Den berømte bulletproof kaffen

Mange har vel fått med seg dette fenomenet, å putte smør og en olje i kaffen, og enten ha det i en blender slik som i original oppskriften eller bruke en stavmikser slik jeg gjør.

Å drikke en slik, er nemlig noe jeg ser frem til hver dag. <3

Om du bare tar smør og oljen ( MCT) i kaffen og lar det smelte, så vil det ikke gi deg de store kulinariske opplevelsene. Men derimot om du har det i blender eller stavmikser det, så vil det emulgere og bli kremete, digg og “luftig”. Og denne trioen  gjør at jeg får energi, blir mer “klar-tenkt”, fokusert  og orker mye mer. og i tillegg synes jeg det smaker virkelig digg.

En base oppskrift er slik:

-en stor kopp kaffe av ordentlig gode bønner, toksinfrie og økologiske
– 1-2 ss økologisk gressforet smør ( usaltet)
-1-3 ss MCT olje

1234

 

Hvis du aldri har smakt denne digge drikken før, så vil jeg anbefale å starte i det små. 1 teskje av både oljen og smøret første gang, også gradvis øke etterhvert. Hvis du tar litt av og har oppi formye for fort, vil du få noe som kalles “disaster pants” ( bukse tragedie), dette anbefales ikke. (Navnet disaster pants kommer fra oppfinneren av bulletproof kaffe: Dave asprey)

Og for å gjør den enda bedre enn originalen på smak, så har jeg noen tilleggs favoritter,

Nemlig en Lakris variant og en pepperkakevariant.

Lakris-Bulletproof kaffe er base-oppskrift med ca 1/8 ts med Økologisk lakrisrot pulver, mitt er kjøpt på soma. Og et lite dryss med steviapulver. Disse to har jeg oppi sammen med det andre når jeg stavmikser det. Lakrisrot har faktisk veldig gode helsefordeler, bulletproof kaffen blir jo enda sunnere og bedre.

Denne linken forklarer litt: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/03/21/licorice-root-uses.aspx

licorice-root-good-for-fb

Pepperkake-bulletproof kaffe er baseoppskrift med ca 1/4 ts hjemmelaga økologisk pepperkakekrydder-blanding. Og et lite dryss stevia. Og samme fremgangsmetode som den andre.

MCT oljen har jeg også tidligere kjøpt på soma, men har nå bestilt den originale bulletproof- mct oljen på flexfit.

 

Har du noen digge tips til hva annet krydder eller likende man ha oppi for en enda diggere bulletproof kaffe?

 

I guess almost everybody has heard about the phenomenon  of the fatty Joe, putting butter and MCT oil and blending it. Then of course devour it, yum.

You could either use a blender  or a imersion blender like I use. I have a Bamix and love it. Drinking on of these is something I look forward every day <3

You wont get a culinary experience with just putting butter and oil in your freshly brewed coffee, you have to blend it to emulsify it. Then it will become froathy goodness which will leave you feeling more clear-headed, energized and focused.

A standard recipe for a tasty cup of fatty joe will usually look something like this:

-1 big cup of freshly brewed coffee, made from organic beans whom also are free of toxins.
-1-2 tablespoons of grassfed organic butter
-1-3 tablespons of high quality MCT oil

But if you havent had this amazing drink before, you should really start small, ex. 1 teaspoon of both the butter and the mct oil. If you overdue before your stomach has gotten accustomed you will probably get as Dave Asprey ( the founder of the bulletproof coffee) describes as “disaster pants”. its not fun, at all.

And for making this goodness even better there are several options for putting something extra in, before blending it. My absolute is licorice root powder, this tastes truly amazing. And it actually comes with a number of health benefits aswell, check out this link :

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/03/21/licorice-root-uses.aspx

The picture below is from the link above, and according to my tastebuds are 1/8 teaspoon of licorice root powder good for one cup of bulletproof goodness extraordinaire <3

licorice-root-good-for-fb

https://blog.bulletproof.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/

 

5 Comments Add yours

 1. Stine says:

  Hvor får du tak i usalta, øko smør?
  Gøy å lese bloggen din!

  Stine

  1. Hei Stine, så hyggelig at du liker bloggen min og la igjen en kommentar 🙂 Jeg bruker enten Sobbecke usaltet ( blå pakke) eller røros mild, den er det bare litt salt i og funker veldig fint i min bulletproof kaffe 🙂

 2. gunnhild says:

  Koser meg sånn med å lese alle innleggene på bloggen din!

  JEg har begynt med dette selv. Bruker 1 scoop kollagen oppi, 1/2 ss meierismør, 1 ss MCT og litt laktosefri fløte, samt 4 dråper stevia karamell og et dryss ekte vaniljepulver. Magisk start på dagen!

  Lurer på om du har oppskrift på ketokjeks eller de påskegule kjeksa som ligger på instagrammen din?

  Hilsen Gunnhild som er ny i lavkarbo-verden 🙂

  1. Herlig med så koselig melding:) kaffen din høres skikkelig digg ut. Det kommer oppskrift på keto frokostkjeks med skjulte grønnsaker i senere ikveld. Og de gule kjeksene kommer kanskje en annen gang. men de var basert på pulpen ( det som er igjen etter man har laga juice; fruktkjøtt o.l.) etter ingefær og gurkemeie juice laging og grovt mandelmel. Håper du får til noe 🙂
   S

Leave a Reply