Fermentert ketchup

Dang!
Nydelig tilbehør er virkelig prikken over ien altså. Og i likhet med den seriøst digge barbecuesausen. Så er en ordentlig god ketchup sjeldent feil altså. Og vet du, fordelen med å lage det selv er at du kan justere smakene akkurat slik du digger dem mest.

Til en sånn passe porsjon ketchup trenger du: 64401755_691940111226829_5019406653951311872_n
(Men du kjenner kanskje meg så godt at du vet at jeg laga gigant porsjon når jeg først laga)

360g tomatpure
5-7 ss vann. Start med 5 og juster eventuelt til slutt om konsistensen er for tykk
0,5 ts havsalt
1 ss eple sider eddik
1 ss krautjus/ Vita biosa ( Jeg brukte Vita biosa med hylleblomst, hylleblomst smaken forsvant)
0,5 ts kanel
2 ss kokossukker
1/8 ts nellik
1/8 ts allehånde
1/3 ts malt hvitløk.
Bland alt utenom ekstra vann i en krukke, smak til. juster eventuell med mer salt/søtt ++.

Ha tett lokk til denne krukka og la den stå på kjøkkenbenken 3 døgn.

Og når den er ferdig har du 2 valg, enten helle den over i en ketchup flaske ( Forøvrig ganske lurt om du har barn som skal “snik-indoktrineres” hahaha. Eller bare ha glasskrukka i kjøleskapet slik den er.


Ja ifølge bildene så kan det se ut som om jeg bare spiser pølser, men jeg lover. Jeg gjør ikke det altså. Og det er egentlig tilfeldig at de siste gangene jeg hadde ketchup så var det til pølser. Men det finnes jo ett hav av muligheter av hva som ketchup passer til.

61672311_1586001581532907_5571049053698916352_n( min snart 4 åring mener jo at absolutt ALL middagsmat passer til ketchup, eller egentlig så er det omvendt), men ja du skjønner poenget. Allsidig og virkelig nydelig <3

Ha en fantastisk dag og uke du <3

Leave a Reply