fbpx

Pudding / dessert til frokost?

Variasjon er innmari fint, til alle måltid. Stekt egg er for all del superdigg. Men ikke hver dag. Derfor er denne pudding – oppskriften ment som ett av flere alternativer slik du kan variere mellom hvilken næringsrik mat du vil spise.

Panna cotta er en digg og søt dessert pudding. Dette er en slags supersunn, mettende og næringsrik oppgradert versjon av panna cotta.

Bulkproduksjon av frokostpudding

Jeg lager innimellom en stor porsjon for å ha til flere dager, den kan brukes til alle måltider og hvert fall til dessert. Oppskriften kan både opp og nedjusteres alt etter hva man har i hus eller etter behov.

Denne oppskriften er jo bare 1 av veldig mange andre oppskrifter jeg også har laget, husk å ta en titt her for hele kokeboken min ( oppslagssiden)

Oppskrift på digg frokostpudding:

1,5 L ferskmelk/kokosmelk
4 ss økologisk meierismør ( kan byttes ut med ghee)
5 ss kokosolje, jeg bruker denne 
15 ts gelatin, jeg bruker denne
10 ts Kollagen, jeg bruker denne
0,5 ts med Vaniljepulver, jeg bruker denne
Søtning etter smak, jeg brukte 4 dråper med vanilje stevia

10 Økologiske eggeplommer ( kan sløyfes om du ikke tåler egg)
4 ss MCT olje, denne liker jeg best 

Gjør så her:

  1. Varm melka og vaniljen slik at det er rett før det koker,  pisk inn gelatinen og kollagenen, ha oppi smør og kokosolje. Sett den til avkjøling, imens knekker du 10 egg og tar du plommene i en egen skål, og heller oppi mct olje. 

2. Når det har kjølt seg nok ned at det nærmer seg fingervarmt, da helles eggeplommene og mct olja oppi og du stavmikser til det er smooth. Næringsinnholdet i eggeplommene blir bevart om den ikke blir kokt.

3. Settes til videre avkjøling i porsjonsglass ( enten små syltetøysglass eller tomatpureglass)

Nytes med eplemos, syltetøy, rørte bær, pisket krem, hakkete nøtter, hemp-frø eller liknende oppå. Superdigg for både store og små.

Frokostpudding, the ideal you, Silje E Vassøy, styrkende gelatin

Hvorfor er denne så god for magen? 

Gelatin og kollagen har ulike aminosyrene som kan bidra med blant annet å reparere om det er lekk tarm. Vedlikehold og opprettholdelse av generell tarmhelse og ikke minst den nødvendige tarmbevegelsen, som kan øke magesyrenivået.

Altså alle ingrediensene i denne puddingen har en god nytte for hele kroppen, i tillegg til å smake digg.

Nyttige ingredienser i frokostpudding

  • Gelatin inneholder en aminosyre som heter glycine. Glycine er en antagonist i forhold til noreadrenalin ( stresshormon), så er det mange som sover bedre.

Linker slik at du kan lese mer om hvorfor gelatin er veldig gunstig:

https://chriskresser.com/5-reasons-why-even-vegetarians-need-gelatin/
http://fedon.no/klinikk/behandlingsomrader/mage-tarm-problemer/lekk-tarm/
https://www.westonaprice.org/health-topics/why-broth-is-beautiful-essential-roles-for-proline-glycine-and-gelatin/

2 Comments on “Digg frokostpudding med styrkende gelatin

  1. Pingback: Mine tips til næringsrike matbokser – The ideal you

  2. Pingback: Hva kan du spise for å bli friskere? 2 ulike ukesmenyer -

Leave a Reply

%d bloggers like this: