Prikken over ien; barbecue saus

paul-hermann-420994-unsplash

Er du enig i at det få ting som slår en digg barbecue saus å ha over det digge som kommer røykende varmt rett fra grillen? eller å dyppe i?

La meg si det slik min venn. Jeg elsker barbecuesaus. Og grilling. Og det gjør kanskje du og?
59418613_2338738636185186_2835508130027143168_n
Jeg synes butikkkjøpte barbecuesauser ofte ikke smaker såå digg, dessuten er de også ofte fulle av enorm mengde sukker i flere snåle varianter, som hvertfall ikke bidrar positivt for helsa.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen ❤ Mat i mine øyne, skal smake digg, være nyttig og bidra til bedre helse.

Jeg har nå testet denne barbecuesausen sammen med MASSE digg mat, og den får stående ovasjoner i mine smaksløker og hos mannen. Mine 3 barn mente den var litt i det sterkeste laget, hihi.

Så her kommer mitt bidrag til en skamdigg barbecue saus som ofte er prikken over ien i ett fantastisk (grill)måltid, enten det er sjømat, grønnsaker eller kjøtt/fjørkre du har på grillen. La meg si det slik, det funker crazy bananas godt sammen med bratwurst pølsen til kolonihagen som du får kjøpt på Rema 1000.

Jeg laga mega-gigantisk stor mengde altså.. Så jeg vil på det sterkeste anbefale deg å skalere ned ( dele på 2 eller 4) med mindre du også ELSKER barbecue saus. ❤

Fermentert barbecue saus57294168_606445586527116_4112901845616164864_n
(Jeg brukte alt økologisk)

Jeg brukte:

1440g tomatepure
24 ss kokossukker
Ca 28 ss vann
6 ss eplesider eddik
2-3 ts havsalt
4 ss vita biosa
3-4 ts cayenne
6 ts røykt paprika
2 ts allehånde
3 ts hvitløkspulver
2 ts nellik
2 rå løk, finhakket ( gjerne på PULSE funksjon i kjøkkenmaskin)
Saften av 2 appelsiner

Bland alt skikkelig godt, spe med vann til ønsket «flytende» konsistens. Ha lufttett lokk på. La stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager.

Jeg laga både ketchup og barbecuesaus samtidig og lot begge stå på kjøkkenbenken i 3 dager.

Så etterfyller i mindre beholdere/flasker og setter kaldt. Jeg er faktisk ikke sikker på hvor lenge den holder seg i kjøleskapet, da det ikke er ett problem her. hihi.

Så mine kjære venner ❤

LA GRILLSESONGEN BEGYNNE ❤

Klem fra grillsjef Silje

Én kommentar Legg til din

  1. Tilbaketråkk: Fermentert ketchup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s