fbpx

Blir man lykkelig av å spise riktig?

Jeg har holdt mange foredrag om hvordan ha det bedre og føle mer lykke, om leddgikts fikse historien min og om det viktige forholdet til deg selv. Og når jeg tenker på mitt første foredrag. på Stoffskiftedagen i Stavanger ( 2017).

Da gikk det nemlig opp for meg i løpet av selve foredraget og ikke minst på responsen etterpå.
At det er en FRYKTELIG stor elefant i rommet som ingen tør å nevne ett eneste kvekk om…

Nemlig egenkjærlighet.
Hva har egenkjærlighet med å spise riktig å gjøre?

Hvordan blir du lykkelig?

beauty-1721069_960_720

Har du noen gang tenkt:

 Hvis jeg bare blir frisk / går ned x antall kilo/klarer den treningsøkta på så og så kort tid, ja da skal jeg bli lykkelig.

Det er utallige varianter og sjansen er stor for at nettopp du har tenkt noen du og. Da MÅ du lese de neste linjene så mange ganger som du trenger.

 • Du fortjener faktisk å ha det helt fantastisk
 • Alle gjør det!
 • Du er absolutt like verdig til å ha super helse som alle andre, uansett hva du har gjort.

Absolutt ingenting som du har gjort, tenkt eller sagt kan endre noen ting på at du fortjener å ha det skikkelig fint!

Mantraene mine som ga meg mer lykkelig følelse

Tidlig i min reise innen helse så hadde jeg disse mantraene (setningene) som konstanterte for meg selv at jeg gjør det jeg gjør fordi jeg vil meg selv vel (det beste).

-Jeg spiser dette ( næringsrik og ordentlig mat) fordi jeg fortjener den beste helsen jeg kan ha.
-Jeg gjør dette ( trener/mediterer/slapper av osv.) fordi jeg fortjener den beste helsen jeg kan ha.

(U)lykkelig spiral

Det er ganske lett å havne i en nedadgående spiral og det kan på det enkleste starte med å dårlig samvittighet etter å spist for mye eller feil ( etter din mening), og dermed tenke at du MÅ brenne av 550 kalorier på trening som en slags straff.

Når handlingen er betinget i straff, så gir den ikke ønsket progresjon i den retningen du vil.

Silje E. Vassøy
tape-403593_960_720

Hva blir du lykkelig av?

 Blir du lykkelig av å være i effektiv fett-forbrennende ketose?
Eller blir du lykkelig av å gå ned de siste 15 kiloene?
Eller er det perfekt vegansk kosthold man MÅ spise for å være lykkelig?
Blir man lykkelig av spise grandiosa hver dag?

Nei, nei og atter nei! Ingen av utsagnene over sanne.

Å være lykkelig er jo noe av det mest viktige, som så mange allikevel ikke klarer å være.
Hvorfor det? Jeg tipper det er en fin blanding av for høye “perfekte” indre forventninger, for dårlig selvverdi og for stort ønske om å passe inn i den “perfekte” gjengen.

Følelsen av lykke trenger nødvendigvis ikke å være at man gliser fra øre til øret og at lykken tyter ut av ørene.. Det kan også være å være veldig fornøyd med det du har idag. Ikke speide etter det neste glitrende som vil kjøpe deg den følelsen av lykke som snart tar slutt.

 • Du får lov å være lykkelig selv om du har strekkmerker og cellulitter.
 • Jeg er lykkelig med hengepupper som dingler. ( Ikke fordi de dingler og henger, men årsaken bak hengingen og dinglingen)
 • Det er ett absolutt “MUST” å være takknemlig og lykkelig over det du har som er velfungerende.
 • Jeg gir deg tillatelse til å være lykkelig selv om du er 15/20/40/whatever kilo for mye.  

Definisjonen din

Du er ikke kroppen din. Ja du har kroppen din. Kroppen din er en del av deg, men du defineres ikke av hvordan kroppen din ser ut. Ingen fasett eller nyanse med kroppen setter en verdi på deg.
Om du har store lår, ikke har trent på 3 uker, har kun en a-cup, er kronisk syk.
Du defineres heller ikke av om du ikke har overskudd for tiden.  

Det betyr til syvende og sist ingenting.
Det du defineres av er hvordan du er som person og hvordan hjerte ditt er; hvor snill du er. Omsorgen, nestekjærligheten og rausheten du viser andre mennesker. Hva slags drømmer du har. Hva du liker å skape? Og hvordan du har lyst å gjøre en forskjell for andre mennesker!

Egenkjærlighet gjør en helsereise mer effektiv

Alle de ulike faktorene i din helsereise kan bli utført på to måter..

murstein

Disse faktorene/ mursteinene kan være:
– Ordne opp i næringsubalanser
-Sørge for stabilt blodsukker
– Ha fokus på masse kvalitetssøvn
– Minske og integrere stress

Mer om alle disse her og her.

Den helsereisen/livstilssendringen du setter igang og gjennomfører er fordi du elsker deg selv, fordi du mener du fortjener den beste helsen du kan ha. Ut av selvrespekt og selv-verdi. Ja, da legger du det aller beste fundamentet. Og du legger det ordentlig solid, beregnet på tidvis røff og lang bruk.

Å lykkelig nyte prosessen

Og dette bringer meg videre til neste tungtveiende punkt, å nyte prosessen.

Mitt mellomste barn har lært meg viktigheten av akkurat dette. Før jeg ble mor så “levde” jeg primært for fremtiden og mine tankesett dreide seg mye om; “hvis bare….., “når jeg….”, da blir det bra e.l.

Men da går du glipp av alt, av livet. Du går glipp av øyeblikkene og det å leve ditt liv.
Å nå målet er ikke suksess, det er å ha en bra følelse av suksess hele prosessen dit.

Egenkjærlighet + stressintegrering + ernæring = Suksess

Silje E. Vassøy

Denne formelen dukket opp i hodet mitt en morgen og jeg bare måtte skrive den opp.
Det er så enkelt, men allikevel så vanskelig.

Lykkelig av å spise perfekt? Nå målet? Silje E Vassøy

Og hvis man stresser for mye med enten kosthold, trening, jobb eller andre faktorer i livet sitt?
ja hvilken innvirkning kan/vil det få?

Mer om stress kan du lese her!

Avslappende og takknemlig klem fra meg

The ideal you, Silje E Vassøy, bedre orgasmer, hypopressiv trening

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

2 Comments on “Blir man lykkelig av å spise riktig?

 1. Har aldri hørt om noen som ikke spiser animalsk fordi da blir de lykkelige.. Veldig mange gjør det for helsens skyld, mange gjør det for å redusere effekten på miljøet, og noen gjør det for dyrenes skyld.

  Følte bare for min skyld, og kanskje andre som leser dette at det ville jeg presisere 😇 Har iløpet av de siste dagene sett hvor avsmak noen mennesker har på at noen andre har tatt et valg om å ikke spise dyr, og det har gjort inntrykk..

  Man skal ikke strebe etter å være lykkelig, man skal være lykkelig 💕

  • Ja så enig om at man skal være lykkelig. Men for noen så vil det være vanskeligere enn andre, da er det jo noe man bør ha fokus på og jobbe med.

   Grunnen for at jeg ordla meg slik var for å poengtere ytterpunktene i folks oppfatning hva å spise “riktig” er. Samtidig så vil jeg påpeke at dette innlegget handler faktisk ikke om hva man spiser, men hvordan man har det.

   Takk for kommentar 🙂 Silje

Leave a Reply

%d bloggers like this: