fbpx

Styrkende og nærende kjøttkaker med lever og hjerte

Velg /lag nærende mat

Å spise hele dyret er både livgivende og nærende men også etisk forsvarlig. Når en først tar livet av ett dyr, så bruker man så godt så hele dyret av respekt og takknemlighet. Jeg foretrekker økologisk av flere grunner og alt i denne oppskriften er økologisk.

Oppskrift nærende kjøttkaker

Stor porsjon, det endte opp med å bli ca 40 kjøttkaker

4 pakker Økologisk karbonade
1 pakke Kyllinghjerte fra Holte Gård
1 pakke kyllinglever fra Homlagaarden

2 store gule løk
1 veldig stor håndfull ferske urter fra kjøkkenhagen: oregano, gressløk og koriander
3 toppete teskjeer med hjemmelaga ramsløk-urtesalt
ca 3 ts uraffinert havssalt
ca 3-4 ss arrowroot/tapioca
ca 6 dl økologisk fløte

Hvorfor har jeg oppi lever og hjerte?

Lever fordi det er den mest potente og nærende supermaten som finnes. Som en ordentlig spisbar multivitamin, lettfordøyelig og lettopptakelig. Chris Kresser mener dette om lever.
Jeg har spist lever i flere former de siste 4 årene, både slukt rå lever ned med kombucha eller melkekefir, men også i form av leverpostei, lever kapslene til rein styrke.

 Jeg får merkbart en hel del mer energi, og når det ikke blir optimale netter på grunn av små barn, så gir lever ett ekstra gir og nye batterier til en tidvis trøtt kropp.

Hjerte fordi de inneholder litt andre aminosyrer enn andre stykninger/kjøttdeler gjør. Blant annet taurin. Og jern, sink og b-vitaminer. Det er en nærende gavepakke i form av små søte hjerter som faktisk er ett skikkelig næringsboost til hele kroppen din inkludert hjertet ditt.

Fremgangsmetode nærende kjøttkaker:

  1. Rens lever og hjertene, Lever; fjern slinser og alt annet som ikke er det rene lever”kjøttet”, skjær i biter og skyll godt. Hjertene skjæres rent for det gul-hvite fettlaget og skylles rene for koagulert blod.
  2. Surr kuttet løk i masse smør til myk og delvis brun, ha oppi lever og surr til medium varme til leveren er lyse brun.
  3. i kjøkkenmaskin med S-kniv blad kjøres lever + løk + hjertene til en homogen masse.
  4. i kjøkkenmaskin med K blande-krok blandes karbonadedeig sammen med hakkete ferske urter, ramsløk salt, lever+hjerte+løk blanding, salt og arrowroot/tapioca. Du vil nå få en ganske så tykk farse, spe denne med fløten mens du lar den gå sakte rundt.
  5. Stek i jernpanner på medium varme med masse smør og nyt disse gode kjøttkakene i lunsjboksen sammen med masse grønnsaker og godt fett eller til en deilig familiemiddag med brun saus og annet deilig tilbehør.

Liker du ikke smaken av innmat? Null problem

Både nærende lever og hjerte kan bidra med en spesiell smak, men på grunn av de ferske urtene og ramsløksaltet. Og mengden av disse så maskeres disse smakene. Jeg synes de ble kjempe gode og med tanke på hvilken næring som er i disse, så er de en fryd for ganen.

unnamed (1)
Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Leave a Reply

Discover more from The Ideal you -Fra kriser og kaos til stabilitet og stødighet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading