fbpx

Hva velger du?
Middag eller dessert for resten av livet?

tapasbuffet til bryllup

Om jeg måtte velge digg middager eller søte desserter for resten av livet, til hvert måltid, kun basert på smakspreferanse. Så hadde det uten tvil blitt det første. Jeg spiser gladelig middagsmat til frokost, lunsj og middag jeg. Jeg har definitivt “a sweet tooth” men den er veldig nedtonet og balansert sammen syrlighet, mine favorittdesserter er dem hvor man gjerne har en friskhet og syrlighet og ingen overdøvende sukker-sødme. Sitronkrem (?) eller lemoncurd er en av mine favoritter.

 

Kjeksenefrokostkjekt med grønnsaker i

Men uansett, denne morgenen jeg laga disse, så fikk faktisk jeg lyst på noe litt søtt. Egentlig ganske uvanlig til meg å være. Men jeg ville hvertfall proppe dem fulle av både næring, fett og endel protein. Så disse kjeksene vel egentlig både paleo og keto. Kan gjøres enda mer ketogent ved å utelukke sjokoladen.

De har to typer grønnsaker i seg som jeg ikke tror du klarer å kjenne i ferdig bakt kjeks, jentene mine prøvde å gjette seg til det ( det gjør vi ofte når det er skjulte ingredienser) og de klarte det ikke. Kjeksene er sprø utenpå og myke “cheewy” inni <3

 

 

 

Oppskriften på kjeks ( med grønnsaker i, what???)

Man putter alt det våte og grønnsakene i blenderen først, for å så blande inn alt det tørre. La det stå i ca 5 min før du bruker to spiseskjeer og plasserer klatter på ett bakebrett. Stekes på 175 grader i ca 8-12 min. Følg med, når de er faste med brun kant og litt fjærende når du trykker lett på de, da er de ferdig.

37270006_10156288955901047_1380111307331600384_n

Det som skal i blenderen er:
– 2 egg, helst fra lykkelige økologiske høner <3
– 3 toppete spiseskjeer med kald kokosolje ( kan erstattes med ghee)
– 4 ss peanøttsmør 
– 1 liten squash, skrellet, og kuttet i bitte små terninger
– 1 avokado
– du trenger muligens også opptil 2 ss vann for å få knivbladet til å få med alt og kjøre alt til en lysegrønnish blanding. 

Hell blandingen oppi en stor blandebolle og oppi her tilsetter du:
– 2 cups/ 4,5 dl blanding av sesam og koksmel ( ca 50/50)
– 2 ss Kollagen Bærekraftig kollagen fra Naturligliv.no er bare helt super <3
– 4 ss bone broth protein med sjokolade
– 1 ts baking soda
– ca 2 ss fiberhusk
– litt salt ( alltid bitte litt salt, den beste smaksforsterkeren)
– søtning til det passer din gane, kjeksene blir litt mindre søte etter de er stekt. Jeg brukte stevia
– ca 1-2 dl hakkete nøtter ( jeg valgte valnøtter)
– 8 små ruter med green&black  80% sjokolade, hakket ganske så smått
– ca 1 dl med sjokolade sun crisp

Nytes lune, men funker helt supert kalde rett ut fra kjøleskapet og.

1 Comment on “Nydelige frokostkjeks med en tvist

  1. Pingback: Mine tips til næringsrike matbokser – The ideal you

Leave a Reply

%d bloggers like this: