Hvorfor spise ulikt gjennom syklusen?

Jeg synes det er så fantastisk å spise måltider hver dag som vil på sikt bedre den hormonelle balansen. For det har seg jo slik at når hormonene vårs er mest mulig i balanse, så vi har også det best mulig. Og den kvinnelige biologien trenger ulikt i løpet av syklusens 4 ulike faser. Derfor er det slik at det er noen matvarer som er veldig lure å spise i en/flere av fasene.
Alle familiens fem medlemmer slukte denne ned på høykant. Denne oppskriften vil jeg tro er nok til 8 personer. Så halver den gjerne.

Oppskrift:
2 ss ghee/olje til å steike i
2 løk
1 stor søtpotet
3 gulrøtter
1-2 persillerot
3-4 fedd hvitløk
1 ss spisskummen
1 ss gurkemeie
1 ss malt ingefær
1/4 ts cayenne pepper
1 ss kanel
1 boks kikerter
3 dl kraft eller 4 ss med kraftpulver fra Ur kraftmat
800g karbonade/kjøttdeig (gjerne økologisk)
2-3 bokser hakka tomater

- Kutt opp alle grønnsakene i små biter, søtpoteten i litt større biter.
- Varm gheen i ei stor gryte, ha oppi løken og varm den på medium varme til den blir gjennomsiktig.
- Rør inn grønnsakene, krydderne, saltet og hvitløken.
- Ha oppi kikerter, kjøttdeig, kraft og de hakkede tomatene.
- La det putre i ca 15 min.
- Dekk bordet, tenn gjerne et lys og nyt. Smaker aller best sammen med andre ❤
Husk å sjekk opp de resterende oppskriftene på oversikten (aka kokeboken min)
Stor klem fra meg