Silje E Vassøy, coach, grøt til glede og mett mage

Lun og glad grøt til nesten alle anledninger

Spises med skje fra en skål = Comfort food

Grøt er digg, anvendelig, enkelt og byr på en følelse av komfort i en skål. Nylig laget jeg meg en god grøt, inspirert av divers paleo grøt oppskrifter. Bare en tanke grovere, litt sånn så havregrøt. Jeg delte bilde på SoMe.
Mange spurte om oppskrift og her kommer den.

Perfekt å lage litt større porsjon for å kjøle ned og spare resten som du ikke spiste med en gang.. Varmes fint opp på lav varme innen 4-5 dager.

Denne grøten er total nydelig både på kalde høstmorgener, helst med knitrende fyr i peisen. Som barselmat ( slik som min gode vennine Gunnhild) ønsker eller til kveldsmat etter en frisk og kald tur i solnedgangen.

Oppskrift på Silje sin favoritt grøt

1 liter kokosmelk/ mandel eller vanlig melk
1-2 ss med klarnet smør/ smør
ca 1 dl kokosmasse
ca 1,5-2 dl Sesammel
ca 1 dl Kokosmel
1-3 ts Johannesbrødkjerne mel eller fiberhusk
2 eggeplommer
3 ss kollagen ( kan sløyfes om du ikke har)
salt
søtt (stevia)
Bitte litt malt vanilje
2 ts sitronsaft (viktig om du bruker kokosmelk)

Hvordan lage grøt:

Siden jeg lagte denne på slump og tok oppskriften sånn halveis etter en skarp hukommelse, så betyr det ikke at jeg lar være å gi deg fremgangsmetode..

Men husk å smak deg til og juster på konsistens og smak om det trengs.

Du trenger:

Mellomstor gryte, tresleiv, alle ingrediensene, en komfyr og helst harmoniske barnelyder i bakgrunnen. ( dog ikke alltid like realistisk)

  1. I gryta har du smør og melk. La smøret smelte.
  2. Ha oppi alt det tørre uten johannesbrødkjerne mel / fiberhusk.
  3. Kok forsiktig opp, smak til sitronsaft og eventuellt mer søtt/salt
  4. Ha oppi litt og litt av tykningsmiddelet du har for hånd.
  5. Når du har fått en god og tykk grøtete konsistens, så rører du kjapt inn eggeplommene ..
  6. Smak til en siste gang, nam nam
  7. Voila!

Server grøten med:

Serveres enten med smørøye, kanel og ett dryss sukrin/sukker. Men eplemos er også helt magisk digg, spesiellt hjemmekokt. Eller rørte bær / hakkete nøtter. Mulighetene er uendelige. prøv deg frem til din favoritt topping. Rør inn en skje med kakao i skålen og du har sjokolade-grøt.

Post gjerne bilde på le`gram ( instagram) og tagg meg på @siljeevassoy med din favoritt snadder topping oppå digg og veldig næringsrik grøt.

For enda mer inspirasjon for fantastiske toppings til din grøt, sjekk ut denne siden her.
Og alle mine andre oppskrifter er her. Nammenam nam..

  • Silje E Vassøy, coach, grøt til glede og mett mage
  • Silje E Vassøy, coach, grøt til glede og mett mage

Leave a Reply