fbpx

Jeg ble ekstra ivrig når jeg fikk så lyst på sveler/lapper og innså at jeg hadde faktisk jeg trengte til å lage dem også. Det ble en rikelig haug, så vi hadde sveler i lange tider i kjøleskapet.

Jeg må være ærlig å si at disse her er ganske så nærme slik jeg husker ( fra mange år tilbake) vanlig hvete-melke sveler. Bare litt mer kokossmak. Men samme deilige konsistensen og de falt utrolig godt i smak hos min mann, så når jeg ble litt mettet på å spise sveler flere ganger daglig i flere dager, så var det han som spiste opp resten.

For all del, halver gjerne oppskriften med mindre du også har lyst å spise ett svele måltid hver dag ei stund, hehe. Eller har stor familie.

Du starter med dette som utgangspunkt eller halverer oppskriften:

8 egg
100 g søtt ( jeg brukte lakanto, men du kan bruke kokossukker eller sukrin)
1 bitte liten ts med stevia
200g smelta ghee/kokosolje på lav varme
1 l kokosmelk ( Jeg hadde silt litt kokosyoghurt, så jeg hadde litt fermentert kokos”myse”, som jeg erstattet litt av den literen med)
150 g arrowroot /tapioka mel
3 ss fiberhusk
200g kokosmel
2 ts natron

– Bland det våte først (utenom ghee/kokosolje), deretter pisk inn kokosoljen/gheen.

– Bland alt det tørre i en litermål, pisk det jevnt inn. La det stå å sette seg litt, mens du gjør klar takke eller pannen.

– Stekes på medium varme. Og disse var helt amazing å spise lune med nylaga jordbær-chia syltetøy.

#glutenfritt #melkefritt

Leave a Reply

Discover more from The Ideal you -Fra kriser og kaos til stabilitet og stødighet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading