fbpx

Slikk tallerkenen: delfiakake, en juleklassiker

Minner om barndommens julefeiring og delfiakake

Sjelden har jeg fått så mange meldinger med spørsmål om oppskrift på, som denne.
Jeg er vokst opp med min mors Siv vilt digge delfia kake. Fløyelsmyk, kremet og bare helt herlig.
Ettersom årene har gått, så dog min preferanse på hvilket fyll jeg putter inni og hvilken mørkhetsgrad jeg foretekker i min delfiakake.

Jeg har spist delfiakake i hvertfall 30 år ( ikke hver dag)

Som du skjønner så har mye endret seg på 30 år, både hvor mørk sjokoladen er og hva jeg fyller denne tallerkenen slikkende godbiten med. Jeg har brukt økologisk 85% mørk sjokolade fra vivani, men du står helt fritt til å bruke akkurat den sjokoladen du vil. Denne oppskriften er inspirert av Gry Hammer sin.

Økologiske nytelser smaker enda bedre med god samvittighet ( også delfiakake)

Når jeg vil nyte noe, både spiselig og flytende. Så foretrekker jeg økologisk der det lar seg gjøre. Eksempel er å ha ribbe av økologisk gris på julaften kontra en masseprodusert konvensjonellt oppdrettsgris. Når etikken er på plass, sammen med at naturens og dyrenes verdier ivaretas så smaker det så mye bedre. Er du enig?
Dessuten så stemmer vi alle med pengene vårs, hver enste dag. På hvilke butikker/merker stemmer du?

Yes, nå kommer oppskriften på sunnere delfiakake, hold klar vispen!

The ideal you, delfiakake

Til ei standard brødform størrelse
– 300 g valgfri sjokolade ( jeg brukte 85% vivani og jeg syntes det var perfekt)
– 300g extra virgrin kokosolje ( Jeg har nå fra økoland)
– 10-12 dråper med stevia
– 1,5 ts med malt lakris ( Jeg har fra urtekram)
– ett lite dryss salt ( smak deg frem)
– 4 egg ( helst øko hehe)
– 50g sukrin melis
– Tørkede nøtter, goji, marsipan (fra funksjonell mat), fudge ++

Okay, kjære, gjør slik som dette: easy peasy

  1. Vei opp og ha oppi kokosoljen i en gryte på veldig lav varme
  2. ha oppi sjokoladen, drypp oppi stevia dråpene
  3. I mens alt smelter, så pisker du eggedosis av eggene og sukrin
  4. Pass på at sjoko-kokos blandingen ikke er for varm
  5. Bland sjoko-kokos blanding litt og litt inni eggedosisen.
  6. Den vil tykne, smak til med lakris, salt ( og eventuellt andre krydder om du vil)
  7. Legg lagvis i en kledd brødform, ( bakepapir eller plastfolie)
  8. Sett kaldt over natten og nyyyyyyyt.
  9. Små stykker er somregel nok, da denne er mektig .
    Og helt vilt god med kaffe fra Stavanger kaffebrenneri til.
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake
  • The ideal you, delfiakake

Og du, lager du denne, ta gjerne ett bilde, del på instagram og husk å tagg meg på @siljeevassoy. Jeg bare elsker å se alt det gode du lager, nammis.

Og sjekk gjerne opp alle de andre oppskriftene jeg har her..

Nyt advent og førjulen med lave skuldre. Du trenger ikke å lage 20 slag, ei heller 13 om du ikke absolutt vil. Du får lov av meg å kun lage dine 3 største favoritter..
Juleklem fra meg

1 Comment on “Slikk tallerkenen: delfiakake, en juleklassiker

  1. Pingback: Hvorfor ingen næring avogtil er den beste næringen -

Leave a Reply

%d bloggers like this: