fbpx

Melkefri melkesjokolade is med lakris

Melkefri melke sjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Sjokolade is som magen smiler av

Denne isen ble til med en såkalt “tilfeldighet”. For å være helt ærlig så er det lenge siden jeg faktisk trodde det var tilfeldigheter. Men jeg sto med en boks av denne i hånden og hadde lyst på is. Nettopp hadde jeg smeltet sjokolade i vannbad for å dyppe andre is i. Tankerekken ble fullført og hjernen min sa formelig: DING DING DING!

Jeg ville lage en lys sjokolade is som var kremet med et hint av lakris. Lakris og sjokolade er jo bestevenner. så yum yum. Og disse isene er latterlig enkle å lage. Så din lave investering i forhold til den store og smakfulle avkastning, er akkurat der vi liker den best.

Du trenger dette for å lage ca 12-14 ispinner med sjokolade og lakris

Sjokolade is, Melkefri melkesjokolade is med lakris, The Ideal you, Silje Vassøy

Gjør så her:

  1. Smelt sjokolade på lav varme/vannbad
  2. Spe sjokoladen med kokosmelken med små mengder om gangen, pisk godt.
  3. Pisk inn resterende ingredienser og pass på at det er homogent
  4. Fyll opp i isformer + pinner.
  5. Frys i minimum 6 timer
  6. Nyyyyt
  7. Når isene er ferdig frosne, så tar jeg alle ut og har de i en stor boks i frysen. De rekker ikke å tørke ut her hvertfall. Alle 4 jentene her digger hjemmelaga is.

Hjemmelaga is VS butikk kjøpt is

Jeg elsker is, hvertfall is som både smaker digg og gjør godt for kroppen. Når du lager is hjemme så har du full kontroll på hva som er i. Mange is kjøpt på butikken har så mange rare ingredienser på ei så veldig lang liste, at man undrer på hva man egentlig putter i kroppen når man spiser denne isen. Siste årene har jeg kjøpt butikkis i Norge kanskje 2 ganger. PÅ ferie i danmark har jeg kjøpt økologisk is fra Hansen is flere ganger, veldig ren og med fine ingredienser.

Du kan putte i din hjemmelaga is; frukt, grønnsaker, bær, ferske urter, tørka og malte urter. juice, fløte, te, melk, nøtter, sjokolade, proteinpulver med god smak, ribose, gode saker for tarmen, ekstra fettsyrer i form av mct, kokosolje, ghee, stevia eller annen søtning,

The Ideal you. Ikke slite deg ut. 1 time til hormonell balanse

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.

Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com

Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!

Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.

Varm klem fra meg

Leave a Reply

%d bloggers like this: