Vårlig gulrotkraut

29546896_10156023207241047_589466945_n

Når vårsola treffer meg så får jeg enda mer lyst på friske spenstige smaker og denne krauten faller virkelig inn i den kategorien. Og noen smaker passer så fantastisk bra sammen at resultatet bare må bli intet mindre enn pur magi ❤

Slik er det hvertfall med ingefær og hvitløk sammen med gulrot.
Det er liksom digg uansett ❤

29547238_10156023203716047_1878585168_dddn

For to dager siden satte jeg denne batchen med gulrotkraut, altså melkesyregjærede gulrøtter. Det er ingen melk i, men det er typen bakterier som er representert i navnet.

Disse probiotiske godsakene er gull for tarmen og det er lurt å hvertfall spise noe fermentert hver dag. Aller helst til hvert måltid. ( Men mindre du har en stor histamin-utfording, da lyder pipa en helt annen lyd, for ved fermentering så økes ofte histamin nivåene)

Vårlig gulrotkraut
Jeg brukte til 1 1,4L glasskrukke fra Ikea og nesten ett helt 0,5L glasskrukke fra Ikea:

ca 1,8-2 kg økologiske gulrøtter, skrellt og raspet grovt
6 fedd med økologisk hvitløk, rens og finhakk
1 halv stor bit (ca 1,5cmx3cm) bit ingefær, denne også økologisk 🙂 Skrell og finhakk smått
ca 1-1,5 matskje ( mellom teskje og spiseskje) med uraffinert havsalt

Alt dette has oppi en bolle og knas til du merker at gulrøttene begynner å slippe væske. 
Kan være lurt å ha på engangshanske for man blir virkelig oransje. Ser ut som en veldig dårlig fake tan 😉

Putt det oppi glass og press ned så mye at væsken er over gulrøttene og det. gjerne ha en stein eller ett kål-blad slik at det forblir under væska. 

Jeg sjekker ( dvs smaker) ca hver dag frem til det er ferdig. og vanligvis er det 4-5 dager på denne type ferment. Men det avhenger av temperatur, +++. Så det er best å prøve seg frem. 

Jeg smakte nettopp og det er godt på vei, men jeg gleder meg skikkelig til om ca to dager 🙂

29546889_10156023203721047_749012748_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s