fbpx

Kan dette være siste kapittel?

Forhåpentligvis har jeg startet på det avsluttende kapittelet på mitt helsereise-eventyr, for det er jo det det har vært. Jeg husker nemlig fra norsktimene på barneskolen og ungdomsskolen noe om utfordringer, tallet 3 og 7, gjerne enda flere utfordringer, helten/heltinne tvilte gjerne litt på seg selv og sine ferdigheter, men tvilen ble føyet vekk til fordel for urokkelig mot og tro på at dette går bra. Og at det ender godt, ikke minst.

Det ender godt, til slutt

Ett slikt eventyr er jo også ofte 2 skritt frem og så 1 skritt tilbake, og dette føler jeg er veldig representativt for meg nå. I store deler av Oktober var formen fantastisk upåklagelig. Selv om jeg slappet godt av og ikke brant lyset i hverken to eller en ende, så var jeg ustoppelig. Leddene var nydelig gode, jeg fikk trent masse. Helsereisen føltes enkel..

2 skritt tilbake i November

Kontrasten fra Oktober var nesten ekstrem stor. Hva var forskjellen? Mulig det er ett resultat av at jeg begynte å “slacke” på probiotika. Eller noe helt annet.

Å ha en ubrukelig tommel er uansett lite kult. Det var den nemlig igår, store delen av dagen.
Brant og dunket som bare juling. Og sammenliknet med den andre tommelen, så var leddet dobbelt så stor. Samtidig at psoriasisen blusset opp i hodebunnen så det var definitivt økt betennelse i kroppen. Istedenfor å føle meg beseiret når slikt skjer, så leiter jeg etter løsninger og gode lindringer. Derfor går jeg til en fantastisk Akupunktør/Homeopat. ( Får du deg en time hos Tom, så husk å hils til han fra meg <3)

Lindre ved behov i din helsereise

Så igår ble store deler av ryggen og armen/handa til en nålepute. Når jeg gikk fra timen følte jeg meg som ett nytt menneske, enklere kan det ikke sies. Akupunktur altså! Nå er oppblusset på vei til å slukkes og jeg skal bruke helga til å nyte, bare være så mye jeg kan og komme igang med nye probiotiske tilskudd.

Mine favoritter for å lindre smerter og roe ned oppbluss er helt klart akupunktur, infrarød sauna, faste og eteriske oljer. Alle disse ble brukt ved behov i hele min helsereise.

Helsereise: Tvil eller sikkerhet?

Silje E Vassøy, livsglede. Egenkjærlighet. Reversert leddgikt. naturlig, uten medisiner.

Ikke en eneste celle i min kropp er i tvil på at jeg klarer det. Jeg har aldri vært så sikker på noe i mitt liv, som dette. Selv om flere leger har sagt rett ut at:

“Silje, du må faktisk finne en måte du kan leve med dette på”

Mitt mantra er at suksess er det eneste resultat. Jeg ser/føler/hører for meg hvordan kroppen min er helt frisk og utrolig velfungerende etter min helsereise er ferdig.

Mentalisering bruker jeg hver eneste dag

Hva er mentalisering? Forklart på den enkleste måten er å se for deg hvordan alle aspektene av livet ditt er nå du er i mål og hvilke nye muligheter som åpner seg.

 • Hvordan jeg kjenner overskuddet i hvert skritt jeg går
 • Boblende og struttende livsglede og livsgnist i brystkassen
 • Mer tålmodig mor for mine barn, slik de fortjener
 • En partner/kone som er kjærligere og mer tilstede for din mann
 • Hvilken jobb jeg har, hva drømmer jeg om? Vil jeg endre jobben jeg har idag, hvis jeg blir frisk?
 • Hvordan og hvor bor jeg?
 • Føle hvordan vinden blåser i håret etter at jeg har gått/løpt en tur mens vi er på ferie på eksempelvis Kreta
 • Se utover utsikten fra ditt eget stuevindu og se muligheter og potensialet istedenfor begrensninger og hindringer.
Helsepuslespill. Legg ditt puslespill for å skape deg ett liv hvor du digger alt med det.

Tarmen, en viktig brikke i helsereise – puslespillet

Viktig og avgjørende brikkene i puslespillet er en dysbiose ( ubalanse mellom bakteriestammene iforhold til slik det burde være) i tarmen, og i følge testresultatet så var det for lite lactobacillus, alt for lite e.coli ( ja det stemmer, du leste riktig, dette er en annen stamme enn den du får heftig magebesvær av) og altfor mye klebsiella.
Testen jeg tok var via lab1 i Sandvika og testen heter Cpx3 og det står for comprehensive parasitology profile.

Klebsiella = mulig link til vonde ledd?

Mange nettsider, blogger og bøker har blitt lest om å forstå mer om tarmen og viktigheten av mangfoldet og hvem som bør regjere nedi der. I alt jeg leste, det som “slo” meg mest var at en overvekst av klebsiella er direkte linket til revmatisk artritt/liknende autoimmune sykdommer flere plasser, bl.a. her , her og her . Og det viste seg at denne var utrolig viktig for meg i min helsereise.

29930244-illustration-of-female-small-intestine-anatomy

Og hvor viktig e.coli er for tarmen/kroppen din kan du lese mer her.

Så imorgen skal jeg hente to ikke-rimelige probiotika på apoteket, VSL#3 og Mutaflor . Litt skrekkblandet fryd med slike kostbare tilskudd, jeg velger å tro at de er en investering til god helse.

Oppdatering i helsreisen min kommer hvert fall om en måned når jeg ferdig med de to probiotikaene. ( Du finner den her)

Kjøp min bok her og les alle detaljerte stegene i hva jeg gjorde, spiste og tenkte for å fikse meg selv ei helse og overskudd bedre enn jeg kunne drømt om.

Snart kan du og si: Jeg hadde leddgikt! Og nyte livet, overskuddet og energien på en helt ny måte!

Jeg tilbyr helhetlig helse og livs coaching slik at du også ved å prioritere deg selv, sette helsefrihet på agendaen. Gå skrittene og gjøre jobben og gradvis digge livet ditt og helsen din mer og mer.

Ta vare på deg selv og dine kjære!
<3 Silje

2 Comments on “Siste kapittelet i helsereisen?

 1. For en fantastisk og lærerik blogg 🙂
  Men linken til Pdf filen virker desverre ikke?

  • Hei Monica, tusen takk for skrøyd og ikke minst for tilbakemelding. Skal dobbeltsjekke linken, slik at den straks funker igjen 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: