fbpx

En komfortabel trygg mammakropp

Har du også en mammakropp som er ukomfortabel?

The ideal you, Silje E Vassøy, mammakroppen
Granskende bilde tatt i 2014

Skjult mammakropp : Sola titter frem og de eldste barna spør om dere kan gå på stranden. Og du som er mamma med en kropp som bærer preg av å ha båret frem barn, kjenner pulsen øker litt og en klump i magen plopper frem. Shit tenker du, hva med den dissendes magen? Eller puppene som tyngekraften har gjort ett kraftig inntog på og bikinien som er fra 2004 som knapt holder de oppe.

Og for å ikke snakke om appelsinhuden på lår og rumpe. Du står i speilet og gransker kroppen din og konkluderer med at Nei du kan jo ikke vise deg slik på stranden, hva vil folk tenke?

STOPP!!!

Du som har en mammakropp (er en mamma og har en kropp)

Er det virkelig derfor du går på stranden, for å være usikker på om kroppen din er god nok?
Eller går du på stranden for å nyte sola, leke med barna, bade, spise is i solsteken, snike deg opp mot din kjære som leser avisa og sprute han med masse kaldt vann fra en vannpistol?

(Jeg skal røpe en hemmelighet: Alle blir mer selvfokuserte på stranden, så de bryr seg ikke særlig mye om du har nylig barbert leggene eller er bredere over baken nå enn du var før du fikk barn.

Din mammakropp er forbilde for kommende mammakropper

Alt du gjør, sier høyt og nesten tenker, det får barna dine med seg. Og jeg synes det er viktig at du spør deg selv om hvordan du behandler deg selv, er det ett bra og sunt forbilde for barna dine?

Mammakropp =
en kropp som har båret frem barn

Jeg har en kropp⁠
Du har en kropp⁠
Naboen har en kropp⁠
Kongen har en kropp⁠
Beyonce har en kropp⁠
Vi alle har en kropp som er uperfekt fantastisk

Hva er hovedfunksjonen til (mamma)kroppen ? ⁠

Er det ⁠
a) å se lekker og estetisk perfekt ut? ⁠
b) å være i smidig funksjon, leke, ha det gøy og gjøre det som den som eier kroppen har lyst til ?⁠

Mange somre gjemte jeg meg bort

Jeg har hatt MANGE somre etter jeg ble mor for 11 år siden, hvor jeg ikke turte eller var komfortabel med å vise hud og vise hvordan kroppen min faktisk så ut, uten klær som dekker og løfter. ⁠

Nå har jeg kommet så langt på vei at jeg gir FAEN med store bokstaver. ⁠

Kroppen min er mitt “fartøy” til å nyte alt det livet har å by på. ⁠
Å nyte opplevelser⁠
Jeg nyter å bestige fjelltopper⁠
Kroppen min nyter sex⁠
Smaksløkene nyter digg mat⁠
Å slappe av i sola og virkelig nyte at batteriene lades⁠
Hjernen nyter å lære nye ting⁠
Hele meg nyter å mestre nye ting⁠
Øynene, hjernen og sjelen nyter å se alt det vakre som kan sees⁠
Hjerte mitt nyter å kjenne små barnearmer omfavner i en lang klem ⁠


Alt dette er jeg så uendelig takknemlig for!

The ideal you, Silje E Vassøy, mammakroppen

Er du for opptatt av din egen kropp, så går du glipp av moroa

For ett par dager siden så lekte vi ved stranden her på Vassøy, vi har vår egen akro-yoga og mellomste tok disse bildene. Og min første tanke når hun gikk rundt å skulle dokumentere dette stuntet fra absolutt alle vinkler at shit, ikke ta bak i fra. ⁠

Men etterpå var vi så fornøyde med vår egen akrobatisk innsats at jeg droppet flere av de tankene. ⁠
Jeg tenker at jeg er heldig som en kropp som fungerer så bra at jeg kan være med å leke slik som dette. Sterk, utholden, robust og den har vært ett fantastisk hus for 3 sunne spreke jenter. ⁠

The ideal you, Silje E Vassøy, mammakroppen
Bildet tatt få timer etter nr 3 var født. Kjærligheten betyr så uendelige mye mer enn antall kilo. Raushet, omsorg for alle nybakte mødre (også seg selv) bør være obligatorisk.

Glad i min mammakropp, sånn på skikkelig!

Strekkmerker, cellulitter, ekstra kilo og hengepupper har jeg. Og jeg er superglad i kroppen inkludert det. (Ikke selv om jeg har det. Men inkludert det) ⁠

Del gjerne videre med dine venniner, søster, mor, tante eller bare del åpent på facebook om det resonnerte med deg. Jeg har fått masse respons på det jeg allerede har delt, så jeg vet helt inn i sjela mi at det trengs. Så du kjenner helt sikkert noen som trenger å lese akkurat dette, slik at resten av denne sommeren blir bedre og de kommende somrene blir enda bedre og bedre.

Om du har lyst å løfte livet ditt, helsa di og hvordan du føler deg. Så er det veldig lurt å bli med i denne facebookgruppa her. Og om du vil lese hele helsereisen min (inkludert undermethylering, slitenhet og leddgikt) etter at jeg ble 3barns mor så gjør du det her.

Leave a Reply

%d bloggers like this: