Hev god stemning til enda bedre

Hvordan kan den herlige helgen din bli enda bedre? På en veldig ufancy måte som ikke tar mange minuttene. Nemlig å lage peanøttsjoko konfekt.
Denne oppskriften er inspirert av Cecilie Theiste-Bratli sin oppskrift på Myk peanøttkonfekt fra boken fristende lavkarbo, men modifisert og justert gjennom flere omganger med testing.
Lag peanøttsjoko konfekt og hev stemningen
Disse er farlig gode, digge å sette tennene i og nyte smakene som brer seg over tunga..
Jeg skjønte at jeg måtte doble oppskriften, for disse her forsvant skremmende fort for alle jentene her (og Oddvar) virkelig digger de.

Du trenger:
En medium stor gryte
Sleiv å røre med
Ildfast form eller noe som masse skal avkjøle seg i
Bakepapir som underlag den ferdige massen
Ingredienser:
120g meierismør
200g mørk sjokolade, eksempelvis denne
300g grovt peanøttsmør
4 ss fløte eller gryr
ca 100g hele saltede peanøtter + litt til å drysse oppå
Litt grovt salt
Ca 1/6 ts vanilje
Fremgangsmåte på peanøttsjoko konfekt:

- Start med å smelt smøret i gryta på lav varme.
- Når smøret er smeltet tar du oppi sjokoladen i biter, samt salt og vanilje.
- Når all sjokoladen er smeltet så har du oppi peanøttsmøret, rører godt.
- Tilsett til slutt fløte/gryr og hele peanøtter. Spar litt til å ha oppå. Smak for å godkjenne (Viktig)
- Hell alt oppi en beholder med bakepapir, stryk ut jevnt og fint. strø oppå resten av peanøttene og dryss over litt salt
- Sett kaldt i noen timer, hvis du klarer å holde deg, yummy.
- Skjær i kuber og ha i mindre krukker/bokser i frysen for at de skal vare lengst mulig.
- NYT!
Sjekk ut resten av oppskriftene mine her ❤
Del gjerne ett bilde av disse peanøttsjoko konfektene på instagram og tagg meg på @siljeevassoy