Komplett puslespill ?

2014-04_thematic-series_brain-gut-jigsaw-crop

Det kan faktisk virke så! Foreløpig så er jeg veldig optimistisk. Formen er jevnt over stigende og jeg kan ikke beskrive med få ord hvor uendelig godt det føles.

Før jeg startet og underveis så lurte jeg på hvordan andre hadde gjort det, jeg fant ikke mye informasjon på nettet eller andre plasser. Så derfor skriver jeg hvordan jeg gjorde det og hvordan jeg opplevde det. For jeg tror neppe jeg er den eneste med en overvekst av klebsiella og for lite e.coli og lactobacilli.

Dysbioseprotokollen min besto av 4 elementer over 4 uker. 2 urter for å drepe Klebsiella overveksten og 2 probiotiske preparater for å gjenopprette tarmbiotaen slik den heller burde være. Her kan du lese mer om en mer omfattende mage – test  enn den jeg tok og litt om de ulike ubalansene (dysbiosene). Den testen jeg tok er denne.

24891581_10155720973006047_38024499_n

Her er slik jeg gjorde det:
Jeg tok 2 stk Mutaflor og 1 stk VSL #3 om morgenen på tom mage. Flere timer senere tok jeg 2 stk oregano olje og 2 stk berberine.
På ettermiddagen tok jeg som oftest urtene ( oregano og berberine) minst en time etter middag og Mutaflor + VSL#3 som siste tingen før senga.

Og her er den usminkede sannheten om hvordan jeg opplevde disse ukene: ( Og synes du do-relaterte informasjon er det verste i verden, så bør du scrolle elegant forbi de neste avsnittene)

Første uken
Første dosen på fredags kvelden etterlot meg med en snål ulmende “glo” følelse i magen. Ellers ingen merkbar endring den uka.  Leddene uendret.

Andre uken
Halvveis i andre uka begynte do-springingen. Og frekvensen gikk opp og siste dagen i denne uken var jeg på do 18 (!!) ganger. Totalt utmattet og slapp som bare det. ( Dette var ikke helt forenelig med jobb).
Føltes som om all luft ( og vann) var gått ut av meg. haha. Ble skikkelig uvel av all den do-springingen, vurderte å faste. Leste denne boka. Da jeg innimellom fikk i meg noe mat så gikk det så kort tid før jeg ikke kunne gå langt i fra ett toalett. Matlyst nesten ikke eksisterende. Begynte å fryse veldig. Leddene uendret.

Tredje uken
Do-eldoradoet fortsatte men frekvensen gikk ned. Jeg fastet to dager. Det gikk fint. Hele kroppen føltes mye bedre. Jeg tenkte at tarmen trengte litt “ro og fred” til å la pillene virke ekstra godt. Innen denne uka var jeg 7 kg mindre. Magen føltes veldig bra og ikke oppblåst. Leddene ble litt verre og mer ømfintlige for hva jeg spiste. Kuttet ut alle små-spenstige matvarer. ( inkl mørk sjokolade, ris og søtpotet)

Fjerde uken
Do-eldoradoet roet seg betraktelig frekvensmessing, men både matlyst og leddene var uendret som uka før. Fastet 3 dager denne uka og det føles skikkelig digg. Da jeg tok siste dosen av pillene lørdagsmorgen denne uka, så var jeg spent på om hvorvidt det var ønsket effekt. “om det har vært verdt det”.  Vektmessig så gikk jeg enda litt ned denne uka.

I uka etterpå så fastet jeg mandag til fredag også vips var det jo jul. Julen har bestått for min del av en del kalkulerte risikoer, med andre ord; Litt testing. Hva tåler jeg bedre enn før? og er det noe jeg reagerer mer på en før? Det vil jo gi en pekepinn om hvorvidt denne protokollen har gjort det som var tanken bak.

Jeg testet disse matemne; Cassava mel, 3 forskjellige upasteuriserte modnete oster, sjokolade, rødvin både med og uten sulfitter, potet, ris, sukker i små mengder i forskjellige varianter.  Ja med andre ord så kan du si at jeg har kost meg i jula <3  Alle testene har gått fint utenom når jeg spiste ost uten å ta ekstra fordøyelsesenzymer ( som inneholder bl.a. laktase).

26194157_10155773110131047_697574628_o

Så jeg er utrolig fornøyd med fremgangen til nå. Den siste testen jeg skal ta er å innta FOS ( Frukt oligo sakkarider), som er mat til bakteriene i magen, og gjerne spesielt til dem som i terorien skal være døde nå. Og får jeg merkbart mer luft i magen av 1 ss FOS fordelt ut over på en dag, så er det enda mer rom for ytterligere forbedringer.  Og denne testen venter jeg med til etter nyttår.

Og angående fasting, så kan du lese til øyet er stort og bløtt her . Fasting er omdiskutert. Jeg tror det er veldig viktig å lese seg opp på forhånd og vite hva en gjør. Og å være fett-adaptert på forhånd ( spise lavkarbo/ketogent). Sjekke både blodsukker og ketoner hver dag (hvertfall i starten) for å ha en viss kontroll på hvordan kroppen egentlig har det.

26177578_10155773110501047_225781701_o

Og bare det å trene uten ett eneste snev av smerter er intet mindre enn skjær og ren magisk lykke <3

Nyt resten av jula og ta vare på deg selv og dine kjære <3

One Comment Add yours

Leave a Reply