fbpx

thumbnail_large (1)

Fiffig tittel, sant?
Egentlig så vet nok mange svaret på dette.

Hva drømmer du om?

Hva tenner “den indre flamme” i deg?

Hva er det du virkelig brenner for?

Hva om? 

ian-schneider-108618-unsplash

Det nærmer seg den tiden på året, hvor mange tenker masse på hva de har lyst å oppnå det neste året. Og erfaringsmessig så velger folk veldig mye forskjellig i sitt/sine nyttårsforsett. Det kan være alt fra familieforøkelse, ny jobb, slutte å røyke, starte ett nytt og bedre liv. Kanskje du har planer om å rydde ut huset i ekte KonMari stil.

thumbnail_large (3)

Har du satt deg nyttårsforsetter før?

Hvorfor valgte du akkurat det nyttårsforsettet? 

Har du klart å gjennomføre de?

Hvordan klarte du det?

Jeg skal fortelle hva du skal gjøre for å ikke oppnå de resultatene du drømmer om

 

Du skal/kan fortelle om planen/drømmen/nyttårsforsettet ditt.

Gjerne til flere personer, men du skal ikke skrive noe ned. Du skal ikke formulere det positivt, du skal hvertfall ikke sette målet opp systematisk i eksempelvis ett SMART mål. (Har forøvrigs skrevet litt om smartmål i denne bloggposten ). Du skal heller ikke se målet for deg som en film, du skal ikke kjenne på kroppen hvordan det føltes å ha oppnådd målet ditt, ei heller høre for deg lydene som det å ha oppnådd målet ditt høres ut. Ikke hvordan det smaker eller kanskje dufter heller.

Du skal heller ikke tenke på hvordan det passer inn med familie og nære & kjære når du oppnår målet ditt. Og heller ikke hva slags positive ringvirkninger det vil medføre for alle i livet ditt når du når målet ditt.

Du skal heller ikke bruke allerede opplevde fantastiske gode følelser som ankrings-punkt for å oppnå målet ditt. Og du må heller omgi deg med personer som tar energi ifra deg, istedenfor å bidra til mer energi for alle parter.

Og underveis, kanskje i februar. Når du klarer å holde sånn halvveis tritt med fokuset ditt, så saboterer du for deg selv. Fordi du kjenner på følelser av at du ikke fortjener å nå målet. Eller du blir distrahert og mister fokuset helt.

Du skjønner hvor jeg vil hen?

the-journal-garden-vera-bitterer-682529-unsplash

Jeg digger konseptet med nytt år, nye blanke år. Og selvfølgelig nye mål.

Det kommer alltid ett men.

Men hvordan lager man seg skikkelig solide og gode mål?

Hvilke virkemidler kan man bruke for å virkelig forsterke og forsegle “pakten” med seg selv? 

Slik at man virkelig gjør fremskritt i den retningen man drømmer om. 

For det er jo det handler om, sant? 

Og om man låser seg helt bastant fast i ett mål, så kan det være uheldig det og. Fleksibilitet er ett definitivt fortrinn. Så når målet er skrevet ned og formulert på den riktig måten.

Litt avhengig av tidsperspektivet, så kan det være lurt å ta ett skritt tilbake kanskje 1 gang i måneden for å sjekke om målet er fremdeles så riktig som du ønsker det skal være. Og om behovet er det re-evaluere og omformulere målet.

Noen som har lyst å vite enda mer om målsetting og hvordan oppnå de målene du setter deg?

Adventsklem fra meg <3

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: