fbpx

Fransk sjokoladekake nytelse

Fransk sjokolade nytelse, the ideal you, silje e vassøy

Sjokoladekake som er verdt å vente på

Jeg lærte en versjon av denne oppskriften før jeg ble gravid for første gang. Altså i 2007. Jeg har laget den flere ganger enn jeg har tellingen på iløpet av de 14 årene. Jeg har perfeksjonert den opprinnelige oppskriften og selvfølgelig tilføyd noen små elementer som er virkelig utgjør prikken over ien.

Sjokoladeguden har samarbeidet med en fransk michelin kokk

Denne sjokoladekaken passer til alle anledninger vil jeg si. Spør deg selv om det passer med en lettlaget, smaksrik, silkemyk deilig sjokoladekake som smelter på tunga?

Hvis du tenker ja, så ja da passer den. Til nå har jeg faktisk ikke møtt noen som har smakt på denne kaken og ikke likt den. Jeg har servert den i anledninger i barnehagen, skoleforestillings- pause cafe, bursdager, bryllup, fester ++ Jeg har tilogmed solgt flere bakker med denne som catering.
Den er naturlig gluten og melkefri.

Velg kvalitets sjokolade

Jeg har også testet hvor mye den endrer seg alt etter hvilke råvarer man bruker. Og det er ikke på denne oppskriften man sparer på kronene altså.  Jeg bruker mørk sjokolade av god økologisk kvalitet. Økologisk smør, egg og kokosukker. Jeg lager den jo slik jeg liker den best, men du står helt fritt frem til å modifisere alt etter hva din smakspalett sier.

Fransk sjokolade nytelse, the ideal you, silje e vassøy


Fransk sjokolade nytelse

Oppskrift til ei stor rund springform. Eller ei langform, så dobler du oppskrifta.

400g smør
400g mørk sjokolade ( jeg liker best ca 80%)
180-200g kokossukker
12 egg

litt salt
1/6 ts malt vanilje
1/4 ts malt lakrisrot pulver
2 ss ferdig kokt og avkjølt sterk kaffe (gjerne koffeinfri)

Du lager sjokoladekaken slik:

Fransk sjokolade nytelse, the ideal you, silje e vassøy
  1. Smelt smøret på medium varme, når det er smeltet så skrur du ned varmen og ha oppi sjokoladen i biter. La alt smelte og rør godt om.
  2. I en stor piskebolle så har du alle eggene oppi. Pisk en eggedosis sammen med kokossukkeret.
  3. Tilsett vanilje, salt, lakris og kaffe.
  4. I to omganger har du smør-sjoko blandingen i eggedosisen, rør godt for hver gang.
  5. Du har nå en vilt digg røre, du er programforpliktet til å smake for å kvalitetssjekke. Du har en springform, klar og smurt med smør på sidene og papir og smør i bunnen.
  6. Hell 1/3 av røra i springformen, stek på 160 grader til den er ferdig stekt langs yttersiden, men mykere inni. Ca 15-18 min. Litt avhengig av ovnen din, så følg med 🙂
  7. Ta den ut og la den avkjøle seg helt til romtemperatur på kjøkkenbenken. Hell så over resten av den digge røra. Dekk til med noe (jeg bruker bivokspapir) og inn i kjøleskapet med den.

Husk tålmodighet med denne oppskriften

Den MÅ stå i kjøleskapet  hvertfall over natten for at den skal sette seg slik som den blir best. Den smaker faktisk enda bedre etter å ha vært fryst. Jeg digger å ha ferdig oppskåret biter av denne i fryseboksen, dette er favoritten egentlig til alle 3 jentene. (snart 6, 9 og 11 år) Og siden ingen av dem spiser kaker med gluten i bursdagsselskap som de er i. Så får de med seg ett stykke av denne kaka (dog gjerne uten kaffe) og de er formelig i himmelen.

The Ideal you, Silje Vassøy, Lage mat på kjøkkenett på

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

3 Comments on “Fransk sjokoladekake nytelse

  1. Takk for sjokoladebelagt klem:) Denne herligheten så sjikli himmelsk ut. Gleder meg til å prøve ut. Har du sånn noenlunde tidspunkt for steketiden?

  2. Denne blir jeg å kokkelere til sameiemøte! Litt galskap kakskje lage såååå fin kake til naboene, men alle fortjener ordentlig digg kake! Og så kan d hende d blir noen rester på oss til fryseren! Klem til seg Silje ❤️ Gleder meg til live om 1,5 time!

Leave a Reply

%d bloggers like this: