Fransk sjokolade nytelse

 

images
Enkelte ting er verdt å vente på, og jeg regner faktisk med at du mener det om denne.

Iløpet av det tiåret jeg har hatt oppskrifta har jeg laga den så mange ganger at jeg har mistet tellinga. Men jeg har perfeksjonert oppskriften og selvfølgelig tilføyd noen små elementer som er virkelig prikken over ien.

Denne oppskriften kommer nå fordi denne måneden er det mye festligheter. Og hva passer vel bedre enn ei sjokoladekake som smaker som om sjokoladeguden har samarbeidet med en franks michelin kokk, neida, joda, hihi. Og det beste er at den er ikke vanskelig å lage. Det vanskeligste er kanskje å la vær å spise av røra/kake før du skal.
Den er også er gluten og melkefri som er viktig for oss. Passer for alle. Og av alle de hundre og fjorten gangene jeg har servert denne kaka, så har alle digget den.

Alt fra barn til de sære mest kresne, ja alle. Og jeg vet at det er mange som har ventet tålmodig på oppskrift. Så nå er den her kjære deg <3
Jeg har også testet hvor mye den endrer seg alt etter hvilke råvarer man bruker. Og det er ikke på denne oppskriften man sparer på kronene altså.  Jeg bruker mørk sjokolade av god økologisk kvalitet. Økologisk smør, egg og kokosukker. Jeg lager den jo slik jeg liker den best, men du står helt fritt frem til å modifisere alt etter hva din smakspalett sier.

 

57213669_2298363370431613_3247639649719418880_n

WOHO! Here it comes <3
Oppskrift på

Fransk sjokolade nytelse

Til ei stor rund springform. Eller til ei langform, så dobler du oppskrifta.

400g smør
400g mørk sjokolade ( jeg liker best 80%)
180-200g kokossukker
12 egg

litt salt
1/6 ts malt vanilje
1/4 ts malt lakrisrot pulver
2 ss ferdig kokt og avkjølt sterk kaffe

For å lage denne deilige lekkerbisken så gjør du så her:
– Smelt smøret på medium varme, når det er smeltet så skrur du ned varmen og ha oppi sjokoladen i biter. La alt smelte og rør godt om.
– i en stor piskebolle så har du alle eggene, pisk en eggedosis sammen med kokossukkeret. Ha oppi resten,
– i to omganger har du smør-sjoko blandingen i eggedosisen, rør godt for hver gang.

Du har nå en vilt digg røre, det er lov å smake for å kvalitetssjekke. Du har en springform, klar og smurt med smør på sidene og papir og smør i bunnen.

-Hell 1/3 av røra i springformen, stek på 160 grader til den er ferdig stekt langs yttersiden, men mykere inni. Ca 15-18 min. Litt avhengig av ovnen din, så følg med 🙂

-Ta den ut og la den avkjøle seg helt til romtemperatur på kjøkkenbenken. Hell så over resten av den digge røra. Dekk til med noe ( jeg bruker bivokspapir <3) og inn i kjøleskapet med den.

57373020_608600332883700_2161330751411322880_n

Den MÅ stå i kjøleskapet  hvertfall over natten for at den skal sette seg slik som den blir best. Den smaker faktisk enda bedre etter å ha vært fryst. Jeg digger å ha ferdig oppskåret biter av denne i fryseboksen, dette er favoritten egentlig til alle 3 jentene. (snart 4, 7 og 9 år) Og siden ingen av dem spiser “vanlig” kaker og sånn i bursdagsselskap som de er i. Så får de med seg ett stykke av denne kaka (dog gjerne uten kaffe) og de er formelig i himmelen.

Sjokoladebelagt klem fra meg <3

 

 

2 Comments Add yours

  1. Tove Sundet says:

    Takk for sjokoladebelagt klem:) Denne herligheten så sjikli himmelsk ut. Gleder meg til å prøve ut. Har du sånn noenlunde tidspunkt for steketiden?

    1. Ups, 🙈 litt avhengig av ovn. Men ca 15-20 min ❤️😘✌️🎂

Leave a Reply