fbpx

52935419_576943776144146_943774271082070016_nDet høres helt crazy ut jeg vet.
Lenge trodde jeg folk som holdt på med masse snåle tilsynelatende unødvendige greier hver eneste morgen var spinnhakkende gale.
Tidligere  i mitt liv var det nesten litt som en bleie-reklame, UP and GO. Vel nesten da. Men da holdt jeg heller ikke på med personlig vekst eller selvutvikling som det også heter.

Jeg var egentlig ikke klar over at det er noe man faktisk går inn for å gjøre det. Kategoriserer man det som hobby, montro? For en stund siden dreide morgenene mine  seg veldig mye om UP and GO, egentlig uten at det var bleier involvert. Tok kanskje med meg en kaffe på vei ut døra. Når jeg tenker tilbake så var det meste som skjedde, var stort sett helt tilfeldig. Og dette inkluderer også vekst, mulighet, drømmer, mål +++.

 

Tilfeldig vekst

Nådde tilfeldigvis det lille målet jeg hadde satt meg

Drømte om å våkne rik med en tilfeldighet

Hva om det tilfeldigvis dukket opp en mulighet?

Jeg ante egentlig ingenting om hvordan man vokser mentalt. Og har egentlig ennå inntrykk av at det er ikke noe man vanligvis snakker noe særlig om.
Hvorfor i alle dager skal man ikke snakke om hva man kan gjør

for å ha det bedre?
for å gjøre det bedre?
For å behandle andre bedre?
Og kanskje for å hjelpe andre for å ha det bedre?

Hvordan starter man å vokse mentalt egentlig? Må man lese selvhjelpsbøker? Akkurat hvor man starter tror jeg er så veldig individuellt. For meg handler det om ett genuint ønske om å ha det best og gjøre det så bra som mulig for så mange andre personer som mulig.

Hva om man endrer taktikk fra “TILFELDIG” til “BEVISST”

Ønsker du å utrette noe i livet ditt?  Hva slags “arv” vil du etterlate deg til dine barn og videre etterkommere?

Hva om man kan bevisst bruke ulike enkle strategier og teknikker som nyttige verktøy til å lage seg en HIMLA god dag? Er det en tryllestav? Tja, en mental tryllestav isåfall.

jorge-vasconez-648842-unsplashJeg bruker en knippe med strategier og teknikker for å være bevist på hva jeg trenger for å gjøre denne dagen helt fantastisk.
Tilpasset til hver av de ulike segmentene.
Segmentene i mitt liv er bl.a. Mor, kjæreste/kone, ysteri medarbeider, blogger/foredragsholder/doTERRA teamleder. Og trikset er å bruke overgangene mellom disse segmentene til din fordel.

Du har sansynligvis en god mengde overganger i ditt liv, tiden mellom jobb og hjemme eller mellom bussen og henting i barnehagen.

Og i den overgangen så justerer du til den beste versjonen av deg som trengs i det du skal gå inn i / til.  caleb-jones-135058-unsplash

Hva er den beste Moren/Faren du kan være? Hvordan er den? Hvilker verdier setter du høyest? eks: omsorgsfull, tilstede, romslig, nærhet..?

 

Hva er den beste arbeidstakeren du kan være? Hvilker verdier trenge du å løfte opp og ha fokus på? Kanskje det passer med: Dedikasjon, oversikt, effektivitet? eller detaljert?

Jeg vet veldig godt at jeg ikke alene som “prater” om morgenrutiner og intensjoner og det er ikke uten grunn at dette er en “snakkis”.  jeg synes dette er å gi seg selv autorisasjon til å ta ansvar for sitt eget liv og hva akkurat du drømmer om å oppnå. Kan kanskje sammenliknes med å lese seg opp til en prøve, kontra bare tilfeldig prøve å huske noe fra skoletimene fra 4 måneder siden.  Bevisstgjøringen er nøkkelen.

Jeg personlig tror og vet at man kan ikke være alt hele tiden. Men når man velger det som er mest logisk eller kjennes best ut for den delen av livet du skal gjøre. Da går man mer inn for oppgaven med større iver og  dedikasjon og får gjort mer. Gjerne med ett bedre og jevnere humør også.
Den fantastiske bonusen er at man tåler stress bedre enn før, fordi man kommer forberedt. Veldig gøy å få respons på at jeg har endret meg til en bedre versjon av både personer jeg ofte treffer og flere av dem som jeg prater med sjeldnere.

brooke-lark-250695-unsplash
Jeg har ett mål og en stor drøm om at stadig flere skal nyte gode morgener med gode morgenrutiner som setter den perfekte tonen for dagen i ditt liv.

Hva skal til for å skape slike morgener hos deg? 

Praktiserer du noen form for morgenrutiner? Hvordan funker det hos deg?

Flere av mine inspirerende mentorer nevner at for at ny rutine som du tar i bruk skal føles så naturlig og vanlig som en vane, så må du gjøre den 66 ganger. Jeg er nå på dag 40ish og jeg tror egentlig ikke at jeg kunne vært mer fornøyd. Og det er jo ikke slik at det du prøver å innføre er skrevet i stein. Du må kjenne på om det funker for deg, og hvis det ikke gjør det. Ja da endrer du til noe som du tror fungerer bedre. Det viktigste er å finne noe som funker for deg <3

Noe som setter tonen og primer deg for dagen din, slik at du får hentet ut det potensiale Reasons to hike on your birthdaysom ligger å venter i deg <3

Om du har lyst å motta en pdf fra meg om hvordan jeg gjør mine morgener så perfekte som mulig for meg og mine 3 jenter som jeg er så heldig å deler morgenene med.
Så trykk her og sign deg opp <3  Og du vil få den i epost innboksen din.

I praksis så funker dette opplegget slik at jeg er veldig mye mer fornøyd fordi jeg får lagt en plan for dagen, jeg har beveget meg, jeg har stellt meg på badet mens jeg blir inspirert av podcast og jeg bærer de intensjonene som den beste Moren jeg kan være som en myk og god pute.
hannah-rodrigo-320734-unsplash
Og barna speiler oss voksne, på både godt og vondt. Sånn er det bare.

Så hvis vi voksne er mer fornøyd og harmoniske, ja det blir jo barna og det.

Mine hovedverdier som den beste Moren jeg kan være er: Graceful ( ja jeg vet jeg blander engelsk og norsk, hehe), harmonisk, tilstede og barnlig.

52602209_634400580327212_1854841867988893696_n

Hvilke verdier har den beste versjonen av deg som Mor/Mamma eller Far/Pappa?

Jeg hadde en live sending om akkurat dette på facebook  siden min The ideal you . Er du nysgjerrig på hvordan jeg gjør det i praksis hver eneste morgen, så gå å sjekk ut opptaket som ligger under videoer.

Jeg digger digger digger å gå tur i naturen rett utfor døren min ( jeg er veldig takknemlig) og høre på podcast samtidig og bli superinspirert <3

Derfor passer det superfint at jeg avslutter denne bloggposten med mine favoritt podcaster nå for tiden:

Rachel Hollis – Rise podcast

Robin Sharma – The mastery sessions podcast

The John Maxwell leadership podcast

Ingefær av Sara Lossius

Genius network podcast

Ta godt vare på deg selv og dine kjære <3
S<3

1 Comment on “Morgenrutiner som kan endre livet ditt

  1. Pingback: La oss ta tilbake kvinnehelsen

Leave a Reply

%d bloggers like this: