Planlegge for en høst uten stress

Kan man bruke en liten del av sommeren for å forberede høsten?joshua-newton-146015

Ja selvfølgelig kan man bare nyte fra soloppgang til solnedgang og bare være i nuet. Men i blant bikiniskille, aftersun, grilling, bading og sightseeing. Så kan det være lurt å tenke litt på overgangen som kommer, enten man liker tanken på det eller ei.

Ja takk, begge deler, helt seriøst. 

Men hvordan gjør man det?
Dessverre så varer ikke ferien evig. Med mindre man har vunnet i lotto.

Starten av både ett nytt barnehageår og skoleår. Og for min del så kommende høst har jeg to fantastiske skolejenter og minste-gullet som skal opp i stor avdeling.  Eller kanskje du selv skal tilbake til skolebenken? med eller uten barn. Uansett så er det en endring fra å ha fri/ferie.

ben-white-197668
Ny hverdag for en stor andel i familien vår.
Begge vi voksne fortsetter i jobbene våre, jeg går bitte litt ned i stilling en periode for å kunne være tilstede både før og etter skolen.

Som nevnt i tidligere innlegg så er vi veldig TIO ( Tilknytnings-omsorg) / TCC ( the contiuum concept) basert i vårs måte å ha familielivet vårt på.

Jeg kommer til å ha en serie av innlegg om dette temaet, for jeg har tidligere kjent på en angst liknende følelse når hverdagen nærmer seg og det føles overveldende. Denne følelsen hadde jeg ihvertfall etter de to første permisjonene.  Og jeg vet med sikkerhet at jeg er ikke den eneste i verden som har kjent på slike følelser.

Så jeg ønsker at du som tenker at høsten med sine hverdager og rutiner kommer til å bli stressende, kanskje litt overveldende om å lese dette innlegget om stressfri hverdag aller først.

Så skal du vite at det kommer mer, mye mer <3

tyler-nix-525389-unsplash
Og uansett hva du selv tenker, den gnagende dårlige samvittigheten som avogtil gir deg ett stikk, tidsklemma som klemmer ekstra hardt til. Du er den beste Moren/Faren til ditt/dine barn. Og alle gjør så godt de kan, ut i fra hvilke forutsetninger de har.

<3 Silje <3

Leave a Reply