fbpx

5 tips til å føle mer trygghet

Er du i tvil om du kan være helt 100% deg selv? Sier du ja, når du egentlig mener nei?
Tilpasser du deg selv fordi du er usikker på om din egentlig mening blir akseptert?
Holder du en del av deg tilbake? Slipper du få/ingen folk inn til den ekte deg?

Utrygghet kan se veldig ulikt ut fra person til person. Fellesnevneren er jo da trygghet, eller mangel på.

The ideal you, Silje E Vassøy, trygghet

Utrygghet anno 2021 i Norge

Kan se slik ut: La oss si at du er i en jobb hvor du ikke kan være deg selv. Du kan ikke si det du mener, du kan ikke ytre dine tanker. Du må passe inn i den boksen som blir trekket ned over hodet ditt. Du er i den jobben i flere år enn du egentlig hadde ønska. Du jobber hardt med å ha det godt med deg selv. Allikevel så er det liksom noe som ikke stemmer. Du innser etter du var ferdig på den jobben at du har faktisk gjort ett slags overgrep mot deg selv i disse årene og misbrukt din egen tillit til deg selv.

Det å mistrives i større eller mindre grad enten med en partner, i en jobb, i en relasjon, på et bo-sted ++ Det vil omsider sette seg i kroppen som en manifestering fra det indre til det ytre.

Så hva du gjøre for å føle deg mer trygg?

Her kommer mine 5 beste selverfarte trygghets-tips:

  1. Tillat deg selv å føle på de vonde følelsene av utrygghet, for å spør deg selv om hva de konkrete bevisene er for at det er mer trygt enn utrygt. Følelsene har en tendens til å smøre på, mer enn hva det faktisk er bevis på.
  2. Gå tilbake i tid for å kjenne etter når du følte deg helt og komplett trygg. Hva om du kan ta en del av det tilbake og bruke det allerede nå? Hvordan ville det kjennes ut?
  3. Aksepter at du nå må drive “voksen-opplæring” av deg selv at det faktisk er HELT trygt å være deg selv. Opplæring er en læringsprosess, som du må lære å stole på deg selv helt igjen og å re-etablere trygghet som en base for deg selv.
  4. Utfordre deg selv, sakte men sikkert i det å stå opp for deg selv, vern om grensene dine og energien din. Start smått og øk på.
  5. Finn din jordende praksis; meditasjon, mindfullness, jording med bare føtter, kulde-eksponering eller det som sender deg tilbake til kroppen din med en trygg og nærende følelse.
  6. Okay, det ble vist ett sjette punkt også. Lær deg å lytte mer til kroppen, hva kjennes riktig ut for deg?
The ideal you, Silje E Vassøy, trygghet

Trygghet anno 2021 i Norge

Selv om 2021 inneholder alt fra pandemi, frykt, politiske konflikter, rasisme, psykiske lidelser, mange som har det vondt på forskjellig vis. Og hvis alle i Norge (eller verden for den sak) blir la oss si 5% mer tryggere i oss selv. Ja da er blir det 5% mindre uro, konflikter, mobbing og dritt.

Vil du være med å øke denne prosessen med å skape mer trygghet hos folk og at de har tillit til seg selv og sine evner? Ja da deler du dette innlegget med så mange som du vil.
Jeg er overbevist om (som du sikker skjønner) at trygghet er en vital og essensiell del av oss mennesker og at når vi holder oss selv tilbake fra vårt opprinnelig og ekte uttrykk at det er da sykdom, lidelser og annet grums dukker opp.

Sjekk ut podcasten min Livsrommet med Silje for enda mer næring til din økende trygghets-følelse ❤

Leave a Reply

%d bloggers like this: