fbpx

Og det utsagnet kommer fra en tidligere blåfrossen frysepinne som hatet kulde (meg)

snømann

Kuldens forkjemper, Wim Hof

Jeg har jo tidligere nevnt en mann med navn Wim Hof i flere andre innlegg; blant annet dette.  og på hans side WimHofMethod så er det også masse informasjon.

Jeg vil i hovedsak fortelle om min erfaring. Jeg har jo tidligere hørt om at folk som tar masse kaldt vann i ansiktet om morgenen og har gjort det selv fra en tid til annen. Men ikke noe mer. Ikke noe systematisk.  Så hørte jeg jo denne podcasten med Wim Hof og ble veldig nysgjerrig. Til nå har jeg tatt det kaldeste vann springen min kan lage i ansiktet mitt hver morgen. og Oh my! det er jo så digg. Og innimellom så har jeg avsluttet min vanlige dusj med å skru temperaturen på det laveste og stå i dusjen så lenge jeg føler er ok.

dusj

Forskjellen og utvikling over tid i forhold til kulde

Før avsluttet jeg dusjer med kaldt vann, deretter dusjet jeg i kun kaldt vann. Og de siste 2 årene har jeg faktisk oppgradert denne kulde praksisen til å bade i sjøen året rundt. Tilogmed i slush-vann i minus grader en vintersdag. Følelsen etterpå er ubetalelig. Absolutt hele kroppen sitrer og man kan bokstavelig talt føle energien blir produsert i mitokondriene i hver eneste celle i kroppen. Og kroppen vibrerer av million vis av små lynnedslag. Helt vill og deilig følelse.  Og når jeg har kommet meg opp av havet og tørker, mens jeg nyter den helt elleville deilige følelsen i kroppen. Så tenker jeg at denne handlingen av selvkjærlighet er gratis, så enkelt og sååå fantastisk.

Det som blant annet skjer at de små blodårene, kapillær blodårene får “røynet” seg med slik kulde eksponering, som blant annet vil gi deg ett mer robust immunforsvar og en generelt mer motstandsdyktig kropp. Bonusen kan og være at man kan gå ned i vekt og at en lav forbrenning kan balansere seg.  

 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading
 • The Ideal you, Silje Vassøy, kulde, helårsbading

Pr 08/2023 så har jeg allerede hjulpet godt over 140 damer med å virkelige oppgradere både helsen, livet og forholdet til seg selv. Les gjerne mer om de andre coachingtjenestene jeg tilbyr her.

Ps. Hvis dette resonnerte med deg og du digget det du leste!
Del det gjerne på facebook, slik at flere av dine nære og kjære kan få nytte av det
eller send det rett til en vennine som trenger å lese akkurat dette.

Bli gjerne med på årets mest nærende og varige kurs for damer som deg, som har ønsker å spille mer på lag med kropp og hormoner! (Hør hva Maria sier om Stress & Syklus kurset i hennes liv)

4 Comments on “Fra hat til kjærlighet til kulde

 1. Pingback: Betent ledd, hvorfor ? Del 2 – The ideal you

 2. Pingback: 80 % bedre på 2 måneder – The ideal you

 3. Pingback: The microbiome diet fase 1 – The ideal you

 4. Pingback: Trening for energi

Leave a Reply

%d