Silje E Vassøy, coach, høstmuffins

Lune smaksrike muffins du vil lage hele høsten

Silje E Vassøy, coach, høstkos

For å være helt ærlig så synes jeg at noe av det beste med høsten er å trekke brett med nybakte velduftende godsaker ut av ovnen, mens vinden uler rundt hushjørnet og regner pisker på vinduet.

Kanskje til og med med knitrende fyr i peisen.
Det er høst for meg!

Disse muffinsene med smak av høst står meget høyt opp på lista av det jeg kommer til å lage denne høsten. Utrolig smakfull med masse krydder som virker både dufter og smaker høst. Samt spekket full av skikkelig god næring. Siden når disse ble laget så var kjøleskapet nesten helt tomt og med en nyopererert pasient på 8 år som jeg ville gi absolutt best mulig byggesteiner til. Så på nesten magisk vis, så ble disse til.

Disse er så gode at du vil lage de ofte, hele høsten!

En annen variant av disse som ble til høsten for 1 år siden, men med gresskar og sjokolade finner du her.

Du trenger ikke å velge

Du kan nyte utrolig god og smakfull mat som også er veldig nyttig for kroppen, og da spesiellt tarmen din. Det var jo via tarmen jeg fikset opp i leddgikt, som er litt festlig at så mange leger sa at det ville jeg ikke klare. Så nei, du trenger å velge mellom sunn og nyttig mat eller mat som smaker skikkelig digg. Disse høstmuffinsene er virkelig 2 fluer i ett smekk!

Smaken av høst

Få ting smaker høst som lammemiddager, gresskarlatte og kraftige gode krydder. Og blandingen som populært blir omtalt som Pumpkin pie spice, kan du enten lage selv eller kjøpe. Den som jeg har brukt nå siden sist høst, laget jeg superkjapt selv:

Oppskrift pumpkin pie spice

3 ss malt ceylon kanel
2 ts malt ingefær
2 ts malt muskatnøtt
1 ts malt allehånde
1 ts malt nellik

Ha alt oppi en krukke, bland godt, bruk i maten, nyt. Og lukk lokket tett igjen når det ikke er bruk.
Veldig god holdbarhet og bruk helst økologiske krydder.

Denne blandingen vil gjøre veldig mye av det du lager superdigg nå fremover. Vafler, puddinger, chia pudding, smoothie ++

Når noe smaker så digg at du spiser hver smule

Så gode synes jeg disse var. Perfekte sammen med høstlig nykokt eplemos av noen gamle epler som lå å skrukket seg til på kjøkkenbenken. Vil du ha oppskrift på eplemosen? Les videre.

Oppskrift høstmuffins ( 13 store)

Silje E Vassøy, coach, høstmuffins

I en stor bolle blander du:
8 økologiske egg
6 dl økologisk appelsin juice
2,5 dl kokosmelk, helst økologisk
2 toppete ts Pumpkin pie spice
2 store ss ceylon kanel
2,5 dl kokosmel
1 dl fiberfin
1 dl kollagen
0,5 ts stevia
ett stort knyst med salt
2 dl grovmalt mandelmel

Bland alt skikkelig godt, la det tykne litt. Derettet pisker du inn
2 dl smeltet ghee/ kokosolje uten smak ( smeltet på lav temperatur)

Ha oppi former, stek på 175 grader i ca 25 min. Sjekk halvveis i steketiden.
Avkjøl på rist og nyyyyyt.

Silje E Vassøy, coach, høstmuffins

Høstlig eplemos fra himmelen

Denne har jeg laget i mange år allerede og nå skjønner ikke hvorfor denne ikke har kommet her allerede. Men det er en tid for alt. Og nå er den her. Veldig enkel og helt himmelsk digg smak.

2 ts kanel/ apple pie spice / pumpkin pie spice ( alt funker) pr 6 medium store epler, som du skreller og kutter i ca 1×1 cm biter.
Ha oppi litt vann i bunn i gryta og plupp alt oppi. Gi det ett svakt oppkok og la det putre til det er er gjennommørt. Smak til med bitte litt salt, det gir enda bedre smak.

Spørsmål om hvorfor jeg putter så mye rart oppi maten min

Silje E Vassøy, coach, livsglede

Innimellom tikker det inn spørsmål både her og der om hvorfor jeg putter så mye rare ting oppi maten jeg lager. Og det vil jeg svare på nå.

Fiberfin. Dette er resistent stivelse. Som er utrolig nyttig for tarmen fordi det er mat for de gode bakteriene.
Kollagen, Dette er lettopptakelig proteiner som er veldig gunstige for hud, sener og muskler, tarm og mye mer.

Jeg ønsker for både meg selv og min familie at mat er nytelse, en sosial samlende tilstedeværelse med mat som byr på de beste næringstoffene og sammensetningene for optimal vekst, cellefornyelse, tarmhelse, blodsukkerstabilitet og opptak av vitaminer & mineraler.

Jeg blir superduper glad om du tagger meg på instagram, (jeg er @siljeevassoy).
Når du lager noe fra min blogg, slik at jeg kan se hva du lager for noe digg og dele videre for å spre enda mer matglede og inspirasjon. Så uansett om du lager noe høstlig slik som denne eller noe helt annet, så tagg meg. <3

Leave a Reply