fbpx

Er du ansvarlig for ditt liv?

Tar du 100% ansvarlighet for livet ditt?

tar du ansvar for livet ditt, The ideal you. Silje E Vassøy

Mange av oss, og kanskje deg og! Står i en saus av bullshit, unnskyldning og bortforklaringer for hvorfor du ikke får til det som du vil. Og du tar ikke 100% ansvar for hele livet ditt.

Jeg tok heller ikke fullt og helt ansvar for mitt liv

Og det gjetter jeg at du heller ikke gjør. Det er stor forskjell på å overlate livet ditt til tilfeldighetene eller oppgi unnskyldning for alle de gangene livet ikke går i din retning. Men det er ALDRI for sent å starte å ta fullt ansvar for 100% av livet ditt fra dette sekund. Ogjeg skal lære deg hvordan.

Unnskyldninger = motsatt av ansvar

Hver gang du sier noe som ikke er ønskelig, hyggelig eller peker fing på for å belemre ansvaret ett annet sted enn der det faktisk hører hjemme (hos deg). Unnskyldninger er som en krykke du lener deg på, istedenfor å være sjefen i ditt liv.

For hver unnskyldning som kommer ut av din munn, da gir du opp en mulighet til å skape ditt liv

Hvem sitt ansvar?

Uansett hva som har skjedd, hvordan det skjedde, hvor ille dagen din ble etterpå så blir det garantert ikke bedre av å stikke hodet ned i sanden for ditt eget ansvar. Det som skjedde, skjedde jo. Men du velger din respons eller reaksjon.

  • Du sitter på bussen, det kommer en alkoholiker som lukter grusomt inn og setter seg på siden av deg. Du skylder på han for resten av dagen, for hvorfor du er så irritabel og muggen.
    (Det var du som gikk inn på bussen, på akkurat det klokkeslettet på akkurat den bussen)
  • Du kjører og aner fred og ingen “fare”. BOING, en bil kjører opp i rumpa di og bunker bilen din. Attpåtil så skylder sjåføren på at det var din feil, enda du vet at du overholdt alle trafikk regler. Du lar denne hendelsen farge resten av dagen til å bli en skikkelig drittdag, som blir til en dritt uke og dritt måned.
    (Det var du som valgte å sette deg i bilen på det tidspunktet som du gjorde og kjøre akkurat den veien som du gjorde)
  • Du har vært i en ulykke (jeg var i en båtulykke i Thailand for ca 14 år siden og fikk store ryggproblemer etterpå)
    (Du var der da ulykken skjedde og ansvaret ligger i hvordan du “tar” det etterpå, bruker du ulykken som unnskyldning fra å gjøre det som du vet du kan/har lyst på, men kanskje ikke helt tørr)

Unnskyldninger er ei hvilepute fra å stå opp og ta ansvaret

Det nytter ikke å skylde på andre / peke fing. Det er kun du som lever ditt liv.
Ingen vil heller komme ridende på en hvit hingst å redde deg.
Det vil alltid være enklere og lettere å være ett offer, få omsorg og fordeler fordi folk synes synd på deg. Men vil det føre deg dit sjelen vil ta deg? Der hvor du gjør en forskjell? Der hvor lever 100% ditt liv?

tar du ansvar for livet ditt, The ideal you. Silje E Vassøy

Stakkars meg, det er ikke min feil..

Kjenner du deg igjen i noe av det jeg har skrevet her? Du kjenner at det stikker i kroppen med en dårlig følelse?

Det er ubehagelig å tenke på at du har klaget, laget unnskyldninger og stukket hodet ned i sanden. Det er helt ok. Jeg har også kjent på disse følelsene. Ingen er perfekte og ei heller meg.

Men det betyr ikke at vi alle har godt av å jobbe med å bli bedre. Og å jobbe for å ha det bedre.
Utrolig mange av mine coaching kunder får enormt gode resultater i livene sine, når de tar mer ansvar for sine liv og slutter med å lage unnskyldninger og være i offerrollen.

Hvor kan du ta mer ansvar?

Spør deg selv hvor i livet ditt du har klaget, laget unnskyldninger, bortforklaringer ?
Og finn ut hvordan du kan ta mer ansvar for akkurat disse delene i livet ditt fra nå av.

Å ta ansvar : suksesshistorier

Reversert leddgikt. Helhetlig helse og livs coach

For å illustrere til deg hvordan det kan se ut når tar mer ansvar, så vil jeg dele noen av mine suksesshistorier for når jeg tok ansvar:
Jeg fikset leddgikten min. Ingenting av alt magiske som skjedde ville ha skjedd uten at jeg tok ansvar for mitt liv, min helse og min kropp.
– I bedriften min The ideal you, så hadde jeg i oppstarten ikke oversikt på økonomien, mva, skatt ++. Så skjønte jeg at skal jeg kunne hjelpe så mange som jeg drømme om, så må jeg lære meg det jeg trenger. Slik at jeg får komplett oversikt, som jeg har hatt en lang stund nå.
– Om du har lyst å lære mer av meg i en mer toveis dialog – stil, så vil jeg anbefale deg å bli med i denne facebookgruppen.

Leave a Reply

%d