
Eksperimentere med sunne ingredienser
Denne gangen var det hasselnøtter. Jeg bare elsker å utforske, eksperimentere og skape nye oppskrifter. For en eller annen grunn så tror jeg dette ligger i mitt dna. Hvis jeg har hatt en innholdsrik dag og har behov for å lande litt, så er det ofte meditasjon eller å kokkelere som “fikser biffen”!
Ofte står jeg med en enkelt ingrediens i hånden eller på kjøkkenbenken som trengs å brukes eller fordi jeg vil finne en ny måte å bruke denne ingrediensen på.
Slik var det også med hasselnøttene.
Hasselnøtter med en ekstra effekt

De siste 3 månedene har jeg spist etter syklus og jeg er helt vilt forelska i effekten av å spise mer av spesifikke mat-emner i gitt del av syklusen. (Folikullær (etter mens), eggløsning, Luteal (mellom eggløsning og mens) og menstruasjonen) Som gjør at det hormonelle bilde med de 7 hormonene som har en større eller mindre innvirkning er mer og mer i balanse.
Hasselnøtter ble nevnt som noe som ville roe ned smerter fra menskramper. Jeg testet flere ganger og jeg kan skrive under på at det fungerer. Så jeg ville skape en digg liten godbit, som kunne ligge å vente på eventuelle menskramper i frysen.
Oppskrift på Hasselnøttkonfekt med lakris

2 pakker hasselnøtter (a 250g)
ca 6 ss fibersirup (Kjøp i din nærmeste helsekost, støtt lokalt)
4 toppede ss romtemperert extra virgin kokosolje. Jeg elsker denne
6 matskjeer rå lakrispulver
Litt salt
Stevia naturell dråper
Ca 2 plater økologisk mørk sjokolade
Gjør så her:
- I din kjøkkenmaskin med S knivblad så maler du alle hasselnøttene til ganske små biter.
- Ha oppi både halvparten av sirupen og kokosoljen.
- Kjør kjøkkenmaskinen videre til du ser at det begynner å samle seg.
- Ha oppi resten av ingrediensene, men hold litt av på kokosoljen. Pass på at det ikke blir for bløtt.
- Legg all massen i en liten firkantet form med bakepapir inni. Putt den i frysen noen timer.
- Skjær ønsket størrelse på bitene og legg den tilbake i fryseren en god stund mens du smelter sjokoladen
- Dypp de iskaldene bitene i sjokolade og la de bli helt kalde i kjøleskapet, før du smaker og putter resten ett hemmelig sted i fryseboksen, for det er stor fare for at de kan forsvinne fort.
Spre ordet, men ikke bare om hasselnøtter
Hjelp meg gjerne å del ordet om denne digge oppskriften, de andre oppskriftene mine og eller hva jeg gjør om det er noen du kjenner som vil ha utbytte av det. Jeg har flere ganger fått melding om:
“Når kommer kokeboken fra meg?” Jeg kjøper flere ekspemplarer.
Så gjerne videresend lenka til min blogg til ett forlag, om du også mener at det må skje ❤
Kilden min for denne visdommen her er godeste Alisa Vitti og Flo living.