Det er jo jammen herlig å slå flere fluer i en smekk, hva? Hvertfall når det kommer til godis som smaker skikkelig digg, som er godt for tarmen med masse gelatin og collagen, og samtidig er proppet med masse anti-inflammatoriske/betennelsesdempende godsaker.
Idag har jeg har hatt helsesnappen, veldig gøy <3
Og jeg og minsta har laga disse gule og utrolig gode gelegodisene. Og her er oppskrifta slik at du kan lage det til/i påsken.
Alt er økologisk og det jeg brukte var:
En stor bit gurkemeie ( se bilde ovenfor) i små biter
(Lurt å bruke hansker pga gulfargen)
En passe bit ingefær ( se bilde ovenfor) skrellet og skjært i små biter
1 klementin ( kun fruktkjøttet)
1 sitron fruktkjøtt og zest
1 dl appelsinjuice
1 dl sitronsaft
Dette kjøres til mest mulig smooth masse i blenderen.
I en gryte tar du 1 dl ghee/kokosolje og 4 dl appelsinjuice, kok opp og pisk inn
7 ss gelatin og 7 ss collagen. Avkjøl til fingervarmt.
Så blandes de to blandingene godt, smak til med litt stevia og helles over i små morsomme former eller en stor der du skjæres i kuber etter den har kjølnet.
Alt ble spist innen få timer etter at de var ferdige. Og smaken var en utrolig digg blanding av frisk syrlighet og deilig sødme, med litt sting fra ingefæren. Og ett hint av gurkemeie.
Håper det smaker <3
Silje
Hva er Zest hvor kjøper man det,hva er det godt for??
Hei, sitronzest er kun det gule av sitronskallet. Gir ekstra smak og sansynligvis litt ekstra næring 🙂
Pingback: Mitt påskeegg er fyllt med + oppskrift på gule påskekjeks