fbpx

Skuffelsens opptur

The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Alltid være på tilbudssiden til andre,
hvem skuffer du da?

Til deg som har med letthet sagt ja til det meste for å hjelpe andre med stort og smått. Som har brukt opp energien før du rekker å dekke dine egne behov. Nå er det på tide at perspektivet justeres.

La meg forklare. Jeg var i mange år redd for å skuffe andre. Livredd. Jeg ville helst bli likt, godtatt og elsket av alle. Noe av det verste jeg kunne finne på var å nettopp si nei og skuffe noen.
Og på veien så forsvant det lille jeg hadde igjen av ett godt selvbilde, helsa mi dalte og utfordringene ballet på seg. Etter jeg fikset leddgikten min i 2016, så har læringene, ahaène og kunnskapen kommet dalene. sammenhenger som jeg ikke viste om.

Skuffende å ikke fikse biffen

Du har helt sikkert kjent på den synkende følelsen når du er den som skuffer noen andre.
Nesten som om mellomgulvet faller ned noen centimeter. Pulsen går opp.
Du vil jo helst ikke skuffe noen andre. Det er jo menneskelig å ha lyst å gjøre alle til lags.
Alltid være på tilbudssiden og være den som fikser biffen. Uansett.

Men du kan ikke fikse alt og/eller være “alt” for alle andre. På veien dit, er det stor sjangs for at du mister deg selv.

The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

Hvem skuffer du?

Men for hver gang du sier ja eller tilbyr deg. Og du i forkant ikke har tatt tilstrekkelige vare på deg selv. Så frarøver du deg selv en gyllen mulighet til å heller si ja til deg og dermed skuffe de/den som spør.

Velg dine ja med omhu og vær rausere med nei.

Tåle ett nei – en del av skuffelsen

Jeg har blitt skuffet mange ganger av at personer sa nei til min forespørsel. Men i det siste så har jeg også blitt skikkelig glad og stolt over at folk sier nei. For jeg vet hva som ligger bak.

Når du sier ja til 1 ting, så sier du dermed nei til minst 5 andre ting du kunne ha brukt den tiden og energien på. Men på den andre siden så når du sier ja til deg og nei til andre. Så gir du deg selv den gaven å ha det bedre, slik at du møter andre og ikke minst deg selv på en bedre måte.

La meg skuffe deg
Fordi det er da jeg tar best vare på meg selv

Den beste versjonen av deg

Skuff meg
Og jeg blir ordentlig glad fordi jeg vet at du prioriterer deg selv høyere.

Min beste versjon ser din beste versjon og annerkjenner hvor du kommer ifra
The ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens oppturThe ideal you, Silje E Vassøy. Skuffelsens opptur

En skuffelse er ikke bare en skuffelse

Oppturen som ligger etter skuffelsen er kraften i det å se forbi den første bølgen av skuffende følelser og heller ha fokus på at egne grenser er satt og vedlikeholdt.

Jeg sendte en sms å spurte om ei skikkelig god vennine ville være med å gå tur. Jeg ville så gjerne gå en koselig og sosial tur i fin natur. Hun svarte og sa at det passa ikke, hun orket ikke.

Min første tanke var: Åh, det var veldig dritt, fordi jeg “trengte” å gå denne turen. Men med nærmere (hjertestyrt) ettertanke så er jeg heller glad for at hun vernet om sin energi og passet på sine grenser.

Kvalitet over kvantitet

Tenk og kjenn etter over hva som er kvalitet for deg. For meg er kvalitet tid og energi brukt på det som fyller på sjelen min; ekte, dype og ærlige samtaler, vende fokuset innover og muligheter til å vokse/ lære mer/ forstå mer.
Kvantitet for meg å se en hel sesong med eksempelvis paradise hotel eller Kardashians. Det vil kanskje være gøy og underholdende i den stunden jeg ser på det. Men hva godt førte det med seg?
Likeså for meg er sladder, helfabrikat mat og pretisje.

Tid og energi er den valutaen som verdsettes høyest verden rundt. Når du bruker masse tid og energi på noe som du egentlig ikke vil langsiktig. Så vil det tappe deg, enn å fylle på. Selv om du gjør det er for å la være å skuffe noen andre.

Si ja til det som du kjenner er kvalitet for deg i ditt liv og si mere nei til det som faller inn under kvantitet. Og fra nå av vit at oppsiden av å skuffe noen andre er at du prioriterer deg selv høyere.

Likte du dette innlegget? Leg gjerne en kommentar igjen og del med meg hva dine tanker er.
Del det gjerne med alle du kjenner og om du deler på instagram, så tagg meg på @siljeevassoy

Varm klem fra meg

Leave a Reply

%d