fbpx

Pepperkaker, digge og glutenfrie

Endelig sesong for pepperkaker!

Jeg vet at flere har venta på oppskrift på disse.
Jeg tok utgangpunkt i en generell glutenfri oppskrift, men for å være helt ærlig så er jeg veldig lite begreistret for disse erstatnings mixene med alt for mange rare og snåle ingredienser i.
Så derfor ville jeg teste med 3 meltypene jeg bruker vanligvis her hjemme.
Kokosmel, tapioka/arrowroot og sesam.
(pr julen 2022 så bruker jeg også endel finmalt bokhvetemel)

Grunnen for at jeg kombinerer alle disse 3 meltypene er for å få egenskapene til de, slik at deigen og ikke minst de ferdig stekte pepperkakene blir slik pepperkaker er ment til å være. Litt sprø og knasende, at de holder godt sammen og ikke minst smaker superdigg.

Bruker du kun sesam og kokosmel, så blir de mer lavkarbo og veldig blodsukkerstabile, men da blir bindingsevnen en hel del dårligere. Så det anbefales å ha enten arrowroot eller tapioka. Og det er somregel ikke kun pepperkaker man spiser hele jula og da går det superfint med den mengden man får med karbohydrater fra dette synes jeg.

Til en god mengde deilige knaskete pepperkaker trenger du dette:

225g ghee ( eller meierismør om du kan spise det)
2 egg
250 g sesam mel (kan byttes ut med bokhvetemel)
80 g kokosmel
160 g tapioka eller arrowroot.
250 g fibersirup gold
200g blanding med sukrin gold/ lakanto og kokossukker. (Eller en blanding av sukrin gold og rørsukker øko)
1 ts baking soda ( bruker du bakepulver må du nok øke til 1,5 ts)
6 ts pepperkake krydder ( oppskrift lenger ned)

  1. Bland ghee/smør, fibersirup, søtt i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
  2. Hell oppi en bakebolle tilhørende en kjøkkenmaskin, rør mens du har oppi eggene, krydderet og baking soda/bakepulver.
  3. Mens kjøkkenmaskin går jevnt ( jeg bruker K blad til kenwood maskinen og det funker helt supert), så tar du litt og litt mel oppi, deigen skal bli mettet og slippe sidene i bakebollen.
  4. Smak deg til at deigen har nok krydder smak og nok søtt, juster hvis du trenger.


Kjevles best og enklest ut mellom to ark med bakepapir og steker på 160 grader varmluft på ca 11 min.

Pepperkakekrydder:

  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 0,5 ts muskatnøtt
  • 1 ts nellik
  • 0,5 ts sort pepper

Nyt å lage, nyt å smake og nyt å bake.. Barna her syns det alltid er helt toppers.

The Ideal you, Silje Vassøy, Lage mat på kjøkkenett på

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

1 Comment on “Pepperkaker, digge og glutenfrie

  1. Pingback: Julelatte med smak av pepperkaker og appelsin - Putt julen i en kopp

Leave a Reply

%d bloggers like this: