fbpx

Den berømte bulletproof kaffen

Hører smør faktisk hjemme i kaffe?

Bulletproof kaffe

Deilig økologisk kaffe + smør og en liten klunk mct olje = himmelsk nytelse ( Bulletproof kaffe)! Som også er bra for deg.

Jeg mener at smør hører hjemme i kaffe. Men ikke kun i kaffe, men egentlig i og til det meste. Smør er godt fett og godt fett innholder både masse næring og masse smak! Og skikkelig fett trenger båd hjernen din, hormonene dine og det er med for å holde blodsukkeret ditt stabilt.

Stortsett så har jeg en (decaf) bulletproof kaffe hver morgen (decaf fordi jeg er sensitiv for koffein, men liker smaken av digg kaffe) Bare så det er nevnt; man kan ikke leve alene på bulletproof kaffe. Den dekker ikke absolutt alt annet du trenger av næring. Jeg passer på å spise mest mulig av all slags forskjellige grønnsaker, godt fett og en skikkelig proteinkilde til lunsj og middag.

Bulletproof = skuddsikker! Jeg kan bekrefte at denne metoden gjør vanlig mørk kaffe enda bedre og etterlater deg i en herlig tilstand hvor du nærmest føler deg skuddsikker! Hvertfall var det det tanken bak navnet til Dave Asprey. En fin bonus er at om du har koffeinholdig kaffe, så vil fettet i mct oljen og smøret gjøre at du tåler koffeinet litt bedre. (mindre stressende for kroppen din)

Periodisk faste?

Veldig mange jeg kjenner drikker denne på morgenen slik som også jeg gjør, men det som jeg har hørt på flere podder og av min gode kompis med utrolig god greie på ernæring er at så mye fett i tarmen på en gang uten så mye annet er kanskje ikke det lureste om du er sensitiv i magen din. Om du spiser noe til, så er det ikke periodisk faste. Så om målet ditt er å ha en strengt periodisk faste så drikker du kun bulletproof kaffe. Men det blir anbefalt å spise noe med fiber til. Faste er ikke for alle og etter flere år hvor jeg testet mange ulike faster, så kjenner jeg det er best for meg å ikke faste.

Oppskrift:

Grunnen for at du stavmikser eller har den i blenderen er for å lage en slags emulsjon (altså at du blander fett og ikke fett til en nærmest homogen blanding). Uten å blande ordenlig så smaker det ikke særlig digg.

En base oppskrift er slik:

En stor MØRK kopp kaffe av ordentlig gode bønner, toksinfrie og økologiske
1 ss økologisk gressforet smør ( usaltet)
1 ts MCT olje i starten, deretter kan du øke.

Andre ting du kan putte opp i din kopp med mørk dampende lykke;
Eliksirene fra Yuxibu
Keto Brainz fra Superstate ( En nootropic creamer) Bruk rabattkode Theidealyou
– d-ribose ( Essensiell sukkerart som inngår i ATP, din energiproduksjon)

Disaster pants

Hvis du aldri har smakt denne digge drikken før, så vil jeg anbefale å starte i det små. 1 teskje av både oljen og smøret første gang, også gradvis øke etterhvert. Hvis du tar litt av og har oppi formye for fort, så kan du få noe som kalles “Disaster pants” ( bukse tragedie), dette anbefales ikke. (Navnet disaster pants kommer fra oppfinneren av bulletproof kaffe: Dave asprey)

Har du noen digge tips til hva annet krydder eller likende man ha oppi for en enda diggere bulletproof kaffe? Jeg har smakt med kanel, kardemomme, lakrisrot, stevia dråper, men liker aller best nå for tiden litt d-ribose, ketobrainz og noen dråper eliksir!

Kjærlighetens, the ideal you Silje E Vassøy

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

5 Comments on “Den berømte bulletproof kaffen

 1. Hvor får du tak i usalta, øko smør?
  Gøy å lese bloggen din!

  Stine

  • Hei Stine, så hyggelig at du liker bloggen min og la igjen en kommentar 🙂 Jeg bruker enten Sobbecke usaltet ( blå pakke) eller røros mild, den er det bare litt salt i og funker veldig fint i min bulletproof kaffe 🙂

 2. Pingback: Helbredende meny – The ideal you

 3. Koser meg sånn med å lese alle innleggene på bloggen din!

  JEg har begynt med dette selv. Bruker 1 scoop kollagen oppi, 1/2 ss meierismør, 1 ss MCT og litt laktosefri fløte, samt 4 dråper stevia karamell og et dryss ekte vaniljepulver. Magisk start på dagen!

  Lurer på om du har oppskrift på ketokjeks eller de påskegule kjeksa som ligger på instagrammen din?

  Hilsen Gunnhild som er ny i lavkarbo-verden 🙂

  • Herlig med så koselig melding:) kaffen din høres skikkelig digg ut. Det kommer oppskrift på keto frokostkjeks med skjulte grønnsaker i senere ikveld. Og de gule kjeksene kommer kanskje en annen gang. men de var basert på pulpen ( det som er igjen etter man har laga juice; fruktkjøtt o.l.) etter ingefær og gurkemeie juice laging og grovt mandelmel. Håper du får til noe 🙂
   S

Leave a Reply

%d bloggers like this: