fbpx

Jeg har skrevet flere innlegg om hvordan å mestre stress, fordi akkurat på dette aspektet i mitt liv har jeg gått en milevis lang vei.

Fra å være en “uptight” stressa Mor/dame som ble overveldet hver eneste søndagsmorgen; fordi det var så mye som måtte være gjort før jeg gikk å la meg. Fordi det skulle være klart til påfølgende uke.

Til ei særs avslappet og lugn Mor som elsker både søndager og mandager. Og fremdeles gjør endel på søndager, slik at uka blir best mulig. Forskjellen er at nå stresser jeg ikke med det.  Ja til lav hvilepuls, ja til lave skuldre i hverdagen, ja til å nyte øyeblikkene <3

Har du morgener som er desverre ikke så hyggelige som du skulle ha ønsket?
Jeg har hatt altfor mange av de. Og jeg har morgenene alene med 3 jenter og da er det virkelig fint å legge inn noen aksjer ( som man får utbytte av) på å gjøre morgenene så gode som mulig. Og det smitter kjapt over på både store og små. Klikk her om du har lyst på en pdf med mine 10 beste tips for fantastiske morgener uten stress, selv med barn. <3

Først skrev jeg denne lange avhandlingen her.  Spekket full av konkrete tips for å minske stress mengden i livet ditt.

tyler-nix-525389-unsplash

Så fant jeg ut av endel som hadde skjedd i kroppen og jeg skrev innlegget friskmeldt superkvinne? Tittelen ble til, ikke fordi jeg så på meg selv som en superkvinne (selv om vi er jo det, alle kvinner <3) men fordi at det er så innmari lett å gjøre for mye fordi man føler seg uovervinnelig. Man klarer alt, helt til man ikke klarer. Jeg strakk strikken for langt og fikk smellen i etterkant.
6

Og når alt hadde roet seg, bryllup <3 var overstått, ferien var nytt til de grader og jeg hadde landet ordentlig og jordet meg skikkelig ( blant annet med deilige eteriske oljer)
Så kjente jeg at kom ut av dvalen, bobla som var full av stress, må det, skal det, “skal bare” og en hel av “bør/burde”. Jada! Skrev dette innlegget i siste del av ferien min <3

36944552_10156270897231047_5632761501744889856_n

De rolige og avslappende følelsene jeg gikk rundt å følte for høsten og hverdagen som kom, de delte jeg dessverre ikke med for mange. Mange i min krets var veldig stressa og kjente formelig at både skuldre hever seg og nakken stivner til, bare de tenker på hverdagen med barnehage/skole/sfo/fritidsaktiviteter +++. Så da skrev jeg dette. Og ballen rullet videre i hjernen min, her må jeg finne ut av, konkretisere og skrive mer.

Del 1 av en hverdag uten unødvendig stress ble skrevet og noen dager senere ble del 2 ferdig og lagt ut.  Mulig det kommer del 3. Jeg tror det, om urter og adaptogener som har hjulpet meg med å støtte kroppen og roe ned stressresponsen.

Og jeg tror mye av grunnen for at jeg ikke opplever særlig med stress nå, er først og fremst fordi jeg addressert årsaken. Jeg har ikke dekket over symptomene, men gått til “root-cause”. Kroppen min kjennes vidunderlig harmonisk ut og det er vanvittig deilig med både fysisk og mentalt overskudd <3

Gjerne send melding/mail om det er noe du lurer på og som du tror at jeg kan svare på <3

Avslappet klem Silje <3

Leave a Reply

%d bloggers like this: