Siste kapittelet i helsereisen?

Forhåpentligvis har jeg startet på det avsluttende kapittelet på mitt helse-eventyr, for det er jo det det har vært. Jeg husker nemlig vagt fra norsktimene noe om utfordringer, tallet 3 og 7, gjerne enda flere utfordringer, helten/heltinne tvilte gjerne litt på seg selv og sine ferdigheter, men tvilen ble føyet vekk til fordel for urokkelig mot og tro på at dette går bra. Og at det ender godt, ikke minst.

Ett slikt eventyr er jo også ofte 2 skritt frem og så 1 skritt tilbake, og dette føler jeg er veldig representativt for meg nå. I store deler av Oktober var formen fantastisk upåklagelig. Selv om jeg slappet godt av og ikke brant lyset i hverken to eller en ende, så var jeg ustoppelig. Leddene var nydelig gode, jeg fikk trent masse.

November not so much. Mulig det er ett resultat av at jeg begynte å “slacke” på probiotika. Eller noe helt annet. Å ha en ubrukelig tommel er uansett lite kult. Det var den nemlig igår, store delen av dagen. Brant og dunket som bare juling. Og sammenliknet med den andre tommelen, så var leddet dobbelt så stor.
Samtidig at psoriasisen blusset opp i hodebunnen så noe inflammatorisk var i endring, desverre i feil retning. Jeg har skrevet om det før, at jeg digger akupunktur. Igår ble store deler av ryggen og armen/handa til en nålepute. Når jeg gikk fra timen følte jeg meg som ett nytt menneske, enklere kan det ikke sies. Akupunktur altså <3 Nå er oppblusset på vei til å slukkes og jeg skal bruke helga til å nyte, bare være så mye jeg kan og komme igang med nye probiotiske tilskudd.

4

Ikke en eneste celle i min kropp er i tvil på at jeg klarer det. Mitt hoved tankemønster er at suksess er det eneste resultat. Jeg ser/føler/hører for meg hvordan kroppen min er helt frisk og utrolig velfungerende. Mentalisering bruker jeg hver eneste dag.

puslespill-1

De siste og avgjørende brikkene i puslespillet er en dysbiose ( ubalanse mellom bakteriestammene iforhold til slik det burde være) i tarmen, og i følge testresultatet så var det for lite lactobacillus, alt for lite e.coli ( ja det stemmer, du leste riktig, dette er en annen stamme enn den du får heftig magebesvær av) og altfor mye klebsiella.
Jeg tok testen via lab1 i Sandvika og testen heter Cpx3 og det står for comprehensive parasitology profile.

Mange nettsider, blogger og bøker har blitt lest om å forstå mer om tarmen og viktigheten av mangfoldet og hvem som bør regjere nedi der. I alt jeg leste, det som “slo” meg mest var at en overvekst av klebsiella er direkte linket til revmatisk artritt/liknende autoimmune sykdommer flere plasser, bl.a. her , her og her .

Lurer du hvordan du starter på det å bli frisk? Jeg har laga en pdf til alle som er rett og slett lei av å ikke ha den helsa og overskuddet som de ønsker. Så klikk her og du kan laster den rett på pcen din.

29930244-illustration-of-female-small-intestine-anatomy

Og hvor viktig e.coli er for tarmen/kroppen din kan du lese mer her.

Så imorgen skal jeg hente to ikke-rimelige probiotika på apoteket, VSL#3 og Mutaflor . Litt skrekkblandet fryd med slike kostbare tilskudd, jeg velger å tro at de er en investering til god helse.

Oppdatering om leddene mine kommer hvert fall om en måned når jeg ferdig med de to probiotikaene.

Ta vare på deg selv og dine kjære!
<3 Silje

2 Comments Add yours

  1. Monica thorheim says:

    For en fantastisk og lærerik blogg 🙂
    Men linken til Pdf filen virker desverre ikke?

    1. Hei Monica, tusen takk for skrøyd og ikke minst for tilbakemelding. Skal dobbeltsjekke linken, slik at den straks funker igjen 🙂

Leave a Reply