Hamburger er livet

Kanskje litt overdreven tittel, men slik som en av mine følgere på instagram kommenterte på bildet jeg la ut: Hamburger er livet! Det betyr ikke at absolutt alt i livet handler om hamburger, men å se stor verdi og glede i de små tingene. Spesiellt når man ikke spist ett vanlig hamburgerbrød så lenge man kan huske. Mye av det glutenfrie ferdig man kan få kjøpt smaker ofte papp og inneholder ikke alltid ingredienser man kjenner igjen.

Husk å sjekk opp resten av oppskriftene mine her om du er lysten på noe digg og sunt! Selv om jeg setter veldig stor pris på hamburger og brød, så spiser jeg veldig mye annet og.

Hamburger uten brød

I mange år har jeg spist saftige og fantastiske hamburgere uten brød, men med salat, stæsj og annet deilig tilbehør. Og var egentlig veldig godt fornøyd med det. Det er jo somregel ikke i brødet at de beste smakene er. Men innimellom er det skikkelig NICE å spise en magisk, saftig, juicy hamburger i brød selv om du ikke spiser gluten.

Her forleden dag så fikk jeg en ide. Jeg spratt opp og gikk igang sporenstraks. Krysset fingrene for suksess selv om jeg faktisk var helt på bar bakke, ingen oppskrift, ingen inspirasjon og heller ingen relevant hamburgerbrød erfaring.

Gleden sto nesten i taket da jeg skjønte at de var faktisk spisendes og attpåtil helt EPISKE i følge jentene som var helt på dånedippen.

Ferdig hamburger i brød, stæsjet med så mye digg at jeg knapt klart å holde rundt den.

Det var som om alle himmlens engler slo seg sammen med det største symfoniorkesteret.
For dette var himmelsk smaksharmoni!

Fornøyd spontan hamburgerbrød kokk

Oppskriften er enkel og inkludert steking så er de ferdig på litt under en time.
Ingen for-heving, heving eller etterheving.

Du trenger dette:
Kjøkkenmaskin med K blad. Jeg har ett råskinn av en kenwood.
en liten bolle med vann
Sesamfrø
Slikkepott og “lav” øse


Og selvfølgelig ingrediensene: ( Dette blir ca 14 stk)
5 +5 + 1-2 dl vann
4 ss fiberhusk
litt salt
bitte litt stevia
2 ts bakepulver
600 g økologisk maismel
100g smør i terninger
2 ss eplesider eddik

Gjør som dette:

  1. Forvarm stekeovnen på 200 grader varmluft
  2. Ha de første 5 dl med vann i bakebollen med K blad og lokket som tar i mot søl.
  3. La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet og ha oppi litt og litt av fiberhusken. Pisk godt.
  4. La det svelle litt. Det skjer ganske fort.
  5. Kjør kjøkkenmaskinen igang igjen på medium hastighet, ha så oppi smøret i biter, litt og litt om gangen.
  6. Ha oppi eplesidereddikk, salt og søtt og bakepulver
  7. Ha oppi melet og rør hardt rundt.
  8. Hell oppi jevnt de resterende 5 dl med vann
  9. Vurder konsistensen, trengs det litt mer vann?
    Konsistensen skal være som en mettet deig. Som kan scoopes med den lave øsen.
  10. Scoop en passelig mengde i våte hender og form boller, legg på stekebrett og dryss over sesamfrø.
  11. Stekes hvertfall 30 minutt. Sjekk innimellom.
    Jeg måtte steke i 40 minutt for at de skulle være gjennomstekte inni.

La de kjøle seg litt før du stæsjer og pimper din EPISKE hamburger. Kanskje du er slik som meg. Som har vært godt fornøyd med å kun spise burgeren og tilbehøret.

Men fra nå av; hamburgerbrød til alle som vil ha!

Det er ikke lavkarbo, men sammen med en digg burger, deilig aioli/dressing, ost, grønnsaker og salat, så tenker jeg at det er helt innafor! Det handler om å være takknemlig for det en har og for at hamburger er livet!

Ps: kan og lett lages som pølsebrød! Og begge deler er jo perfekt å lage masse av nå når det sommer og grilling! ( Har ikke testet hvordan de er etter frysing/tinging ennå)

Sommerklem fra meg

Leave a Reply