
Selv om du ikke tåler melk og lengter etter silkemyk, kremete fløteis som smelter på tunga. Eller vil begrense melk/fløte for en annen grunn. Uansett hva din grunn for å savne melkefri fløteis, så er denne oppskriften her til deg. Den er så god at flere har ikke lagt merke til at det faktisk ikke er fløte i denne “fløte”isen.
Fløteis som i “gamle dager”

Flere som har smakt denne isen, mener den smaker som gammeldags kroneis med nøtter og sjokolade. For å være helt ærlig, så har jeg aldri vært så sugen på kroneis. Så jeg må nesten bare stole på uttalelsene på mine heldige prøvekaniner. Jentene våre, mannen min Oddvar og mine foreldre ( Siv & Rune) er unisont enige om at det er den beste isen de har smakt. Så jeg krysser fingrene for at du og er enig.
Melkefri og du slipper å velge bort kremete fløteis
Ja du kan få begge deler. Du trenger ikke å velge enten melkefri is eller slik magisk slikke-resten kremete “fløte”is. Du kan få begge deler. Melkefri “fløte”is.

Bolle-slikkende + isbart oppskrift på melkefri fløteis
Du trenger:
Kjøkkenmaskin med ballongvisp ( jeg har en fancy kenwood)
En stor bolle + en liten bolle
slikkepott ( Denne er ett definitivt must 😋)
Jernpanne
Tallerken/skjærefjøl
Skarp kniv
Ingredienser:
Del gjerne på 2 eller 3 om du vil lage mindre porsjon, men jeg må advare deg; det kan være du angrer 😉.
0,9 L Gryr ( 3 pakker)
20 eggeplommer ( Jeg foretrekker økologiske egg)
8 ss kokossukker ( også økologisk)
0,5 ts sort vaniljepulver
2 ss Baobab ( Kan sløyfes, men gir såå god karamellaktig smak og enda mer kremete konsistens)
1/6 ts havssalt
Fyll:
Denne oppskriften er med deilig mørk sjokolade og valnøtter. Men du kan bruke alt du vil.
Det neste jeg skal teste er gul mango is med swirl og da vil jeg oppdatere dette innlegget.

Slik lager du melkefri fløteis:
- Knekk eggene i en bolle, ta kun eggeplommene i bollene som tilhører kjøkkenmaskinen
Eggehvittene bruker jeg ALLTID til disse. - Pisk eggeplommene sammen med kokossukker til det er skikkelig fluffy og digg. Ha oppi salt, Baobab og vaniljepulver.
- Bruk slikkepotten til å ta eggedosisen over i annen bolle.
- Hell oppi 3 stk Gryr og pisk til jevne og litt stive topper.
- Koble ifra kjøkkenmaskinen og med en lav øse blander du eggedosisen, litt og litt inn i den piskede Gryr. Uten å slå ut lufta av den fluffy gryren.
- Lag fyllet, eksempelvis ristede valnøtter og sjokolade. Eller eksperimenter med noe du tenker er superdigg.
- Ha i former og frys. Omrøring er ikke nødvendig. tjohei!

Fyll til melkefri fløteis: Ristede valnøtter og sjokolade
I en jernpanne varmer du 200g valnøtter, til de er litt gylne, varme og lukter godt. Rør inn 2 ss kokossukker. Legg valnøttene til avkjøling og skjær sjokoladen i små biter. Vendes inn i is massen når valnøttene er blitt kalde nok.

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.
Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com
Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!
Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.
Varm klem fra meg
Hvordan er tilsetningsstoffene og rapsolja i gryr?
Sikkert ikke optimal. Ikke noe helsekost. Men innimellom tenker jeg det går helt fint 😋👍
Bedre enn å bruke fløte? Eller et godt alternativ? 🙂
Hvis man tåler fløte, så er det jo fint. Men mange rundtom som ikke tåler/ vil ha. Så da er dette ett veldig digg alternativ. 🤩👑