Gelatin har superkrefter for helsen din
Tenk at det går an å kombinere noe som smaker utrolig digg med noe som også er helsebringende og styrkende for tarmen (og dermed resten av kroppen).

Gurkemeie inneholder Curcumin som har betennelsesdempende egenskaper. Og kombinerer man gurkemeie med ett godt dryss pepper, så øker bio-tilgjengeligheten med veldig mange ganger. Det vil si at perine i pepperen låser opp og da klarer kroppen å nyttegjør veldig mye mer av det gode som er i gurkemeie (Curcumin).
Powerhouse effekten sammen med gelatin
Kombinasjonen av gurkemeie, pepper, C vitamin og alle de gode aminosyrene i gelatin er potente godsaker som vil gjøre godt for helsen din.
Oppskrift på gule krutttønnegodis:
Skaler gjerne ned. jeg laga masse for å ha ei stund.
7,5 dl kokosmelk
1.5 dl sitronsaft (helst økologisk, ferskpresset)
ca 1,5 toppet ss med malt gurkemeie
to kvern med pepper fra manuell kvern (tilsvarer kanskje 0,5 ts)
Stevia pulver til å søte med, etter smak
10 ss gelatin, jeg brukte denne
4 teskjeer med askorbinsyre ( C vitamin), jeg bruker denne
1 ss kokosolje
2 ss smør
- Varm kokosmelk, sitronsaft, gurkemeie og pepper opp til litt mer enn fingervarmt.
- Pisk inn gelatinen.
- Smak til med stevia/søtning
- Ha oppi kokosolje og smøret. Rør godt.
- Avkjøl det litt før du pisker inn C vitamin pulveret.
- Er det ujevnheter eller klumper, så er det bare å kjøre en runde med stavmikseren.
- Hell massen enten i former eller i ei form som du senere skjærer i biter.
- Sett kaldt.
- Det stivner på ca 4-6 timer.
Hovedregelen er 1 ss gelatin til 1 dl væske for å få stiv nok gele til gelegodis.
Og for gele myk nok til pudding så holder det med 1 ts gelatin til 1 dl væske 🙂

Og når jeg først gikk i gang med slik morro på kjøkkenet så var det bare å lage flere smaker.
Lakris gelatin kuber
Den brune er Lakris, her i huset elsker alle alt med lakris, så det var jo en selvfølge at jeg laga lakris gelegodis også.

Oppskrift på Lakris gelegodis
10 dl kokosmelk
Stevia/søtning etter smak
Ca 2 ss Lakrisrotpulver, jeg bruker denne
ca 3 ss Rålakrispulver, jeg bruker denne
1 ss kokosolje
2 ss smør
10 ss gelatin, jeg bruker denne
Samme fremgangsmetode som den gule, bare du trenger ikke å vente med den har kjølt seg ned og ha oppi C vitamin pulver.

Potensialet i å bruke det du har allerede stående

Sjekk hva du har allerede som du kan lage gelegodis med. Jeg hadde stående en sprettet grapefrukt juice i kjøleskapet, så den siste gelegodisen ble jo med denne i.
Oransje/rosa gelegodis med Juice
6 dl juice/saft/fruktpure/te
2,5 dl kokosmelk
søtning etter smak
1 ss kokosolje
2 ss smør
9 ss gelatin
Samme fremgangsmetode som de foregående 🙂

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.
Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com
Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!
Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.
Varm klem fra meg
Kilder:
https://wellnessmama.com/7419/gelatin-uses/
https://draxe.com/
https://chriskresser.com/5-reasons-why-even-vegetarians-need-gelatin/
http://www.grassfedgirl.com/top-20-health-benefits-of-gelatin-helps-prevent-arthritis-cellulite-stretch-marks-wrinkles-brittle-bones-and-more/
Pingback: Mitt påskeegg er fyllt med + oppskrift på gule påskekjeks