Hvis jeg får valget om å kjøpe smågodt på tilbud til 30kr kiloen som er proppet fullt av alt jeg ikke vil røre ( ikke en gang om jeg får betalt for det). Kunstige fargestoffer og flere andre E-stoffer som ikke er gunstige for kroppen, samt glukosesirup. Nei takk! Da lager jeg heller selv altså.
Enten det er til jul, eller halloween/hallo venn, høsttakkefest, en vilkårlig lørdag eller rett og slett bare en helt vanlig tirsdag. Denne godisen tilfører kroppen mye bra næring. Den vil heller ikke gi ett vanvittig hopp i blodsukkeret ( og som konsekvens drittsure kids med lukkete ører når de er på den bratte blodsukker bakken nedover igjen etterpå)
Ett av mine mantra når det kommer til kidsa er:
Masse ordentlig fett = stabilt blodsukker = blide og harmoniske barn
Dette er ganske så store oppskrifter, så del opp og frys ned i porsjoner så har du hjemmelaga godis lett tilgjengelig om lysten skulle melde seg. Ta en venninekveld og lag flere typer slik at alle kan ha med seg litt hjem.
Salt peanøtt collagen sjokolade
ca 200 g kakaosmør
ca 6 toppete ss rå kakaopulver
120g grovt peanøttsmør
1-2 ts kokossukker
litt stevia etter smak
ca 2 dl collagen
2 ss kokosolje
ca 0,5 – 1 ts havssalt
Smeltes på lav varme i vannbad, smak til og tilpass til dine smaksløker. Noen liker det mer salt enn søtt og andre omvendt. Hell i en stor form eller små søte former, sett til kjøling i ca 6 timer eller over natten og nyt <3
Sjokolade og digg kaffe er jo en magisk kombinasjon.
Mango gele godis
300g frossen Økologisk mango ( eller annen frukt)
2-4 dl vann
litt malt vanilje
stevia etter smak
1 ss kokosolje,
ca 8-10 ss gelatin og gjerne like mange av collagen.
Tin/småkok mangoen i vannet og når det er kokt mørt så stavmikses det til det en glatt pure. Smak til med søtt og vanilje. Varm opp til kokepunktet og pisk inn gelatinen, pisk inn kokosoljen etterpå. Sett til kjøling, først på kjøkkenbenken til det er romtemperatur også i kjøleskapet.
Nyt og prøv å la vær å spise alle opp på en gang. <3
Episke Lakrisnøttekokoskuler
//Elsker du lakris slik som meg så må du bare prøve disse <3
Denne blant flere oppskrifter er også tatt utgangspunkt i slump. Jeg bruker det aller viktigste redskapet jeg har på kjøkkenet, og det er tunga/smakspalettet.
ca 7 dl bløtlagte og tørkede nøtter, bruker vanligvis mandler og valnøtter.
ca 200g dadler uten stein i
ca 5 store ss med småkald kokosolje
ca 1 ss med småkald ghee
ca 4 store ss med rålakrispulver
ca 3 vanlige ss lakrisrotpulver
ca 1 ts salt
Alt kjøres i kjøkkenmaskin, konsistensen skal være semi-fast slik at den kan rulles kuler uten for mye “hassle”. Smak på og eventuelt juster med mer salt/søtt. Det skal være en veldig fin balanse mellom de to. Rull til kuler og sett kaldt.
Høstlig herlig hilsen fra meg <3
Og har du lyst å titte litt mer i oppskrifts arkivet mitt, så finner du det her.
Pingback: Mitt påskeegg er fyllt med + oppskrift på gule påskekjeks