vet jeg at du har sett det du og. I løpet av året som snart har gått så har jeg personlig gått fra å vært en del drevet av frykt for “den andre” siden. Til å heller ha en grunnlinje av kjærlighet for alle, samme hvilken side av streken du står på.

Etter mitt perspektiv så kommer du ikke særlig langt om du frykt er det som driver deg mest.
Frykt er den følelsen som er veldig fra i motivasjon. Du flykter ifra mentalt sett. Du stenger deg inne, det er vanskeligere å kjenne på ekte menneskelig kontakt og gode, meningsfulle connections.
Siden jeg fikk meg ett heftig gjennombrudd og innså at hjerte mitt hadde vært nesten helt stengt hele livet, så lovet jeg meg selv at fra nå av så lever jeg med hjerte åpent. Og derfor er det så ekstra viktig for meg å fortsette å leve med åpent hjerte, selv om en majoritet av verdens befolkning lever i frykt.

tar du ansvar for livet ditt, The ideal you. Silje E Vassøy

Frykt vs kjærlighet (#2)

For det første så er jo ikke frykt en god følelse å ha lenge. For det andre, så sørger frykt for å gjøre noen mindre gode fysiologiske endringer i kroppen din.

 1. Frykt skaper stress og da skiller binyrene dine ut kortisol og adrenalin. Fordi du “liksom løper fra en sabeltiger” i snart 2 år.
 2. Immunforsvaret ditt går ned i effekt.
 3. Balansen i tarmbiotaen din forskyves til å mindre god når du føler på mye frykt og er redd på daglig basis.
 4. Når du er redd, så aktiveres frykt-senteret i hjernen din. Og du kan ta deg i å gjøre og si ting som du aldri ville ha gjort eller sagt om du hadde vært med dine fulle fem.
 5. Blodtrykket ditt går opp.
 6. Evnen til å fordøye maten på en god og skikkelig måte, går ned. Kroppen har delegert blod og fokus til de delene av kroppen som trengs for å løpe i fra den derre hersens sabeltigeren.
 7. Når du er redd og stresset, så har du ikke tilgang til den mer langsiktige tankegangen og prosessene fordi hovedfokuset ditt er å kun overleve. Ikke trives eller blomstre. Bare overleve.

Skjønner du hvorfor jeg velger heller å leve i baselinje av kjærlighet?

Kjærlighet til meg selv, kjærlighet til familien min, vennene mine, andre kjente og kjære. Kjærlighet til naturen. Kjærlighet til mulighetene, energier, læringer, visdom, erfaringer og til ekte dype connections.

kjærlighetens, The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens oppturThe ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Aksept i kjærlighetens ånd

2021 har gjort det klinkende klart for meg å velge å bruke min energi på det som jeg har kontroll over. Og akseptere det som jeg ikke kan gjøre noe med. Netopp som det det er. Noe som ikke verdt å bruke energi på. Jeg har funnet hva min gylne middelvei er for meg. Du må finne ut av det samme for deg. For jeg er ganske så ikker at det trenger ikke å være likt min. Selv om vi er ulike, mener ulikt og står for forskjellige verdier. Så aksepterer og respekterer jeg deg.

Jeg vil heller fremme inkludering, nestekjærlighet og aksept. Kontra splittelse og segregering pakket inn i frykt.

Det er ikke vi mot dem.
Det er oss. punktum

Egenkjærlighet i en tid hvor det kollektive veier tyngst

Mange ganger har jeg fått kjeft av både folk i “real life” og enda flere ganger av folk på nett, hvor de gjemmer seg bak ett fake profilbilde og navn og en skjerm. Fordi jeg jeg promoterer det å være egoistisk. Fordi om alle skulle ha gjort det som jeg tilsynelatende sier at alle MÅ gjøre, så ville ikk verden ha gått videre. Jeg står stødig på min sti og i mine egne erfaringer og visdom. Det handler jo ikke om å gjøre alt for å være egoistisk, men handler jo om å ta bedre vare på seg selv i første omgang. Vil du høre om alt det andre som jeg elsker, digger og har fått så stor effekt av i 2021? Så kan du sjekke ut mine to siste episoder på podden min.

Til slutt vil jeg ønske deg en fredfull romjul og ett godt nyttår! Vær god med deg selv og våg å still kritiske spørsmål.

kjærlighetens, the ideal you

Kilder:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323492#The-question-of-phobias
https://www.takingcharge.csh.umn.edu/impact-fear-and-anxiety
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3595162/

Leave a Reply

%d bloggers like this: