Så gode at du kommer til å innse at det er ikke lurt å lage de for ofte
Kan snickers bli sunn? Når denne oppskriften ble laget (med en tilfeldighet for flere år siden), så husker jeg at jeg tenkte det var flaks at det var noen igjen til å servere i selskap, som de egentlig var tenkt til. For jammen var det en innertier på første forsøk.
Hver gang jeg lager disse (som ikke er for ofte, ref tittelen opp forbi her), så tenker jeg hvor lette de faktisk er å lage. Og så smaker de mye bedre enn slik jeg husker butikk kjøpt snickers.


Sunn snickers – oppskrift
Nok til ca 15 små snickers

Nougat:
6 dl mandler/peanøtter
4 ss fibersirup
litt salt, kanskje 1/8 ts
3 veldig store ss med crunchy peanøtt smør
4 dadler eller 2 ss sirup
Miks alt i kjøkkenmaskin med S knivblad, skal klebre seg sammen når du klemmer ned.
Klem det hardt ned i en form (ca 18x24cm) med bakepapir i bunn.
Sett det i frysen mens du lager karamellen.
Karamellen:
6 store ss peanøttsmør
2 ss Sukrin gold eller annen ønsket søtning
6 ss fibersirup
2-3 ss vann ( etter konsistens, skal være smørbar)
Litt salt
ca 1-2 dl peanøtter
Lag karamellen i samme kjøkkenmaskin, la den kjøres til konsistensen er myk, jevn og smørbar.
Bre karamellen over nougatlaget og ha peanøttene jevnt over hele. Frys i noen timer.
Skjær opp i passe rektangler, for ekstra bra og enkel sjokolade dypping, legg de skårne bitene tilbake i frysen en god stund før du smelter sjokolade og dypper.
Sjokoladetrekk:
Jeg smeltet mørk øko sjokolade, brukte ca 3 plater a 100g.
Vend de kalde peanøtt-karamell rektanglene om i sjokoladen og strø over noen peanøtter.
Sett de til kjøling og se hvor lang/liten tid det tar før du går bort å smaker litt.
NYT! Disse er enormt gode sammen med en kopp kaffe (decaf eller vanlig).

Hei, før du stikker fra denne siden her.
Sørg for å sjekk ut hele den deilige oppskrifts samlingen min her.
Kanskje du kan bokmerke den, så har du alltid lett tilgjengelig til neste gang du er på jakt etter noe sunt og digg å lage. Jevnlig vil jeg legge ut nye oppskrifter og har du ett ønske om en oppskrift, så send inn ditt ønske på siljevaase@gmail.com
Gjerne tagg meg @siljeevassoy på instagram om du dele at du har laget noe fra min blogg. Jeg blir såå glad av å se du bruker oppskriftene mine!
Jeg elsker å spise råvarebasert, glutenfritt, mest mulig i sesong, kortreist og økologisk. Og har erfart at det har gitt meg bedre helse.
Varm klem fra meg