Oljemagi fra DoTerra

38143543_10156325381236047_5583752609182777344_n

Her kommer det samlet informasjon om alle de fantastiske oljene jeg har blitt så glad i <3

Det er jammen ikke uten grunn at de aller fleste starter sitt oljeeventyr med familiepakken. Komplett og gjennomtenkt satt sammen. For en helhetlig og naturlig tilnærmelse til det meste en familie kan trenge.

Samtlige i familiepakken blir brukt ofte her hos oss, noen hver dag. andre ukentlig.

Familiepakken består av dette:

Digestzen_300x300Digestzen / Zengest
Digestzen er støtter generellt en sunn fordøyelse. En god følgesvenn på reise eller når du er kvalm, har spist for mye eller generelt har utfordringer med fordøyelsen.
/Denne har jeg brukt endel når jeg har spist for mye eller feil.

On guardOnGuard_300x300
Denne unike blandingen er en herlig naturlig og trygg måte å beskytte seg på og hjelper deg med å opprettholde/støtte et sunt immunsystem. Den har en krydret, energigivende, oppløftende aroma.
/Denne bruker jeg når jeg føler at jeg brygger på noe, og forebyggende hvis noen nær meg har litt baskelusker på lur. Favoritten min sammen med sitron for å vaske helt rent med.

peppermint_300x300Peppermynte
Herlig oppfriskende og energigivende favoritt som har utallige bruksområder, alt fra å roe ned kvalme til å kunne puste lettere og lette spenningshodepine. Kjølende og deilig.
/Denne har jeg alltid alltid med meg i veska/sekken. Favoritt for så veldig mange bruksområder.

SitronLemon_300x300
Denne oppfriskende oljen er kjent for sin rensende og oppløftende egenskaper. Sitron er manges  favoritt på grunn av sine utallige bruksområder. Kan brukes til alt fra å rense kroppen din, få mer fokus, til å vaske hjemmet ditt.
/Denne er min absolutt favoritt for å vaske med, sammen med On guard. Tilogmed inntrødde bjørnebær flekker på lysmalt tregulv.

wildOrange_300x300Vill Appelsin
Mange sitrusoljer er kjent for både sine rensende egenskaper og oppløftende & forfriskende duft og har flere helsemessige fordeler. Hele sitrusfamilien er en gjeng med gla`oljer og vil heve både stemningen og humøret.
/Denne bruker jeg ofte i drikkevannet, i diffuseren for å løfte stemningen. Og i ulike blandinger som jeg påfører topisk på kroppen. Nydelig i smoothie <3

Oreganooregano_300x300
Oregano har i mange tusen år vært brukt i tradisjonell helsepraksis for sine unike egenskaper til å styrke immunforsvar, rense kroppen og som en kraftfull antioksidant.
Veldig praktisk å ha tilgjengelig i hjemme-apoteket.
/Denne har jeg brukt for å vaske noe veldig skittent med, for å støtte kroppen i forbindelse med forkjølelse og likn.
Frankencence_300x300Frankincense
Denne her omtales som kongen av alle oljer. Den har en unik kjemiske oppbygning, som gir Frankincense fantastiske egenskaper som igjen gir ett stort mangfold av bruksområder. I århundrer har Frankincense blitt brukt for sine beroligende og fornyende egenskaper – spesielt for å forynge huden og fremme følelsen av avslapning.
/Denne er en favoritt i hudpleie og på morgenritualet mitt. Da smører jeg 2 dråper under føttene.

LavendelLavendel_300x300
Den blomstrende og milde duften av lavendel er beroligende, pleiende og avslappende – og har ubegrenset med bruksområder. Den er mild og fin for baby/barn og.
/I vårs hus er dette en av de oljene som blir brukt hver eneste dag. På barne fotsåler blir det smurt lavendel på kvelden før leggetid. Veldig god erfaringer for hud generellt.
Rosmarin_300x300Rosmarin
Denne kan brukes i bl.a. aromaterapi og matlaging. Den har også flere fordeler for kroppen din, både for fordøyelse, støtte til organfunksjon, reduserer spenninger og reduserer trøtthet. Også kjent som en booster for hjernens prestasjonsevne.
/Denne blir brukt for energi og fokus og er glimrende før taler/presentasjoner og foredrag. Også brukt i matlaging.

 

Diffuserdiffuser_300x300
En suveren investering både for å spre de gode duftene, men også å forbedre luftkvaliteten både i hjemmet ditt og på arbeidsplassen din.
/Denne brukes hvertfall to ganger hver dag. Har også en egen på hjemmekontoret mitt og barna har på soverommene sine.

fco_300x300Fraksjonert kokosolje/ Baseolje
Brukes til å spe/blande ut de eteriske oljene.
/Brukes ofte og er av høy kvalitet.

 

Veggiecapsveggiecaps_300x300
Tomme kapsler som brukes til å ta oljer internt. Du fyller kapslene med de oljene du trenger, For deg som skal ta oljer internt er det veldig viktig at du undersøker hvilke oljer du trenger, at du bruker oljer som er trygge for intern bruk og at du kun starter med 1-2 dråper per kapsel.
/Brukes sjeldent og ved behov. Men praktisk å ha de liggende når jeg trenger dem.

 

 

Ett innlegg om Eteriske oljer og Jula finner du her.’

Oljeklasse

familykitttJeg forklarer hva en oljeklasse er og hvordan det foregår.
En oljeklasse er ett uformelt og inspirerende treff med opptil eksempelvis 8 personer.
Vi prater om ren og naturlig livsstil, hvordan støtte opp kroppen i mye; for eksempel sessongbaserte plager, anspent nakke/hode og gjerne naturlig kjemikaliefri husrengjøring.  Jeg tar utgangspunkt i oljene som er i Family kitèt. Da det er det folk flest starter med og med veldig god grunn. Herlige, innbydende og enkle oljer som kan brukes til så masse.

Og er det ønskelig så kan jeg selvfølgelig prate om andre typer oljer enn dem som er i family kitet.

Jeg kan gjerne ta med litt smaksprøver på sunt snop som er tilsatt eterisk olje. Og kan gjerne forklare hvor enkelt det er å bruke disse potente og magiske dråpene i maten, for å virkelig heve smaken <3

38171782_10156325375656047_2979760782826274816_n

Det som også er utrolig koselig er å samles (heter Make & Take) og lage nydelige oljeblandinger på slike roller-flasker. Liten flaske med kule, som en liten deodorant. Det er ett hav av muligheter for hvilke typer blandinger du vil lage.

roller

Hvorfor jeg har blitt helt forelska i disse oljene?

– Jo fordi det har blitt ett fantastisk og uvurderlig redskap i verktøykassa mi for best mulig helse, (på veldig mange plan)
– Det roer meg ned og jorder meg når jeg trenger.
– Kvikker meg og løfter energien min opp flere hakk og det er perfekt før trening.
– Hjelper meg til å virkelig konsentrere meg når jeg skal dykke dypt ned i tungt teoretisk stoff.
– Gjør at jeg vasker hele huset rent uten kjemikalier og ofte er barna også med å vasker, helt bekymringsfritt. For det lille de puster inn er jo faktisk bra for dem.
– Som fantastisk prikken over ien i deilig mat, drikke og godis.
– Og rett og slett fordi det lukter helt himmelsk digg.

42804539_271178910176271_2710339026241454080_n
Du er hjertelig velkommen til å sende en melding om at du ønsker en oljeklasse. En oljeklasse arrangeres hjemme hos deg, ett lokale eller hjemme hos meg.

Silje