fbpx

Spis for syklus: Luteal marokkansk gryterett

Hvorfor spise ulikt gjennom syklusen?

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift

Jeg synes det er så fantastisk å spise måltider hver dag som vil på sikt bedre den hormonelle balansen. For det har seg jo slik at når hormonene vårs er mest mulig i balanse, så vi har også det best mulig. Og den kvinnelige biologien trenger ulikt i løpet av syklusens 4 ulike faser. Derfor er det slik at det er noen matvarer som er veldig lure å spise i en/flere av fasene.

Alle familiens fem medlemmer slukte denne ned på høykant. Denne oppskriften vil jeg tro er nok til 8 personer. Så halver den gjerne.

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift

Oppskrift:

2 ss ghee/olje til å steike i
2 løk
1 stor søtpotet
3 gulrøtter
1-2 persillerot
3-4 fedd hvitløk
1 ss spisskummen
1 ss gurkemeie
1 ss malt ingefær
1/4 ts cayenne pepper
1 ss kanel
1 boks kikerter
3 dl kraft eller 4 ss med kraftpulver fra Ur kraftmat
800g karbonade/kjøttdeig (gjerne økologisk)
2-3 bokser hakka tomater

The Ideal you, Silje E Vassøy, Spis for syklus. luteal oppskrift
  1. Kutt opp alle grønnsakene i små biter, søtpoteten i litt større biter.
  2. Varm gheen i ei stor gryte, ha oppi løken og varm den på medium varme til den blir gjennomsiktig.
  3. Rør inn grønnsakene, krydderne, saltet og hvitløken.
  4. Ha oppi kikerter, kjøttdeig, kraft og de hakkede tomatene.
  5. La det putre i ca 15 min.
  6. Dekk bordet, tenn gjerne et lys og nyt. Smaker aller best sammen med andre ❤

Husk å sjekk opp de resterende oppskriftene på oversikten (aka kokeboken min)

Stor klem fra meg

Leave a Reply

%d bloggers like this: