
Det er strengt tatt på tide at denne oppskrifta kommer på bloggen. Det er allerede noen uker siden jeg laga disse og så mange spurte etter oppskrift.
Selv om høsten kan være mørk, våt og tidvis kjip og langtekkelig så er det fantastisk å virkelig nyte det som kan nytes. Og det er jo blant annet disse digge muffinsene.
Disse muffinsene er mettende, utrolig smakfulle, herlig kjappe å smelle sammen, funker fint å lage sammen med barn. Ingrediensene i disse muffinsene, både de komplekse karbohydratene fra gresskaret, fiber fra kokosmel, nydelige fettsyrer fra kokosolje eller klarnet smør, masse herlig smak fra det digge krydderet. Sammen blir dette en smaksrik høstlig næringsbombe som også beholder blodsukkeret stabilt.

Sett ovnen på varmluft på 175 grader
– I en bolle blander du alt tørt;
5 dl mel ( jeg brukte en blanding av mandelmel, cassava og fiberfin)
3 ss kokosmel
0,5 ts bakingsoda
2 ts med “pumpkin pie” krydder
lite dryss med havsalt, smaksforsterker vet du
0,7 dl lakanto eller sukrin (eller en annen søtning)
litt vanilje

Rør godt om og tilsett det våte:
2 dl gresskarpure. Jeg kokte pure av ett av hage-gresskarene. Avkjøl før bruk.
3 store egg, helst romtempererte
2 ss kokosolje eller klarnet smør, smeltet på lav varme
Om gresskarpuren er ganske varm, så vil den neste ingrediensen smelte under “presset”, haha.
Så tar du hakker i små biter ca 50-70 gram mørk sjokolade og vender inn i røra når ingenting kan smelte sjokolade. hehe.
Fordel røra i ca 14 mediumstore muffinsformer.
Stek i 20-25 minutter.
Nam! Husk å nyt og å del med noen du er glad i. De smaker enda bedre da <3 <3
Pingback: Lune smaksrike muffins du vil lage hele høsten - God helse på en enkel helhetlig måte Snarvei til sunn høstkos